Бојкот на претседателските избори 2019

Thousands Macedonians March to Demand Implementation of People’s Referendum Will – No to Name Change, NATO, EU!

One year after the 30/09/2018 referendum on Macedonia's EU / NATO accession with a name change, the people took to the streets of Macedonia's capital Skopje to remind the usurpers of power in Macedonia and their globalofascist bosses of their legitimate referendum will: TRIPLE NO TO NATO/EU and WESTERN-sponsored attempts to erase an entire nation!. NEVER NORTH, ONLY MACEDONIA was echoing in the streets of Skopje, and golden-red banners were flying everywhere. The people do not want in the EU and NATO neither accept any illegal, anti-constitutional and antidemocratic change of their Macedonian state and Macedonian national identity. The Western myth of prosperity and democracy is shattered in the eyes of Macedonians who have seen first hand all the Western misery and modern globalism and fascism. The truth…

ПрочитајThousands Macedonians March to Demand Implementation of People’s Referendum Will – No to Name Change, NATO, EU!

Родина не признава никакви избори и дејствија произлезени од нелегитимната власт

Родина прашува, Какви се тие избори организирани од власт која изврши државен удар, погази Устав, домашно и меѓународно право, воља на граѓани? Тоа се избори во кои нема избор! Тоа се избори каде се остварува само еден интерес, западниот геостратешки интерес и интересот на нивните локални реперезенти и корумпираните политички елити. Тоа не се избори, туку се државен удар врз вољата на македонскиот народ! Ако Родина не е во право, Тогаш вие како политички партии слободно покажете од каде го црпите легитимитетот за Северна? На кои избори народот ве изгласа за Северна за севкупна употреба и менување на идентитеот и историјата на македонскиот народ? На избори  во просториите на Калето или некоја друга канцеларија на западните земји ? Не постојат такви избори во демократскиот свет! На последните квази…

ПрочитајРодина не признава никакви избори и дејствија произлезени од нелегитимната власт

Кратко и јасно зошто треба да бојкотираме се што е организирано од сдс-дпне

1 СДС има задача да ги уништи Македонија и Македонците 2 ДПНЕ има задача да го држи народот мирен, односно да му ги држи рацете додека го уништуваат 3 За точка 1 не треба многу да му се објаснува на народот, но накратко нивната влада е наметната со помош на странска непријателска сила, помогната од домашен непријателски фактор, го менува името на државата, ги брише идентитетот и историјата, следува целосна албанизација како засилување на етничкото чистење со помош на мигрантите што планираат да ги населат, а за кои усаид имаат спремено план и логистика. Да се потсетиме дека тивко етничко чистење постои во етнички мешаните средини. Но ова што го планираат е на целата територија. Ова е планот на сдс. 4 За жал се покажа дека дпне е…

ПрочитајКратко и јасно зошто треба да бојкотираме се што е организирано од сдс-дпне

Реакција на ИО Родина за таканаречените претседателски избори во Северна

Обидот на нелегитимната власт да организира избори по мерка на странскиот фактор заврши неуспешно. Народот веќе одамна ги препозна предавничките игри и на таканаречената власт но и на таканаречената опозиција, кои во служба на надворешни корумпирани политички елити претставени како меѓународен фактор, повторно ги применија сите „балкански“ методи за фалсификување на избори. Но и покрај сите предизборни и изборни манипулации, со заеднички сили, глумејќи демократија а спроведувајќи лудило, сдс и дпне официјално едвај постигнаа цензус од 40%. Неофицијално и реално бројката е многу помала, имајќи ги во предвид официјалните 4% неважечки гласови, но и насила вадените од дома гласачи, купените со пари и уценетите со работни места. Родина му честита на македонскиот народ за правилната одлука да ги бојкотира овие нелегитимни и недемократски избори. Родина повторно апелира криминалците…

ПрочитајРеакција на ИО Родина за таканаречените претседателски избори во Северна

Стокхолмско-македонско-словенски синдром (Кога жртвата се вљубува во својот убиец)

Текстот не е препорачлив за лица испод 18 години како и лица со политичка нато/еу интоксикација. Системско-политичкиот ѕвер кој денеска не јаде како македонски народ и држава Македонија, е роден некаде после втората светска војна од тајната служба на бивша Југославија. Зачнат е од западните антимакедонски/антисловенски служби во текот на групното фашистичкото силување врз словенските народи во периодот 1941-1944год. Ова силување било планирано да заврши со убиство на жртвите, бришење на словенските народи, но во последен момент се појавил рускиот херој кој при тој напад едвај се спасува себе си, но ја спасува и жртвата, словенските народи, и веднаш стапува во брак со неа. Но тука на сцена стапува еден познат и досега сеуште неразјаснет психолошки проблем наречен Стокхолмски синдром. Станува збор за појава кога жртвата се вљубува…

ПрочитајСтокхолмско-македонско-словенски синдром (Кога жртвата се вљубува во својот убиец)

Бојкот како план А!

