ШТО БАРАЛЕ 26 ВОЕНИ ЛИЦА НА САД ВО АРАЧИНОВО ПОЧИТУВАНА АМБАСАДО НА САД!?

Во биографијата на членот на Претставничкиот дом Глен Нај на Википедија, пишива: „Глен Нај беше вработен во Стејт департментот и во Агенцијата на САД за меѓународен развој во Косово, Македонија, Израел, Ирак и Авганистан. За време на конфликтот во Македонија во 2001 година тој ја организираше евакуацијата на бунтовниците Албанци, кои заедно со 26 американски воени лица беа заробени во селото Арачиново. Американските граѓани беа вработени во МПРИ (воена американска агенција) и спроведуваа обука и консултации за албанските бунтовници“.Aктуелниот член на Претставничкиот дом во САД, демократот Глен Нај, е добитник на награда на честа на Стејт департментот за неговата улога во организирањето на извлекувањето на 26 Американци, воени лица, за време на настаните во Арачиново во јуни 2001 година.САД имаа и сеуште имаат главна улога во обуката на…

ПрочитајШТО БАРАЛЕ 26 ВОЕНИ ЛИЦА НА САД ВО АРАЧИНОВО ПОЧИТУВАНА АМБАСАДО НА САД!?