РЕАКЦИЈА НА ФАЛСИФИКАТОТ ВО НАЈАВА

You are currently viewing РЕАКЦИЈА НА ФАЛСИФИКАТОТ ВО НАЈАВА

Почитувани браќа и сестри Македонци ( по род, самоопределба и државјанство).

Родина Македонија има индиции дека ќе продолжи таен „попис” чии фингирани резултати ќе бидат внесени во резултатите на т.н одложен попис кога и тој да се случи.

Евидентно е дека помеѓу власта и контролираната опозиција има премолчен договор за попишување на дијаспората без закон, концензус и без валидна методологија како и досега.

Всушност попишување на Македонците немаше и нема да има. Ќе има само „попис” на албанската дијаспора, но не само на албанската дијаспора од Македонија! Договорено е попишување да двојни и тројни државјани на Албанија, Косово, Србија и за прв пат Бугарија (ќе можат да се попишуват државјани и жители на Бугарија)!
Сигурно се прашувате по која методологија и со која статистичка операција сево ова е возможно?!

Со никоја, одложениот „попис” ќе оди БЕЗ ЗАКОН И МЕТОДОЛОГИЈА!

Македонија, не само што е единствена земја во Европа која попишува дијаспора, и тоа дијаспора на други држави. Таа е единствена во светот. Ваков неуспешен обид за „попис” е направен во далечната 1996г по граѓанската војна во Руанда. Требало да бидат попишани резиденти на Бурунди. Но пописната комисија и претставниците на меѓународната заедница биле единствени дека такво нешто е недопустливо.

Сведоци сме дека „нашата земја” е претворена во полигон за експерименти. Експерименти кои биле неуспешни во Африка!

Затоа РОДИНА МАКЕДОНИЈА јавно ве информира дека ќе продолжи со кампањата #НеОтворамВрата и ве повикува и вие да не отварате врата на ЕТНОЦИДОТ, БЕЗАКОНИЕТО И ФАЛСИФИКАТОТ.

Се додека не се донесе нов закон, нова меѓународно призната методологија и не се исполнат сите безбедносни и здраствени услови за спроведување на пописот.

Македонци бидете силни и истрајни, #ХунтатаеГотова

БИДЕТЕ ДЕЛ ОД ВРАЌАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА

https://www.rodina.org.mk/pristapnica/