СООПШТЕНИЕ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД ПРОТЕСТОТ ЗА СЛОБОДА НА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ!

Политичката партија Родина Македонија го потврдува своето присуство на протестот пред Владата на Република Македонија, на 29.5.2021 година, организиран за слобода на уставобранителите.По тој повод, Родина Македонија ги повикува своите членови и симпатизери да се придружат напротестот и достоинствено да го изразат своето незадоволство од самоволните и неодмерени постапки на властите и судските органи во вршењето на досега невиден прогон на македонските патриоти.Родина Македонија се обраќа и до другите граѓани на Република Македонија да излезат пред Владата на Република Македонија и, достоинствени и сплотени, да покажеме отпор на оние кои го уриваат секое човечко достоинство и патриотизам на своите граѓани. Настанот треба да биде народна реакција и не треба да биде злоупотребен за партиски цели, поради што, Родина Македонија очекува дека нема да се истакнуваат никакви партиски обележја,…

ПрочитајСООПШТЕНИЕ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД ПРОТЕСТОТ ЗА СЛОБОДА НА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ!

27 АПРИЛ, ДЕНОТ НА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ!

Месеци и години пред тој 27 април 2017 година, Република Македонија се најде во класична хибридна војна, проектирана од западни центри на моќ, со јасна геополитичка цел, влез на оваа територија (нивно ословување) во НАТО.Затоа 27 април не е изолиран настан и ден, тој е финален чин на сценарио од хибридна војна.Притоа мора да ја споменеме изјавата на тогашниот Претседател на САД, Барак Обама, за дефинирањето на Балканот и Република Македонија, како линија на огнот.За жал, Балканот до ден денес гори од одродените античовечни и антивредносни евроатлански инсталации, инаку продолжение на англо-саксонските од 19 и 20 век.Хибридната војна се одвиваше по книга (by the book), со сите елементи кои ги имаше и во Украина, Србија, Сирија, Либија.Почнувајќи од невладиниот сектор на Сорос армијата, Антифа и цела низа на…

Прочитај27 АПРИЛ, ДЕНОТ НА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ!

РЕАКЦИЈА И ОДГОВОР НА НАМЕТНАТИТЕ ДИЛЕМИ

Почитувани браќа и сестри Македонци и сите добри и чесни луѓе:Родина Македонија даде поддршка на семакедонскиот протест закажан за 25.04.2021г. против хунтата, а за поддршка на браќата уставобранители, неправедно осудени и стигматизирани како терористи. Поддршката беше јавно искажана, а повикот за мобилизација на членството и симпатизерите, но и што поголема присутност беше објавена на 04.04.2021год. непосредно по пријавувањето на протестот од страна на Светскиот Македонски Конгрес.Со цел да се избегнат сите инсинуации, тенденции и лукаво-политикантски спинови,Родина Македонија сака јавно да ги потврди следниве ноторни факти:Протестот е во организација на “Македонците од светот” - повеќе здруженија и организации сплотени во координативна мрежа (не го употребувајте туѓиот збор дијаспора), кој во Р.Македонија е пријавен и покренат од СМК.Родина Македонија даде безрезервна поддршка на настанот веднаш по директното обраќање до нас…

ПрочитајРЕАКЦИЈА И ОДГОВОР НА НАМЕТНАТИТЕ ДИЛЕМИ

ПОДДРШКА ЗА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ!

Родина Македонија смета дека Р.Македонија е владеена од тоталитарна и деструктивна хунта која што уништува се македонско. Нејзиното владеење започна со фрлањето во зандана на нашите браќа уставобранители, кои го бранеа уставниот поредок на Република Македонија.На 27.04.2017 година започна погибелта на Македонија и Македонците со фингираниот случај “жртви на тероризам”. Истиот фингиран и крајно перфиден настан беше искористен за правење пуч врз легитимната власт, настан кој е финале на хибридната војна водена од надвор. Во тој подмолен чин хунтата осуди луѓе само затоа што пееле песни во “Народното собрание на Р.Македонија”, додека во истиот ден НЕУСТАВНО, надвор од СОБРАНИСКА СЕДНИЦА, БЕЗ ПОТРЕБНО МНОЗИНСТВО избра Претседател на Собрание.Осуди родољуби и честити луѓе на 20 години затвор за две шлаканици или скубење за коса. Вистинските терористи тогаш го започнаа својот…

ПрочитајПОДДРШКА ЗА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ!