ШТО БАРАЛЕ 26 ВОЕНИ ЛИЦА НА САД ВО АРАЧИНОВО ПОЧИТУВАНА АМБАСАДО НА САД!?

Во биографијата на членот на Претставничкиот дом Глен Нај на Википедија, пишива: „Глен Нај беше вработен во Стејт департментот и во Агенцијата на САД за меѓународен развој во Косово, Македонија, Израел, Ирак и Авганистан. За време на конфликтот во Македонија во 2001 година тој ја организираше евакуацијата на бунтовниците Албанци, кои заедно со 26 американски воени лица беа заробени во селото Арачиново. Американските граѓани беа вработени во МПРИ (воена американска агенција) и спроведуваа обука и консултации за албанските бунтовници“.Aктуелниот член на Претставничкиот дом во САД, демократот Глен Нај, е добитник на награда на честа на Стејт департментот за неговата улога во организирањето на извлекувањето на 26 Американци, воени лица, за време на настаните во Арачиново во јуни 2001 година.САД имаа и сеуште имаат главна улога во обуката на…

ПрочитајШТО БАРАЛЕ 26 ВОЕНИ ЛИЦА НА САД ВО АРАЧИНОВО ПОЧИТУВАНА АМБАСАДО НА САД!?

Почитувана Амбасадорке, Добредојдовте во Македонија! А Северна може да биде Дакота, каде што со геноцид вашите предци ги протераа Индијанците!

Почитувана Амбасадорке, добредојдовте во Македонија. Ви благодариме за поздравното видео обраќање, но македонскиот народ во него очекуваше да слушне извинување во име на американскиот народ за грубото кршење на дипломатските кодекси и овластувања на вашите претходници, но и ветување дека вие ќе ги исправите нивните грешки. Изминативе години, кога станува збор за вашата амбасада, бевме сведоци на непочитувањето и подривање на суверенитетот на Македонија, мешањето во внатрешните односи, непочитувањето на институциите на системот како и попречување во работата на истите, па дури и вмешаност во терористичките активности од 2001 година чии актери станаа ваши миленици и штитеници се до денеска. Иако тие заедно со вашите претходници нелигитимно но со големa радост на истренирани платенички полтрони беа впрегнати заедно со Бејли, Сорос во предизборната претседателска кампања на САД во…

ПрочитајПочитувана Амбасадорке, Добредојдовте во Македонија! А Северна може да биде Дакота, каде што со геноцид вашите предци ги протераа Индијанците!