ОСУДА НА ТОТАЛИТАРИЗМОТ НА ВЛАДАТА НА „СЕВЕРНА“!

Во сопствената држава, државата на Македонците, ни беше спречено да појдеме на почивалиштето на нашиот идеолог, учител, револуционер, Гоце Делчев, од кордони полиција. СЕВЕРНА се подлабоко и подлабоко тоне во тоталитаризам, криминал, анархија. Не памети историјата оваков пример, каде на сопствен народ не му се дозволува чествување на идеолог кој произлегол од самиот народ.Дури и најголемите тоталитаристички режими имаат повеќе емпатија кон сопствениот народ, од режимот на „Северна“. Ќе дојде денот на слободата, ќе дојде ден кога ќе се одговара за секое понижување на Македонците и Република Македонија. Наближува постзападниот, мултиполарен свет, колонилијаната управа на Северна еден ден ќе одлета со хеликоптерот и тогаш одеднаш ќе се промени се. Бидете дел од Родина Македонија, дел од новиот #постзападен, #мултиполарен свет! https://rodina.org.mk/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bf%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0/embed/#?secret=M4m3l6dUel#?secret=yhFeyVOrVu

ПрочитајОСУДА НА ТОТАЛИТАРИЗМОТ НА ВЛАДАТА НА „СЕВЕРНА“!

МИНИСТРЕ, КАДЕ СЕ УЧЕБНИЦИТЕ?

Второто полугодие од учебната 2022/23 година започна со проблемите кои ги наследивме од минатата година. МОН и министерот Шаќири им посакаа на учениците успешно второ полугодие, но учебниците кои требаше да бидат во ученичките чанти на почетокот на учабната година, сеуште ги нема. До крајот на наставната година остануваат уште четири месеци. Ветувања од министерот има, ама од учебниците за основците и средношколците нема ни трага. Образованието потсетува на после воениот период. Учениците учат од прибелешки и фотокопиран материјал или од материјали достапни во електронска форма. Ништо од бесплатното образование и почитување на законот за авторство. Пред почетокот на второто полугодие, министерот истакна дека годинава ќе има и дел од учебниците за средно-гимназиско образование, а речиси сите учебници за средното стручно образование ќе бидат целосно достапни во електронска…

ПрочитајМИНИСТРЕ, КАДЕ СЕ УЧЕБНИЦИТЕ?

СТИГНАВМЕ ДО СРАМОТ, СОСЕДИТЕ ДА НИ ЈА РЕШАВААТ И ВНАТРЕШНАТА БЕЗБЕДНОСНА СОСТОЈБА!

Соседите решаваат сѐ за нас: ИМЕ, ИДЕНТИТЕТ, ЈАЗИК, ДРЖАВЈАНСТВО, ИСТОРИЈА, СЕГА ни ја решаваат и ВНАТРЕШНАТА БЕЗБЕДНОСНА СОСТОЈБА! БЕЗАЛТЕРНАТИВНАТА НИ ЕВРОАТЛАНТСКА ИДНИНА СТАНА НАША РЕАЛНА НЕБИДНИНА! Наметнатата недостоинствена изродничка развласт е немоќна за реално обезбедување на вечниот дом на МАКЕДОНСКИОТ РЕВОЛУЦИОНЕР ВЕЛИКАНОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, по повод чествување на 151 годишнината од неговото раѓање, 4 февруари 1872 година. Пред извесно време, на 14 јануари 2023 година, бевме сведоци на слободно дивеење од страна на бугарски ултра-шовинистички наци-фашисти сред Скопје, со недолични транспаренти, знамиња, скандирања. Протекуваат и информации за вооружани групи, кои за среќа или несреќа биле вратени во Бугарија, а подготвени за истиот настан. Министерот за внатрешни работи на „нашата земја“ заедно со министерот за внатрешни работи од „пријателско-добронамерната‘‘ Бугарија, со заеднички ум ни ја „решаваат‘‘ внатрешно-безбедносната состојба во…

ПрочитајСТИГНАВМЕ ДО СРАМОТ, СОСЕДИТЕ ДА НИ ЈА РЕШАВААТ И ВНАТРЕШНАТА БЕЗБЕДНОСНА СОСТОЈБА!

