РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 23.06.2023 (петок), 21:30

ТЕМА: „ВОЈНАТА ВО УКРАИНА, СВЕТСКИОТ МИР И НАДОАЃАЧКИОТ НОВ ПОСТЗАПАДЕН СВЕТ, ПОЗИЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА?" УЧЕСНИЦИ: Владимир Трајковски, член на Претседателството на Родина Македонија Зоран Јованчев, Претседавач на Претседателството на Родина Македонија Никола Чоневски, член на Советот за Родина Македонија Во живо на нашиот јутуб канал.

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 23.06.2023 (петок), 21:30

ПОВИК

Почитувани браќа и сестри, членови и поддржувачи на РОДИНА МАКЕДОНИЈА, Македонци и Македонки по род, државјанство и самоопределба, сите свесни луѓе, ве повикуваме на МИРЕН ПРОТЕСТ НА 29 ЈУНИ 2023 ГОД. ВО 18 ЧАСОТ ПРЕД СОБОРНИОТ ХРАМ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" Да ја поддржиме нашата црква МПЦ - ОА во нејзините залагања за заштита на децата; Да искажеме револт и незадоволство од хунтата на власт, прикриената диктатура и нивните глобало-декадентски закони и практики, ништењето на нашите род, народ, култура и традиции. Да излеземе во што поголем број и силно да покажеме дека нема да им помине културолошкиот геноцид и етноцид. Македонија на Македонците! Придружете се на телеграм каналот на Родина Македонија https://t.me/rodina_makedonija Бидете дел од Родина Македонија, дел од новиот #постзападен, #мултиполарен свет! Пристапница

ПрочитајПОВИК

РОД ИЛИ ТрансРОДово одРОДништво?

Колумна: Зоран Јованчев, Претседавач на Претседателството на Родина Македонија „Во почеток беше Словото, и Словото беше во Бога, и Словото беше Бог.“ Тоа беше во почетокот во Бога. Сè стана преку Него, и ништо, што стана, не стана без Него. Во Него беше живот и животот им беше светлина на луѓето...(Јован 1:1 MKB) Да започнеме со тајните и кодот на нашето македонско СЛово. РОД е основата на наРОД. РОД е основата и на РОДители, праРОДители, поРОД, РОДнини, РОДоверие, РОДољубие, приРОДа, РОДина, итн… Во суштина, тоа е цел еден приРОДен систем на живеење, постоење, во кој имаме нормално функционирање на РОДот, негов природен раст, негово природно живеење со при-РОДата. Под РОД се подразбира и припадност на едно исто, сРОДно. Обединување на повеќе родови, фамилии, се оРОДиле, наРОДИле, создале наРОД.…

ПрочитајРОД ИЛИ ТрансРОДово одРОДништво?

РЕАКЦИЈА ПО ПОВОД ИЗРЕЧЕНИТЕ ЛАГИ ОД ЈАНКО БАЧЕВ, ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

ОСНОВАЧИТЕ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА СЕ ВО РОДИНА МАКЕДОНИЈА! Веќе подолг период Родина Македонија е предмет на дејствија од страна на познати и непознати субјекти кои директно го попречуваат нејзиното нормално функционирање. Еден од познатите субјекти кои станаа дел од иницијатива за бришење на политичката партија Родина Македонија, е токму лидерот на Единствена Македонија, Јанко Бачев, кој се пофали дека сите основачи на Родина Македонија се вратиле во матицата Единствена Македонија.  Ќе беше добро тој чин да се обзнанеше откако ќе биде избришана Родина Македонија од судскиот регистар, но за негова жал и радост на народот, тоа не се случи. Сите три судски процеси, пред Регистрациониот суд, Апелација и Уставен суд, Родина Македонија ги доби. Основачите на Родина Македонија си се во Родина Македонија, па се поставува прашањето кого…

ПрочитајРЕАКЦИЈА ПО ПОВОД ИЗРЕЧЕНИТЕ ЛАГИ ОД ЈАНКО БАЧЕВ, ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

ВИСТИНАТА ЗА МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА „Същият народ в две држави“???

Колумна: Томче Ширков, член на Претседателството на Родина Македонија Никола Киров Мајски (Крушево, 28 јуни 1880 - Софија, 2 август 1962) — македонски револуционер, идеолог и писател. Автор е на Крушевскиот манифест и поборник за декларацијата за македонска нација. Овој титан и апостол на македонската револуционерна борба, просветител и идеолог на македонската нација, неправедно и нелогично е ставен на маргините на македонштината, точно тоа е причината што многумина, ден денес незнаат ништо за неговиот живот и дело. Во контекст на проблемите со соседна Бугарија и во актуелноста на уште едно последователно велепредавство на „нашите“ власти накратко ќе се обидеме да извршиме рекапитулација и актуелизација на неговиот живот и дело во насока на ВИСТИНИТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА. Никола Киров Мајски како братучед и најблизок соработник на Никола Карев, но и…

ПрочитајВИСТИНАТА ЗА МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА „Същият народ в две држави“???

РОДИНСКА СУВЕРЕНИСТИЧКА ТРИБИНА

УЧЕСНИЦИ: МИРКА ВЕЛИНОВСКА, ВЛАДИМИР ТРАЈКОВСКИ И ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ ТЕМИ НА ТРИБИНАТА ЌЕ БИДAT: Суверенизам, Македонски Ресет, Нов Македонски Политички Систем, Геополитички Промени, Вистинитост, Нов Светоглед, Будење, Идеологија на Македонскиот Род, Народна волја, Референдум....

ПрочитајРОДИНСКА СУВЕРЕНИСТИЧКА ТРИБИНА

ЛИДЕРСКА СРЕДБА, ИЛИ СРЕДБА НА ИЗМЕЌАРИ НА СТРАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!?

Од лидерските средби на лидерите на ДПМНЕ и СДС, најмногу настрада Македонија во изминатите 30 години. Избришано име, компромитиран идентитет, изгубена сувереност, урнат Устав, фалсификуван попис, раселен народ, девастирана економија, здравство, образование. Во Македонија напредува предавството, корупцијата, лажните докторати, лажно образовани луѓе, партизација на општините, државата, институциите, трансродовите и други сексистички идеологии на умно пореметената глобална елита и албанската иредента. Да се биде водач на еден народ, значи да се служи на тој народ! Лидерите на ДПМНЕ и СДС во изминатите децнии служеа на сите, освен на македонскиот народ.Народ кој умира од болка за срамот нанесен од политичките дилетанти од СДС и ДПМНЕ. Затоа лидерските средби помеѓу СДС и ДПМНЕ треба да ги именуваме со правото име, средби на измеќари на странските интереси! На Македонија ѝ е потребен…

ПрочитајЛИДЕРСКА СРЕДБА, ИЛИ СРЕДБА НА ИЗМЕЌАРИ НА СТРАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!?

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 02.06.2023 (петок), 21:30

ТЕМА: „Опстојба на Македонците, Македонија и Родина- Македонија, во услови на #Novotonormalno” УЧЕСНИЦИ: Томче Ширков, член на Претседателството на Родина Македонија Виолета Петковска, член на Советот за Родина Во живо на нашиот јутуб канал.

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 02.06.2023 (петок), 21:30

ЦЕНЗУСОИДНИОТ НИ ПРЕЦЕДНИК, РЕКОЛ-ПОРЕКОЛ

Докажаниот дуализам, во контекст на негово колебање и континуирано менување на личните ставови, на цензусоидниот претЦедател на северЏГанија, се потврди и во темата, контроверзниот договор со „Бехтел и Енка“. Со невидена брзина (за само 2 дена) го „растумачи“ фамозниот договор со „Бехтел и Енка“ за изградба на т.н. коридор 8 и делницата 10 д, без многу анализирање (а само пред некој ден рече дека дел од законите не ги прифаќа) и на пресот од 29 мај 2023 година рече дека ќе ги потпише указите за 5-те изгласани закони кои се услов за започнување на работа на автопатот. Помпезно не извести дека ќе ги потпише указите за сите пет измени на законите или веќе ги потпишал, кој да го верува, односно, измени на Законот за работните односи, на Законот…

ПрочитајЦЕНЗУСОИДНИОТ НИ ПРЕЦЕДНИК, РЕКОЛ-ПОРЕКОЛ

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ЗАПАДНИТЕ УЦЕНИ! (КОЈ ФАКТОР Е БЕЛАТА КУЌА?)

Не престануваат уцените и понижувањата од западните сили кон македонскиот народ во сопствената држава! Повторно се редат разно разни емисари од САД, Германија, западните земји, за ново понижување, внесување на Бугарите во Уставот. Од друга страна, правата на македонското малцинство во земјите членки на НАТО и ЕУ, Грција и Бугарија, се на ниво како во средниот век. За себе не смеат ниту да помислат, а не пак да кажат дека се Македонци. Во таа уцена се приклучи и новата американска амбасадорка, Агелер, која изјави: „Ако тешките одлуки не ги направите до декември, луѓе во Белата куќа ќе прашуваат колку сте посветени за ЕУ“. Ако подлабоко анализираме, нејзинаta екселенција, госпоѓата Агелер, иако така изгледа, таа не ни се обраќа нам, на македонскиот народ. Затоа што не нѐ ни приметува,…

ПрочитајПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ЗАПАДНИТЕ УЦЕНИ! (КОЈ ФАКТОР Е БЕЛАТА КУЌА?)