РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 17.03.2023 (петок), 21:30

ТЕМA: “Сеопфатно сексуално …образование , стапица за деца или тонење во тотална декаденција” УЧЕСНИЦИ: Томче Ширков и Гордана Гоџо, членови на Претседателството ГОСТИ : Учесници од јавната трибина “Елеуса“( Зошто НЕ за ССО) Во живо на нашиот јутуб канал. https://www.youtube.com/watch?v=uxMBraKUGpE

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 17.03.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 10.03.2023 (петок), 21:30

ТЕМA: "Корупција, криминал, евроатлански пат. Има ли алтернатива на сето ова?" УЧЕСНИЦИ: Зоран Јованчев и Виолета Петковска, членови на Претседателството Во живо на нашиот јутуб канал.

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 10.03.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 24.02.2023 (петок), 21:30

ТЕМA: ЗА НАШАТА РОДИНА. ВТОР ДЕЛ: ОДГОВОРИ НА ВАШИ ПРАШАЊА! УЧЕСНИЦИ: Зоран Јованчев, Виолета Петковска, членови на Претседателството на Родина Македонија Во живо на нашиот јутуб канал. https://www.youtube.com/watch?v=zYCha_0BnLk

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 24.02.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 17.02.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 17.02.2023 (петок), 21:30. ТЕМA: "Мислиме глобално-делуваме локално" ? УЧЕСНИЦИ: Владимир Трајковски, Томче Ширков, членови на Претседателството на Родина Македонија ГОСТИН: Зоран Јованоски (ВМРО-ДПМНЕ) Во живо на нашата официјална ФБ група и јутуб канал.

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 17.02.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 10.02.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 10.02.2023 (петок), 21:30. ТЕМA: "Лековите се скапи-вашите животи се евтини". Какви промени се потребни? УЧЕСНИЦИ: Зоран Јованчев, Томче Ширков, Виолета Петковска, членови на Претседателството на Родина Македонија Во живо на нашата официјална ФБ група и јутуб канал. https://youtube.com/live/SyU7PczTq74?feature=share

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 10.02.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 16.12.2022 (петок), 21:30.

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 16.12.2022 (петок), 21:30. ТЕМA: СИЛАТА НА НАРОДОТ Проба за шверцување на „Закон за заштита на населението од заразни болести“ УЧЕСНИЦИ: Томче Ширков, Гордана Гоџо, членови на Претседателството на Родина Македонија Во живо на нашата официјална ФБ група и јутуб канал.

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 16.12.2022 (петок), 21:30.

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 11.11.2022 (петок), 21:30.

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 11.11.2022 (петок), 21:30. ТЕМA:"Етнос, Демос, Лагос или Род, Народ Нација"- Реактивна дискусија за поимите "Македонски народ" и "бугарска-грчка нација". УЧЕСНИЦИ: Томче Ширков, Маријан Камиловски Во живо на нашата официјална ФБ страна и јутуб канал.

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 11.11.2022 (петок), 21:30.

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 04.11.2022 (петок), 21:30.

ТЕМA: НОВОСТИ ОД ЕВРОАЗИЈА. МУЛТИПОЛАРНИОТ ПОСТЗАПАДЕН СВЕТ Е ВЕЌЕ ТУКА!ДАЛИ МАКЕДОНИЈА ЌЕ СЕ ПРИКЛУЧИ? Учесник: Зоран Јованчев Водител: Виолета Петковска Во живо на нашата официјална ФБ страна и јутуб канал.

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 04.11.2022 (петок), 21:30.

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 28.10.2022 (петок), 21:30.

ТЕМИ: Зошто Македонија после 30 години самостојност е се уште слабо развиена земја? Зошто доколку инклузивни економски инструменти и закони водат кон економски развој, истите не се форсирани од страна на политичките организации или економскиоператори во земјава? Што ние како човечки суштества можеме да направиме за да ја промениме вакватасостојба на работите во Македонија? На кој начин може да се покрене овој процес на освестување на народот и создавањена се поголем број на инклузивни политички институции? Какви по природа треба да бидат новите политички движења во земјава за да успеат вонамерата да ја сменат свеста на обичниот човек и да предизвикаат промени воопштеството? Учесник: Анде Јанков, економист и писател Водител: Виолета Петковска Во живо на нашата официјална ФБ страна и јутуб канал.

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 28.10.2022 (петок), 21:30.