You are currently viewing 80 ГОДИНИ ОД ПОБЕДАТА НА СОВЕТСКАТА АРМИЈА ВО ГОЛЕМАТА СТАЛИНГРАДСКА БИТКА!

Родина Македонија упатува братски честитки до рускиот и советските народи по повод 80 години од победата на Советската армија во битката за Сталингард.

Македонскиот народ кој беше дел од антифашистичката коалиција, не ја заборава жртвата на рускиот и советските народи, без кои немаше да се победи фашизмот.

Ние се поклонуваме на тие жртви!