Родина не признава никакви избори и дејствија произлезени од нелегитимната власт

Родина прашува, Какви се тие избори организирани од власт која изврши државен удар, погази Устав, домашно и меѓународно право, воља на граѓани? Тоа се избори во кои нема избор! Тоа се избори каде се остварува само еден интерес, западниот геостратешки интерес и интересот на нивните локални реперезенти и корумпираните политички елити. Тоа не се избори, туку се државен удар врз вољата на македонскиот народ! Ако Родина не е во право, Тогаш вие како политички партии слободно покажете од каде го црпите легитимитетот за Северна? На кои избори народот ве изгласа за Северна за севкупна употреба и менување на идентитеот и историјата на македонскиот народ? На избори  во просториите на Калето или некоја друга канцеларија на западните земји ? Не постојат такви избори во демократскиот свет! На последните квази…

ПрочитајРодина не признава никакви избори и дејствија произлезени од нелегитимната власт

Реакција на ИО Родина за таканаречените претседателски избори во Северна

Обидот на нелегитимната власт да организира избори по мерка на странскиот фактор заврши неуспешно. Народот веќе одамна ги препозна предавничките игри и на таканаречената власт но и на таканаречената опозиција, кои во служба на надворешни корумпирани политички елити претставени како меѓународен фактор, повторно ги применија сите „балкански“ методи за фалсификување на избори. Но и покрај сите предизборни и изборни манипулации, со заеднички сили, глумејќи демократија а спроведувајќи лудило, сдс и дпне официјално едвај постигнаа цензус од 40%. Неофицијално и реално бројката е многу помала, имајќи ги во предвид официјалните 4% неважечки гласови, но и насила вадените од дома гласачи, купените со пари и уценетите со работни места. Родина му честита на македонскиот народ за правилната одлука да ги бојкотира овие нелегитимни и недемократски избори. Родина повторно апелира криминалците…

ПрочитајРеакција на ИО Родина за таканаречените претседателски избори во Северна

Родина Промотивно видео и БојкотирамПИ

Видео во кое накратко се представени причините за бојкот на предстојните претседателски избори, за отрезнување на македонскиот народ и превземање на акција за спас, заедно со сите слободолјубиви народи во светот. Родина, партија на обесправениот народ. Придружи се во нашата заедничка борба за Македонија. https://www.youtube.com/watch?v=fDoqDZ5LdA4

ПрочитајРодина Промотивно видео и БојкотирамПИ

РОДИНА не го признава едносмерниот Преспански договор потпишан во услови на Окупација! – Македонија ИМА ИЗБОР!

Сведоци сме на се поотвореното и погласно прифаќање на договорот од Преспа од страна на актуелното раководство на ВМРО-ДПМНЕ и нивните коалициони партнери како договор кој е свршен чин и договор кој се претставува како едносмерна улица низ која мора да се движиме. Ние од Родина укажувамее дека во едносмерни улици се движат само едносмерни политичари и луѓе обучувани во институти на странски служби, луѓе кои не служат на својот народ, туку на туѓиот интерес, што денеска е се повидливо и појасно. Договорот од Преспа е АНТИУСТАВЕН, спротивен на МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО, спротивен на ВОЉАТА на мнозинството на граѓани, реализиран во услови на неколку годишна хибридна војна водена од странски служби кои ги регрутираа невладиниот сектор и сорос армијата, учк терористите од косово, како и домашната петта колона. Со…

ПрочитајРОДИНА не го признава едносмерниот Преспански договор потпишан во услови на Окупација! – Македонија ИМА ИЗБОР!

РОДИНА ПОВИКУВА НА БОЈКОТ – ИЗЈАВА

ЕДНОГЛАСНА ОДЛУКА НА ИНИЦИЈАТИВНИОТ ОДБОР НА РОДИНА Тргнувајќи од фактот дека за 27 години во Република Македонија се оцрнети и злоупотребени поимите демократија, закони и владеењето на правото, партии, изборен модел и политички систем,независност и суверенитет, на штета на националните, економските и социјални права на поединецот и македонскиот народ; Земајќи го предвид обидот преку специјална војна да се изврши идентитетски геноцид врз македонскиот народ кој живее во услови на окупација ; Согледувајќи го непреземањето на никакви чекори од досегашните т.н. влади, од кои повеќето власта ја приграбија на нелегални избори и со недозволени средства, посебно актуелната т.н. влада која спроведува анти-уставни, недемократски и изборно неодобрени политики; Солидаризирајќи се со киднапираните македонски патриоти кои незаконски се држат и малтретираат во македонските затвори и низ македонските судови; Имајќи ја предвид…

ПрочитајРОДИНА ПОВИКУВА НА БОЈКОТ – ИЗЈАВА