РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 03.11.2023 (петок), 21:30

ТЕМА: МАКЕДОНСКИ ИЛИ УНИКАТЕН ИДЕНТИТЕТ ВО "НАШАТА ЗЕМЈА" УЧЕСНИЦИ: ТОМЧЕ ШИРКОВ, член на Претседателството на Родина Македонија РИСТО НИКОВСКИ, поранешен дипломат На јутуб каналот на Родина Македонија https://www.youtube.com/@rodinamakedonija

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 03.11.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 27.10.2023 (петок), 21:30

ТЕМА: ОСУДАTA НА МОРАЛНИОТ СУД; АКТУЕЛНИТЕ СОСТОЈБИ ВО МАКЕДОНИЈА И СВЕТОТ УЧЕСНИЦИ: ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ, Претседавач на Претседателството на Родина Македонија ЕФТИМ КЛЕТНИКОВ,  поет, есеист, критичар, преведувач ДАРДАН ВЕНЕТСКИ, истражувач, историчар На јутуб каналот на Родина Македонија https://www.youtube.com/@rodinamakedonija

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 27.10.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 20.10.2023 (петок), 21:30

ТЕМА: РОДИНА МАКЕДОНИЈА НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА КРЕСНЕНСКОТО ВОСТАНИЕ ВО ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА (ВИДЕА+СЛИКИ) На јутуб каналот на Родина Македонија https://www.youtube.com/@rodinamakedonija

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 20.10.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 13.10.2023 (петок), 21:30

ТЕМА: ВОСТАНИЈАТА И РЕВОЛУЦИОНЕРНАТА БОРБА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД УЧЕСНИЦИ: ТОМЧЕ ШИРКОВ, ЧЛЕН НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА СТЕФАН ВЛАХОВ МИЦОВ, ПРОФЕСОР, ИСТОРИЧАР На јутуб каналот на Родина Македонија https://www.youtube.com/@rodinamakedonija

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 13.10.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 06.10.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ ПЕТОК, 06 ОКТОМВРИ, 21:30 ТЕМА: ВОЈНАТА НА КОЛЕКТИВНИОТ ЗАПАД ПРОТИВ РУСИЈА И НИВИОТ ПАД! УЧЕСНИЦИ: ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ, ПРЕТСЕДАВАЧ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА НИКОЛА ЧОНЕВСКИ, ЧЛЕН НА СОВЕТОТ ЗА РОДИНА МАКЕДОНИЈА На јутуб каналот на Родина Македонија https://www.youtube.com/@rodinamakedonija

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 06.10.2023 (петок), 21:30

30-ТИ СЕПТЕМВРИ, ТРИТЕ ИСТОРИСКИ НЕ ЗА СПАС НА МАКЕДОНИЈА,МАКЕДОНСКО,МАКЕДОНЦИ

УЧЕСНИЦИ: ТОМЧЕ ШИРОВ, ЧЛЕН НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ТОДОР ПЕТРОВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СМК КРИСТИЈАН ПЛОТНИКОВ, ДЕСНА Во живо на нашиот јутуб канал.

Прочитај30-ТИ СЕПТЕМВРИ, ТРИТЕ ИСТОРИСКИ НЕ ЗА СПАС НА МАКЕДОНИЈА,МАКЕДОНСКО,МАКЕДОНЦИ

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 22.9.2023 (петок), 21:30

ТЕМA: „КОНТИНУИРАНОТО ПОНИЖУВАЊЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ И КАКО ТОА ДА ПРЕСТАНЕ“!? УЧЕСНИЦИ: ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ, ПРЕТСЕДАВАЧ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ТОМЧЕ ШИРОВ, ЗАМЕНИК ПРЕТСЕДАВАЧ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА Во живо на нашиот јутуб канал.

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 22.9.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 18.8.2023 (петок), 21:30

ТЕМA: „ДЕЦАТА ОД СОЦИЈАЛНО РАНЛИВАТА КАТЕГОРИЈА“ МАРТИН БУРОВСКИ, ПОРАНЕШЕН ШТИТЕНИК ЗА ДЕЦА ОД ДОМ ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ, ПРЕТСЕДАВАЧ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА Во живо на нашиот јутуб канал. https://youtube.com/live/brmuezimjl0?feature=share https://youtube.com/live/brmuezimjl0?feature=share

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 18.8.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 28.7.2023 (петок), 21:30

ТЕМA: „СОСТОЈБИТЕ ВО РОДИНА МАКЕДОНИЈА“ УЧЕСНИЦИ: НИКОЛА ЧОНЕВСКИ, ЧЛЕН НА СОВЕТОТ ЗА РОДИНА ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ, ПРЕТСЕДАВАЧ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА Во живо на нашиот јутуб канал.

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 28.7.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 21.7.2023 (петок), 21:30

ТЕМИ: "1. ПАТЕКАТА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА; 2. ПРОМЕНА НА УСТАВОТ И АКТУЕЛНИТЕ СЛУЧУВАЊА ВО МАКЕДОНИЈА" УЧЕСНИЦИ: ВИОЛЕТА ПЕТКОВКА, ЧЛЕН НА СОВЕТОТ ЗА РОДИНА ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ, ПРЕТСЕДАВАЧ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА Во живо на нашиот јутуб канал. https://youtube.com/live/2t1HkO90gW0?feature=share

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 21.7.2023 (петок), 21:30