Проектот Република Северна Македонија е пораз на комплетниот општествено-политички систем, пораз на државниот апарат кој секоја година троши милијарди евра народни пари од буџетот на Република Македонија, со кои пари треба да се развиваат, промовираат и бранат македонските вредности и интереси, а не да се продаваат, со кои пари треба да се креираат подобри услови за нашите деца, наместо немо да се гледа како тие заминуваат. Уште од првите денови на независна Република Македонија овој систем се подигаше врз коските на македонските титани на македонската револуционерна борба, врз коските на трудољубивите и чесни Македонци кои беа судени, ликвидирани, затварани, прогонувани за Македонија од кастата која служеше на туѓи центри. Систем подигнат врз непотизам, кодошлук и неквалитет, флоскули и квази-идеологија, каде неспособните се обединија за да владеат со помош…

ПрочитајБојкот како план А!

Зошто Бојкот а не Гласање на Предстојните КвазиИзбори 2дел

  • Post category:Бојкот

Зошто Бојкот а не Гласање на Предстојните КвазиИзбори 2делВо претходниот текст го разгледавме хендикепот на патриотскиот претседател кој евентуално би бил избран, односно неможноста да стори било што во корист на Македонците од позицијата која евентуално би ја добил. Би бил само реприза на сегашниот. За другата варијанта во која би бил избран претседател по „западна мерка“ нема потреба од губење време.Ајде сега да ја разгледаме варијантата со која изборџиите најмногу ни влеваат страв. Варијанта во која народот решително, онака по македонски, храбро, си остане дома и бојкотот успее. Во тој случај претседателот на собранието, во овој случај нелегитимен, би ја превземал должноста претседател на Република Македонија, но повторно нелегитимно. А тоа во иднина е одлична основа за поништување на се досега нелегитимно наметнато.Во Уставот, во членот 81…

ПрочитајЗошто Бојкот а не Гласање на Предстојните КвазиИзбори 2дел

Зошто Бојкот а не Гласање на Предстојните КвазиИзбори

  • Post category:Бојкот

Во случај на бојкот, не чека долга, мачна и исцрпна борба, но и надеж за подобра иднина. Борба за Македонија, борба за нас обичниот македонски народ. Во случај на излегување на избори даваме легитимитет на ненародната власт, одродените и превземени институции и насила безправно донесените договори, измени на уставот, но и дозвола, согласност, за методите со кои тоа го сторија, во иднина повторно да го сторат на истиот начин. Со нашиот глас на избори организирани од оваа невласт, неинституции и група на окупатори на својот народ ќе биде прифатен од нас самите она што ќе следи, устоличување на уште еден нелегитимен претседател поради измама во изборните процедури. Во случај да се избере кандидат на т.н. власт, штетните политики секако ќе продолжат, со можност и голема веројатност да бидат…

ПрочитајЗошто Бојкот а не Гласање на Предстојните КвазиИзбори

РОДИНА ПОВИКУВА НА БОЈКОТ – ИЗЈАВА

ЕДНОГЛАСНА ОДЛУКА НА ИНИЦИЈАТИВНИОТ ОДБОР НА РОДИНА Тргнувајќи од фактот дека за 27 години во Република Македонија се оцрнети и злоупотребени поимите демократија, закони и владеењето на правото, партии, изборен модел и политички систем,независност и суверенитет, на штета на националните, економските и социјални права на поединецот и македонскиот народ; Земајќи го предвид обидот преку специјална војна да се изврши идентитетски геноцид врз македонскиот народ кој живее во услови на окупација ; Согледувајќи го непреземањето на никакви чекори од досегашните т.н. влади, од кои повеќето власта ја приграбија на нелегални избори и со недозволени средства, посебно актуелната т.н. влада која спроведува анти-уставни, недемократски и изборно неодобрени политики; Солидаризирајќи се со киднапираните македонски патриоти кои незаконски се држат и малтретираат во македонските затвори и низ македонските судови; Имајќи ја предвид…

ПрочитајРОДИНА ПОВИКУВА НА БОЈКОТ – ИЗЈАВА