You are currently viewing ПЕТИЦИЈА ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО БРИКС+ И ЕВРОАЗИСКАТА ЕКОНОМСКА УНИЈА!

Родина Македонија ќе започне петиција за зачленување на Македонија во БРИКС+ и Евроазиската Економска Унија, како одговор на понижувачките услови на ЕУ.
Сакаме да потсетиме дека првиот Евроазиец кој ги обединил Европа и Азија, бил токму македонскиот цар Александар Македонски.
Ние таму природно припаѓаме, на богаството на култури и народи.

Веќе 30 години живееме во агонија на исполнување на услови диктирани од членките на ЕУ, услови кои повеќе се за некоја ментлна установа, отколку за членство во меѓународна организација.

30 години Македонија на патот кон ЕУ и НАТО е понижувана, тероризирана, уривана од внатре со војни, терористички акции, шарени револуции од невладиниот сектор финансиран од западот, вмешаност на западни амбасади и служби, превземени медиуми, политички систем, менаџиран судски систем, реформи во АРМ, полиција, итн….

РЕФЕРЕНДУМИТЕ ОД 8 СЕПТЕМВРИ 1991 И 30 СЕПТЕМВРИ 2018 ГОДИНА СЕ НАЈВИСОКИОТ ИНСТИТУТ НА ДЕМОКРАТИЈА И ВОЛЈАТА НА МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА КОЈА ЌЕ НАДВЛАДЕЕ НАД СИТЕ ЗАПАДНИ НЕПРАВДИ!

Во моментов се случува уште едно предавство од страна на СДС, која во изминатите 30 години, од исмејувањето на идејата за независна Македонија во 1991 и праќање на Македонци регрути по боиштата на бивша Југославија, па се до денес во низа ги прави.

На СДС и по Божјиот закон и по законот на Македонците и престои суд за велепредавство!
Бидете среќни ако тоа биде народниот суд!

Браќа и сестри Македонци!
Време е да се отргнеме од оваа понижувачка патека кон декдадентната отчовечена и одродена ЕУ!
Време е за светогледот кој го застапува Родина Македонија, време е за НЕ ВО ЕУ, НЕ ВО НАТО И НЕ ЗА ПРЕСПА, ТИРАНСКАТА, БУГАРСКИОТ!

Време е за Македонија како достоинствена членка на БРИКС+ и ЕВРОАЗИСКАТА ЕКОНОМСКА УНИЈА!

Бидете дел од Родина Македонија

This Post Has 3 Comments

 1. Beti

  Vistinkiot pat za spas na Svetot I Makedonija!
  Bog so nas!

 2. Zoran Jankulovski

  Rodina e za sekoj pocit, Deklaracijata go definira novit pat na Makedonija zad koj stoi i Makedonskata diaspora od Amerika so nevladinoto zdruzenie za covekovi prava “SVETILNIK ” Osvestuvanjeto na Makedonecot masivno se siri niz celiot svet!!!!
  Napred Makedonijo,
  Pozdrav
  Zoran – Makedon

 3. Atanas Smilkov

  Takva inicijativa potrebna bese uste od porano koga eu kazaa nema prosiruvanje na EU za dogleden period. EU kako tava kaako sto e sega nemoze da funkcionira poanatamu zatoa sto nema izgradeno zaednicki kohezioni mehanizmi.

Comments are closed.