РОДИНА МАКЕДОНИЈА НЕ ГО ПРИЗНАВА ФАЛСИФИКУВАНИОТ ПОПИС!

Родина Македонија уште на самиот почетокот со подготовка на Пописот, укажа на сомнителнтата припрема која се одвиваше исклучиво со подзаконски акти, наместо уредени со закон.Тука се донесоа промени спротивни на меѓународно утврдените стандарди за попис, од право за попишување на повеќе лица од страна на едно лице, самопопишување на дијаспората, податоци кои се само виртуелни, без пишан траг, до бугарски софтвер, а тука би го споменале и исчезнувањето на 100 000 изводи под менторство на ДУИ. Лицата кои беа задолжени за попис, а кои беа дефицитарни и собирани малтене од улица, беа само со задача да ги соберат матичните броеви и ништо друго. Тоа повторно ни го дава и мотивот, а тоа е Попис со единствена цел која не е од државен интерес, туку од туѓ, западен геополитички,…

ПрочитајРОДИНА МАКЕДОНИЈА НЕ ГО ПРИЗНАВА ФАЛСИФИКУВАНИОТ ПОПИС!

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ И ПОПИС 2021

Пишува Никола Чоневски, член на Претседателството на Родина МакедонијаСо овој цитат од изјавата на Сергеј Лавров, министерот за надворешни работи на Русија дадена на 21.5.2015 година, сакам да направам една паралела со тоа што е изјавено пред 6 години и денешната ситуација која преку окупациската северџанска хунта предводена од инсталираниот Црпко Муртински алијас Зоран Заев, се спроведува до збор сето она кое беше цел на жестоки критики и гаранции дека не е можно да се случи:“Настаните во Македонија се грубо контролирани однадвор. Официјално Груевски е обвинуван дека не си ги извршува обврските кон општеството, дека злоупотребува власт, но зад ова тврдење се крие одбивањето на македонската влада да ги поддржи санкциите на ЕУ против Русија и поради „Јужен поток”, како и подготвеноста на Скопје да учествува во „Турски…

ПрочитајСЕРГЕЈ ЛАВРОВ И ПОПИС 2021

ПОПИС НА ОТВОРЕНО!?

Геополитичкиот проект Попис 2021, воден од западните стратешки гробари на Република Македонија и нивните регионални измеќари, во кој Македонците треба да бидат во број помал од 60%, продолжува со апсурди.Попишувањето ќе се вршело пред вратите, или во дворовите на становите и куќите, вели директорот на државниот завод за статистика, Апостол Симовски.Знае ли овој експерт дека во Папуа (Нова Гвинеја) во 1996г. бил направен обид за јавен попис на отворено, се сметало дека така е поефтино и побрзо. Бил прекинат после три дена, зошто сите случајни минувачи и соседи застанувале и слушале како ќе се попишат нивните соседи. Тоа што не функционирало во Папуа пред 1/4 век, сакаат да го експериментираат во срцето на Европа? Уште еден експеримент? Нели ви беа доволни досегашните?Ваквите ненормални изјави и идеи, потврдуваат дека…

ПрочитајПОПИС НА ОТВОРЕНО!?

#НемаЗаконНемаПопис

Го повикуваме Македонскиот народ и сите добронамерни реални луѓе да не ги признаат резултатите од наместениот, безаконски, нелегален т.н попис.Кажете НЕ, на секојдневните сепоголеми безочни криминали на хунтата.НЕ на #етноцид на МакедонецотНЕ на буквалната распродажба на Р.Македонија

Прочитај#НемаЗаконНемаПопис

КРИМИНАЛЕН НЕЛЕГИТИМЕН ПОПИС НЕ Е СОЛУЦИЈА!

Сѐ почести се „охрабрувањата” на неофицијални претставници на „МеЏународната” и Калето дека пописот е солуција -решение за многу проблеми.Реално, пописот претставува класична местенка за ЕТНОЦИД на македонскиот народ. Вешто подготвена стапица од нелегалната влада на северна, поткрепена од бугарски софтвер и косовски хардвер.Затоа драги наши браќа и сестри Македонци од сите религии, етникуми и општествени класи кажете му НЕ на нелегитимниот, беззаконски и криминоген попис.Не потпаѓајте на мегафоните на хунтата дека може да ве казни ако не се попишете.Дека ќе ве казни ако бојкотирате.Дека ќе ве тужи ако повикувате на Бојкот на таканаречениот попис.Не, Едноставно НИШТО НЕ ВИ МОЖАТ!НЕ ОТВАРАЈТЕ ВРАТА.Не ви треба изговор, не мора да се оправдате со короната или отсутноста од дома.Според Уставот на Република Македонија и меѓународното право: НЕПОВРЕДЛИВОСТА НА ДОМОТ Е ГАРАНТИРАНА!Исто, многу…

ПрочитајКРИМИНАЛЕН НЕЛЕГИТИМЕН ПОПИС НЕ Е СОЛУЦИЈА!

БОЈКОТИРАМ ФАЛСИФИКАТ, ЕТНОЦИД И ШИРЕЊЕ НА ЗАРАЗАТА!

Почитувани Македонци (по род, државјанство и самоопределба),Слободно бојкотирајте го фалсификатот!Приклучете се кон општата и сѐ македонска иницијатива #НеОтварамВрата.Иницијативата е за ваше добро, за доброто на вашето семејство и општото добро на Македонија.Кажете и направете нешто добро за Македонија.Помогнете ѝ на #РодинаМакедонијаНајнапред да ја одбрани, а потоа и да ја врати Македонија на Македонците.Одберете си и слободно споделете ги постерите на Родина Македонија или некој неутрален постер кој ќе ви се допадне. Споделете на вашиот ѕид, приказна, со пријателите или групи во кои членувате. Сега и во иднина.Помогнете на ширењето на вистината и правдата во Македонија.Македонија на Македонците!

ПрочитајБОЈКОТИРАМ ФАЛСИФИКАТ, ЕТНОЦИД И ШИРЕЊЕ НА ЗАРАЗАТА!