ЈАВНО ОБРАЌАЊЕ ДО АМЕРИКАНСКАТА И ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Госпоѓи, или господа, (не се снаоѓаме најдобро со обраќањето во новата трансродова западна идеологија), Анџела Прајс, амбасадор на САД во Република Македонија иАнке Холштајн, амбасадор на Германија во Република Македонија. Со вашето лобирање за промена на Уставот на Република Македонија вие грубо ја кршите „Виенската Конвенција за дипломатски односи“ Промена на Уставот на една држава е внатрешно прашање на нацијата на таа држава.Со вашето мешање во процесите на промена на Уставот на Република Македонија, грубо се мешате во внатрешните работи на нашата држава, Република Македонија. Нашиот Устав беше оценет како еден од најдобрите 5 устави во Европа, во однос на индивидуалните и колективни права. Република Македонија со Референдумот од 30 Септември 1991 година јасно и недвосмислено се изјасни за Суверена Независна Република Македонија. А со референдумот од 30…

ПрочитајЈАВНО ОБРАЌАЊЕ ДО АМЕРИКАНСКАТА И ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

КАЗНА ЗА ИСТАКНУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ!?

Антидржавната конструкција „Северна“, подигната од „шарени револуционери“, одродени Македонци и УЧК активисти, под менаџмент на западните амбасади, се почесто врши тортура врз македонското население, не срамјеќи се тоа да го прави и на големи верски празници. На големиот православен христијански празник Водици во Охрид, „македонска“ полиција, во која немало ниту еден етнички Македонец, го легитимирала човекот кој го поставил македонско знаме во сопствената држава Република Македонија и му напишала прекршочна пријава. Апартхејдот „Северна“ се повеќе тоне во фашизам и антимакедонско дејствие, малтретирајќи и гонејќи Македонци. Да потсетиме на еден настан од 2019 година кога се развиори албанското знаме на Самоиловата тврдина, кое е знаме на туѓа држава и каде случајот помина само со некаква опомена. Срамен е и молкот на двете таканаречени македонски партии СДС и ДПМНЕ, кои…

ПрочитајКАЗНА ЗА ИСТАКНУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ!?

ДАЛИ ЌЕ СТАНЕТЕ ЧЛЕНКА НА ЕУ ДО 2030 ГОДИНА, ЗАВИСИ ОД ВАС, КОЛКУ ПОБРЗО СЕ ОТКАЖЕТЕ ОД КОЛЕКТИВНАТА МЕМОРИЈА ДЕКА СТЕ МАКЕДОНЦИ И ПОТОМЦИ НА ФИЛИП И АЛЕКСАНДАР!

Мина и овогодишната амбасадорска тркалезна маса „Западниот Балкан помеѓу Западот и Истокот“, со наслов: „Северна Македонија, членка на ЕУ до 2030 година“, во организација на Советот на амбасадори, на 12.1.2023 год, која се одржа во Клубот на пратениците. На тркалезната маса, како што беше е најавено, се обратија претседателот Стево Пендаровски, вицепремиерот за европски прашања Бојан Маричиќ, вицепремиерката за политики за добро владеење Славица Грковска, евроамбасадорот Дејвид Гир, амбасадорите на Шведска, Франција, Холандија, Хрватска, Чешка и Романија, заменик-шефот на мисијата од Амбасадата на САД, како и поранешните амбасадори: Александра Наќева-Ружин, Зоран Јолевски, Ивица Боцевски и Тихомир Илиевски и како и претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата Билјана Ивановска. На тркалезната амбасадорска маса, округла но на ќош, некако најаграсивно експлицитен беше евро амбасадорот, кој ете, по некоја…

ПрочитајДАЛИ ЌЕ СТАНЕТЕ ЧЛЕНКА НА ЕУ ДО 2030 ГОДИНА, ЗАВИСИ ОД ВАС, КОЛКУ ПОБРЗО СЕ ОТКАЖЕТЕ ОД КОЛЕКТИВНАТА МЕМОРИЈА ДЕКА СТЕ МАКЕДОНЦИ И ПОТОМЦИ НА ФИЛИП И АЛЕКСАНДАР!

ПОСЕТА ВО ВИСТИНСКО ВРЕМЕ!

