Ќе ја Ре-Државизираме Македонија заедно со Македонскиот Народ и со програмата на РОДИНА МАКЕДОНИЈА.

Браќа и сестри Македонци. Пред 5 месеци ја објавивме единствената програма во Македонија која дава одговори на жестоките предизвици на поразениот неолиберализам кој под превез на лажна глобализација булдожира нации и граници вклучително и нашата татковина Македонија. Програмата на РОДИНА МАКЕДОНИЈА е наша заедничка и припаѓа и може да ја преземаат како своја сите суверенистички партии, движења и организации. Ја изложивме пред нашиот Македонскиот Народ програмата на Вистинскиот Македонски Пат за нејзино заедничко доработување, и, најважно, за заедничко спроведување во услови кога во Македонија целиот политички спектар и понуда е во рамките на поразената неолиберална идеја. Сега Македонија има изворна суверенистичка програма, наспроти сите глобалистички ЕУ/НАТО партиски програми кои предлагаат козметика која не е лек за темелните проблеми со кои се соочуваат денес сите народи во борбата против…

ПрочитајЌе ја Ре-Државизираме Македонија заедно со Македонскиот Народ и со програмата на РОДИНА МАКЕДОНИЈА.

Подршка на традиционалното Македонско Семејство и заштита од манипулативните програми на западот за негово растурање.

Програмска целина - Развој и заштита на семејството - Вистинскиот Македонски Пат (Текст + Видео) За Јавна Консултација! Врска до Програмската Целина Заштита на Семејството на страницата на Родина Македонија Стратешка Визија за Развој и Заштита на Семејството Родина посебен акцент ќе стави на заштитата на традиционалното македонско семејство од аспект на социјалната сигурност, економска независност и заштита од манипулативните програми на западните институти за растурање на семејството. Заштита на детето Забрана за секаква идеолошка и друга индоктринација на деца од страна на политички и невладини организации со принципи спротивни на македонските традиционални вредности, ЛГТБ заедницата и други туѓи влијанија.Слободен развој на детето во универзалните и традиционални вредности. Заштита на детето од содржини кои веќе се дел од македонскиот медиумски простор а кои ја имаат истата улога на…

ПрочитајПодршка на традиционалното Македонско Семејство и заштита од манипулативните програми на западот за негово растурање.

Ниеден Македонец оставен сам на себе – Социјално праведна држава по исконските македонски традиции – Вистинскиот Македонски Пат! Јавна Консултација

Програмска целина Социјална Поткрепа - Вистинскиот Македонски Пат (Текст + Видео) За Јавна Консултација! Врска до Програмската Целина Социјална Поткрепа на страницата на Родина Македонија Од основните програмски цели Социјална, пензиска заштита за секого, ниеден Македонец и семејство нема да бидат оставени сами на себе. Универзален пристап до квалитетна здравствена заштита за секој. Основна Стратешка Цел Македонија како социјално праведна држава која во согласност со исконските македонски традиции го негува и подржува заедништвото, помагањето и почитувањето и го гради и подржува социјалното ткиво и социјалната правда како одржливи темели на растот и развојот на македонскиот народ. Во процесот на исполнување на целта за целосно и креативно ангажирање на целиот македонски човечки потенцијал во реалната економија секој ќе има обезбеден пристап до помош за вработување и финансиски, земјени, стручни и…

ПрочитајНиеден Македонец оставен сам на себе – Социјално праведна држава по исконските македонски традиции – Вистинскиот Македонски Пат! Јавна Консултација

Скратена и Модерна Државна Администрација, Слуга на Граѓаните и Фирмите – Вистински Македонски Пат – Повик За Јавна Консултација!

