По повод 11 Октомври, Ден на народното востание на македонскиот народ против фашистичкиот окупатор, политичката партија Родина Македонија ќе положи цвеќе пред споменикот „Ослободители на Скопје“ кај Владата на Република Македонија, во 12:00 часот.