You are currently viewing РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД 9 МАЈ – ДЕН НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ, СЕ ПОКЛОНИ И ПОЛОЖИ ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕНИКОТ „ДЕНОТ НА ПОБЕДАТА“

Родина Македонија по повод 9 Мај – Денот на победата над фашизмот се поклони и положи свежо цвеќе пред споменикот „Денот на победата“, во организација на Руската амбасада во Република Македонија.

Жртвата на борците од антифашистичката коалиција нè обврзува да изградиме антифашистички праведен меѓународен поредок, за глобален мир и просперитет.