Програмскa целинa – Државна Администрација - Вистинскиот Македонски Пат (Текст + Видео) За Јавна Консултација! Врска до Државна Администрација на страницата на Родина Македонија Од основните програмски цели 1.Прочистување на сите Македонски институции и администрација од кадар лојален на туѓи интереси. Основна Стратешка Цел Ефикасна и способна државна администрација со професионален менталитет на слуга на граѓаните и претпријатијата и нејзино драстично смалување и централизирање по сите министерства и воведување модерни методи на управување. Мерки за постигнувањето на основните цели Државни агенции и институции – Укинување на сите агенции и институции чии ингеренции се веќе дуплираат со ингеренциите на соодветните министерства.Јавни претпријатија – Намалување на одвишниот персонал во државните и локалните јавни претпријатија.Локална администрација – Укинување на одвишните ингеренции на општините и нивен премин во надлежност на државните министерства…

ПрочитајСкратена и Модерна Државна Администрација, Слуга на Граѓаните и Фирмите – Вистински Македонски Пат – Повик За Јавна Консултација!

Платформа – Вистински Македонски Пат

ПОВИК ДО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И СИТЕ НЕГОВИ ПАТРИОТСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ, ПАРТИИ, ДВИЖЕЊА, ОРГАНИЗАЦИИ, ПОЕДИНЦИ - ЗА ИДЕОЛОШКО ОБЕДИНУВАЊЕ ОКОЛУ ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНСКА ПОБЕДНИЧКА ПРОГРАМСКА ПЛАТФОРМА - ВИСТИНСКИОТ МАКЕДОНСКИ ПАТ Обединувајќи го потенцијалот на Родољубивите Македонците од надвор и татковината, обединети во идеалот за независна, суверена и просперитетна Македонија, ја подигнавме програмата Вистински Македонски Пат, која е единствена можна и победничка програма за новото надоаѓачко време на суверени нации и држави ослободени од рекетарскиот јарем на неолибералниот фашизам. Го кренавме Родољубивиот систем Родина, каде секој Македонец во љубов, знаење и способност може да го заземе своето место. Без должничко доверителски односи, без обврски кон никого, освен кон сопствениот народ и земја, да му се Служи со најдоброто од нас. Свесни за предизвиците и со единствена мисла за семакедонско национално движење, но…

ПрочитајПлатформа – Вистински Македонски Пат

Реформа на Политичкиот Систем За Возобновување на Македонската Државност – Козметика не е Доволна!

Програмска целина - Политички систем - Вистинскиот Македонски Пат (Текст + Видео) За Јавна Консултација! Врска до Политички Систем на страницата на Родина Македонија Од основните програмски цели Поднесување барање за прием под уставно име Република Македонија во ООН.Спроведување на АСНОМ-скиот и духот на Уставот од 1991ва во сите законско-регулативни акти и во сите национални и општински институции.Поништување на сите закони и меѓународни договори донесени од нелегитимните анти-уставни, пучистички и самонаречени собрание и влада од 27ми Април 2017 наваму.Поништување на Пржинските и Охридскиот договор и сите последици произлезени од нив.Враќање на законот за локална самоуправа од пред 2004та година.Поништување на регистрацијата на сите политички партии и ре-регистрација само на оние чии програми не се косат со Уставот на Република Македонија од 1991.Одземање и повторно објавување конкурс за лиценци…

ПрочитајРеформа на Политичкиот Систем За Возобновување на Македонската Државност – Козметика не е Доволна!

Крај на Грабежот на Пари/Ресурси и Насочување на Спасените Средства во Македонската Економија за Општа Благостојба – Економска Програма!

Програмскa целинa – Економски Насоки - Вистинскиот Македонски Пат (Текст + Видео) За Јавна Консултација! Авангардна програма за градење глобално-конкурентна Македонска Економија - Враќање на 1.4 Милијарди украдени долари годишно во Македонската економија и во џебот на Македонецот купувач и продавач. Запирање и судење за тендерско исцицување на 680 милиони евра годишно од Македонскиот буџет. Национализација на сите стратешки важни фирми и организации, странските банки, ЕВН, телекомите, природните ресурси и канализирање на исцицаните средства назад во Македонската Економија. Отпишување на државниот долг направен од корумпираните елити на грбот на нашите деца и внуци а ставен во нивни сопствени џебови. Ревизија на приватизациите. Конфискација на се што е украдено од 1991 наваму. Итн, итн. Ниски даноци и развоен буџет за благосостојба за сите и одржлив, независен, самостоен, извозно-насочен креирање…

ПрочитајКрај на Грабежот на Пари/Ресурси и Насочување на Спасените Средства во Македонската Економија за Општа Благостојба – Економска Програма!