Родина Македонија ја поздравува посетата на делегацијата на Руската православна црква предводена од Претседателот на Одделот за надворешни црковни односи на Московската патријаршија митрополитот Волоколамски Антониј. Посебно нѐ радува вистинската братска соработка со нашата древна црква, како Македонска православна црква - Охридска архепископија. Духовното единство на црквите на двата братски славјански православни народи е повеќе од потребно, поготово во услови кога традицијата, моралот и верата сѐ поотворено се разнебитуваат од страна на моќни глобални центри. Бидете дел од Родина Македонија, дел од новиот #постзападен, #мултиполарен свет! https://rodina.org.mk/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bf%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0/embed/#?secret=XqWp8yBlYF#?secret=C7o7xcVFKi

ПрочитајПОСЕТА ВО ВИСТИНСКО ВРЕМЕ!

СИТЕ АЛБАНЦИ ОД „НАШАТА ЗЕМЈА“ КАЈ ЕДИ РАМА ВО ТИРАНА, ВО НИВНАТА ЗЕМЈА!

Интересно е што на овие средби нема претставници на политички партии од други етноси, нема ниту од граѓанските СДС и ДПМНЕ, а ги нема ниту коментарите од медиумските и невладини прозападни душегрижници за етнички баланс, полова застапеност и останати прозападни прикаски за мулти-култи, платени од големиот финансиски колач за медиумско заглупување на народите. За западните амбасади повеќе не говориме, тие се учители на двојните стандарди. Кој не ја гледа идејата за голема Албанија, без разлика дали ќе ја наречат таа идеја Западен или Отворен Балкан, ќе се разбуди во една историски ненаучена лекција од минатото, во крв, солзи и прогони. Не е тајна дека албанската емиграција купува куќи, имот сѐ подлабоко на територијата на Македонија за да го реализира веќе зацртаниот проект, карта, кој нема никаква врска ниту…

ПрочитајСИТЕ АЛБАНЦИ ОД „НАШАТА ЗЕМЈА“ КАЈ ЕДИ РАМА ВО ТИРАНА, ВО НИВНАТА ЗЕМЈА!

ДАЛИ НЕ ПОСТОИ АЛТЕРНАТИВА ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ!?

„Не постои алтернатива за уставните измени“, изјави германската амбасадорка Анке Холштајн, која заминува од Македонија. Во исто време се јави и американската амбасадорка Анџела Агелер, „Уставните промени да се случат час поскоро“. Родина Македонија укажува на недипломатското однесување на европските и американски претставници во Република Македонија, кои веќе подолг период грубо се мешаат во внатрешните работи на Република Македонија, кршејќи ги меѓународните конвенции за дипломатски претставништва. Ги потсетуваме дека уставниот поредок на Република Македонија е грижа исклучиво на македонската нација и е внатрешно прашање. Македонија имаше два референдума на кои македонската нација јасно и недвосмислено се изјани по прашања од внатрешното уредување и нејзината позиција во однос на НАТО и ЕУ, како и Договорот од Преспа. Доколку навистина се загрижени за правото и Уставот, западните амбасадори треба да…

ПрочитајДАЛИ НЕ ПОСТОИ АЛТЕРНАТИВА ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ!?

КОГА РОДИТЕЛИТЕ ЌЕ ГО ПОДИГНАТ ГЛАСОТ ДИРЕКТОРОТ СЕ ПОВЛЕКУВА

Жестока реакција на родителите на учениците од ООУ „Љубен Лапе“ во Скопје, да го запрат обидот на директорката за протнување на трансродови еднодневни активности во училиштето. Во услови на хаос во образовниот систем во Македонија, кога учениците поради наводно поставени бомби во училиштата изгубија голем број наставни часови, одекна уште една бомба, овој пат од ОУ „Љубен Лапе“ во населбата Аеродром во Скопје, во која со одобрение на директорката, учениците од VI до IX одделение, по теркот на западните трансродови општества цела недела ќе реализираат предновогодишни активности надвор од наставната програма зачинети со трансродови содржини. Оваа вест одекна како еден вид освестување на родителите кои како формални членови на Советите на родители во училиштата беа заобиколени и вчудоневидени од идејата, нивните деца во училиштето да практикуваат програма со…

ПрочитајКОГА РОДИТЕЛИТЕ ЌЕ ГО ПОДИГНАТ ГЛАСОТ ДИРЕКТОРОТ СЕ ПОВЛЕКУВА