ВРВОТ НА ТРИ ДЕЦЕНИСКАТА МАКЕДОНСКА СЕРВИЛНА ПОЛИТИКА НИ ДОНЕСЕ ПОРАСТ НА ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА ЗА ИНДУСТРИЈАТА ОД НАД 200% ВО ОДНОС НА МИНАТОГОДИШНАТА

Изминатиов период, државите кои имаат суверенистички влади, во суштина влади кои пред се го следат интересот на сопствениот народ, а не интересот на глобалните елити, си обезбедија енергија, која е се повеќе дефицитарна, по цени кои се 5 до 10 пати пониски од актуелните, кои ги диктира пазарот. Македонија имаше уникатна шанса да биде транзитна земја на голем гасовод, кој од Русија преку Турција требаше да стигне во Унгарија и другите западни земји. Денес ќе имаше 5 пати пониска цена од цената што ја плаќа и плус дополнително нешто над 100 милиони евра профит од транзитот на гасот за трети земји. Шарената револуција, односно западни агенти, со методи на класична хибридна војна ја урнаа Владата која започна да го напушта патот НАТО и ЕУ нема алтернатива, односно планот…

ПрочитајВРВОТ НА ТРИ ДЕЦЕНИСКАТА МАКЕДОНСКА СЕРВИЛНА ПОЛИТИКА НИ ДОНЕСЕ ПОРАСТ НА ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА ЗА ИНДУСТРИЈАТА ОД НАД 200% ВО ОДНОС НА МИНАТОГОДИШНАТА