Skip to content Skip to footer

116 ГОДИНИ ОД ПОГИБИЈАТА НА ЛЕГЕНДАРНИОТ МАКЕДОНСКИ ВОЈВОДА ТОЛЕ ПАША (СТОЈАН КУЛЕВСКИ) И НЕГОВИОТ СИН ВЕЉАН

По повод 116 години од погибијата на легендарниот македонски војвода Толе Паша(Стојан Кулевски) и неговиот син Вељан, претставници на РОДИНА МАКЕДОНИЈА се поклонија и поставија
свежо цвеќе на нивниот гроб во С.Крушевица-Мариово.
Вечна памјат на војводата и неговите соборци!