ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД ПОБЕДАТА НА ПУТИН

Родина Македонија испрати честитка по повод победата на г-дин Владимир Владимирович Путин на изборите за Претседател на Руската Федерација. Честитката ја пренесуваме во целост: „Почитуванa екселенцијо, господин Сергеј Бездникин, Амбасадор на Руската Федерација во Република Македонија,Политичката партија Родина Македонија Ви го честита Вам, на персоналот на руската амбасада во Република Македонија,како и на целиот руски народ, повторниот избор на г-дин Владимир Владимирович Путин за Претседател на Руската Федерација.Со повторниот избор на почитуваниот г-дин Владимир Владиморович Путин се надеваме дека ќе продолжи процесот на евро-азискитеинтеграции како и на создавање на услови за воспоставување на новиот слободен поредок во светот.Родина Македонија, исто така, очекува дека неповолните политички односи, случувања и состојби во Република Македонија во блиска иднина ќе завршат и дека со тоа ќе се создадат услови за нормализирање на…

ПрочитајЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД ПОБЕДАТА НА ПУТИН

ЈАВНА ПОДДРШКА ЗА НАРОДОТ И ЗЕМЈАТА КОИ ПОЛОЖИЈА 24 МИЛИОНИ ЖИВОТИ ВО БОРБАТА ПРОТИВ ФАШИЗМОТ!

Македонскиот народ добро знае што е „Портокалова револуција“ која се случи во Украина во 2014 година.Знае, затоа што таа е идентична со „Шарената револуција“ во Македонија од 2015 година, каде човечкиот олош од нашите народи дојде на сцена со помош на западните планери, инаку веќе познати во над 80 земји во светот, за рушење на уставниот поредок на суверените земји. Македонскиот народ добро го познава фашизмот, беше дел од антифашистичката коалиција, каде благодарение на успехот на Црвената армија и нејзиниот влез во Белград, го крена АСНОМ и ја создадена Народна Република Македонија. Македонскиот народ добро се сеќава и на првата западна интервенценција после Втората светска војна на тлото на Европа, кога со напалм бомби беа бомбардирани селата и градовите на Македонците во Егејска Македонија од страна на Велика…

ПрочитајЈАВНА ПОДДРШКА ЗА НАРОДОТ И ЗЕМЈАТА КОИ ПОЛОЖИЈА 24 МИЛИОНИ ЖИВОТИ ВО БОРБАТА ПРОТИВ ФАШИЗМОТ!