Конкретните Програмски Насоки на Вистинскиот Македонски Пат за Ре-Државизација и Возобновување на Македонската Државност

Почитувани браќа и сестри Македонци. Во серија предавања кои можете да ги видите овде https://www.youtube.com/channel/UCHwlELkHypgfsoNqAbcmI6g ја дадовме историјата на како последниве две и пол години како група патриоти од Македонија и странство ја втемелија Програмата Вистинскиот Македонски Пат и нејзината државна, економска, политичка, социјална и геостратешка основаност. Предавањата: Ре-Државизација и Возобновување на Македонската Државност – Вистинскиот Македонски Пат, ја даваат рамката за општествените, економски, политички, социјални геостратешки и глобални и Македонски прoцеси како основа врз која ние ја втемеливме програмата Вистинскиот Македонски Пат како и во рамките на традиционалната Македонска Доктрина. Сега, со последниот петти дел од предавањето, ја најавуваме, единствената програма која одговора на жестоките предизвици каде поразениот неолиберализам под превез на лажна глобализација булдожира нации и граници вклучително и нашата татковина Македонија сега ја изложуваме пред…

ПрочитајКонкретните Програмски Насоки на Вистинскиот Македонски Пат за Ре-Државизација и Возобновување на Македонската Државност

Визија – Основни Програмски Цели на Вистинскиот Македонски Пат (Текст + Видео)

Потсетување на ставањето на темелите на на програмата Вистинскиот Македонски Пат објавени на страницата на РОДИНА МАКЕДОНИЈА пред Василица, 12ти Јануари 2019, и положувањето на основните темелни принципи и програмските цели (1. Визијата) врз кои се темелат конкретните програмски целини (2. Стратегијата и 3. Деталниот Оперативен План) за ослободување на Македонскиот Народ од националното, економско, социјално ропство - Вистинскиот Македонски Пат! Ќе ја реализираме заедно со Македонскиот Народ и со сите слободолјубиви народи на светот! ПРОГРАМСКИ ЦЕЛИ Поднесување барање за прием под уставно име Република Македонија во ООН. Спроведување на АСНОМ-скиот и духот на Уставот од 1991ва во сите законско-регулативни акти и во сите национални и општински институции. Поништување на сите закони и меѓународни договори кои се донесени под закана на сила, спротивни на Уставот, меѓународното право и…

ПрочитајВизија – Основни Програмски Цели на Вистинскиот Македонски Пат (Текст + Видео)

Визија – Основните и Темелни Принципи на Вистинскиот Македонски Пат (Текст + Видео)

Ноќ спроти Василица, 12ти Јануари 2019, положување на основните темелни принципи и програмските цели (Визијата) конкретните програмски целини (Стратегијата) за ослободување на Македонскиот Народ од националното, економско, социјално ропство - Вистинскиот Македонски Пат! Ќе ја реализираме заедно со Македонскиот Народ и со сите слободолјубиви народи на светот! Потсетување на положените основни и темелни принципи за Македонија! ОСНОВНИ И ТЕМЕЛНИ ПРИНЦИПИ Македонија Пред Се! Заштита и промоција на Македонија и Македонскиот идентитет, економија, култура, историја и традиција! Македонија ќе ја штити својата територија и народ од секаква внатрешна и надворешна опасност! Македонија ќе прави стратешки економски и безбедносни сојузи само во свој интерес! Меѓународна соработка базирана на взаемно почитување на слободната воља и суверенитетот на нациите! Економска, национална и индивидуална слобода за секој човек! Градење на глобално конкурентна пазарна…

ПрочитајВизија – Основните и Темелни Принципи на Вистинскиот Македонски Пат (Текст + Видео)