You are currently viewing 81 ГОДИНА ОД НАПАДОТ НА ЗАПАДНАТА ФАШИСТИЧКА ОСКА ПРЕДВОДЕНА ОД ГЕРМАНИЈА НА РУСИЈА И СССР!

Пред 81 година, нацистичката идеја која ја беше освоила цела западна европа, вклучително и англискиот двор, финансирана од големите капиталисти на западната елита, со 80% од сите расположиви сили удрија на Русија и Советскиот Сојуз.

Ветувањата од страна на западните „сојузници“, за отварање на западниот фронт, се оствари 9 месеци пред падот на Берлин.

Се чекаше до крај да искрвави рускиот и советските народи, кои со 26,6 милиони животи се положија на браникот на човештвото.

За жал и денес на истите граници се наоѓаат истите елити, овој пат прикриени позади шарени идеологии, демократија, лаборатории, итн.

Повторно словенските народи се на првите места со жртви во војните кои тие не ги започнаа.

Наша задача како антифашистички народ е да Помниме и не заборавиме, од каде пристигнува злото и брато убиството!

Вечна Слава на сите борци кои се положија на браникот на човештвото во борба против фашизмот!