ПОВИК ЗА ОПШТИНСКИ КОМИТЕТИ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА

Браќа и сестри, Политичката партија Родина Македонија објавува јавен повик:  Во рамките на до-формирањето на работните тела на партијата и во склад со статутот, ги повикуваме сите Македонци да се пријават за општинските комитети на територијата на Република Македонија и за задграничните комитети на партијата Родина Македонија. Критериуми Чесни, некорумпирани и почитувани во своите професии и од своите сограѓаниНеповрзани со афери на досегашниве корумпирани “елити”Приврзаност кон патриотската суверенистичка визија за Слободна Македонија Начин на пријавување Пополнета електронска пристапница, еден параграф кратка биографија, еден параграф за својата улога во Родина Македонија преку мејл на адреса contact@rodina.org.mk со назнака во насловот за кој општински комитет се проијавува. Повикот заедно со критериумите е објавен на веб страницата на Родина Македонија (www.rodina.org.mk) и на социјалните мрежи на 6ти април 2020 со две…

ПрочитајПОВИК ЗА ОПШТИНСКИ КОМИТЕТИ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА

БАРАЊЕ НА РОДИНА ЗА ПРЕКИН НА СЕКАКВИ СТРАТЕШКИ ОДЛУКИ НА ПРЕОДНАТА БЕЗ-МАНДАТНА И НЕЛЕГИТИМНА ТЕХНИЧКА ВЛАДА

РОДИНА МАКЕДОНИЈА бара прекин на криминални и корумпирани одлуки за финансиско задолжување до колапс, за анти-уставно печатење нелегитимни Северџански банкноти, за тајно носење на мигранти, итн, и бара итен мораториум на секакви активности на нелегитимните узурпатори на власт, а уште повеќе на техничката преодна влада чиј тесен мандат е само да организираат избори! РОДИНА ги смета анти-уставните, пучистичките, и однадвор наметнатите сегашни марионети за нелегитимни, и ќе ги укине сите Анти-Уставни и криминални одлуки од 27-ми април наваму! Тоа уште повеќе важи за сегашната Техничка Влада со тесен мандат да организира избори, и која дури ни за тоа нема капацитет бидејќи е Пржинска и формирана од корумпираните партиски поглавици а не со народна волја, а да не зборуваме дека нема никаков уставен или изборен легитимитет да носи било…

ПрочитајБАРАЊЕ НА РОДИНА ЗА ПРЕКИН НА СЕКАКВИ СТРАТЕШКИ ОДЛУКИ НА ПРЕОДНАТА БЕЗ-МАНДАТНА И НЕЛЕГИТИМНА ТЕХНИЧКА ВЛАДА

РЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ЗА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС

РОДИНА МАКЕДОНИЈА  е згрозена од диктаторското однесување на однадвор инсталираната власт, која го носи името на окупација „Северна“. Воведување на полициски час од 16 часот до 5 наутро, како и за време на викенди, претставува грубо прекршување на основните човекови права и злоупотреба на ситуацијата, за одржување на крајно неспособната инсталација на странската служба која го носи името Влада на „Северна“. Врвните домашни и светски епидемиолози јасно укажаа дека не се работи за пандемија, туку за малку поопасна варијација на корона вирус, која може да се помине со мерки кои грубо нема да го ограничат движењето на луѓето. Предложените мерки се заштита на ризичните групи, повозрасната популација, избегнување на поголеми собирање, зголемена хигиена итн... Владата на Северна, која е класична инсталалција на неолибералните глобални сили, со нивните алатки,…

ПрочитајРЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ЗА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС

РЕГИСТРИРАНА ПОЛИТИЧКАТА ПАРТИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА!

Браќа и сестри Македонци! Честито да е регистрацијата на единствената суверенистичка опција на Македонскот Народ, РОДИНА МАКЕДОНИЈА!Ова е плод на огромната поддршка на целиот народ кој ја препозна единствената можна визија, стратегија и програма за опстанок и процут на секоја нација и поединец во овие глобални премрежја низ кои живееме!Регистрацијата на политичкиот субјект, кој е иднината на Македонија, е резултат на вашата огромна поддршка на социјалните мрежи, пополнување основачки изјави, огромната поддршка во директните контакти насекаде низ градовите, населбите и селата на нашата прекрасна Македонија каде што сме излегле.Родина Македонија е вашиот дом ако, како и иницијаторите и основачите, сте ги проѕреле и препознале лажните категории и лажниот избор меѓу леви/десни, нелегитимна власт/квазиопозиција во корумпираниов систем, а кои всушност се една и иста корумпирана “елита” и водат една…

ПрочитајРЕГИСТРИРАНА ПОЛИТИЧКАТА ПАРТИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА!

РОДИНА ГО ОСУДУВА ВОВЕДУВАЊЕТО НА САНКЦИИ КОН ТУРЦИЈА

Родина Македонија го осудува воведувањето санкции кон Република Турција како полтронски поданички чин на анти-уставната Хунта по налог на нивните газди однадвор, и чин кој е крајно неодговорен, штетен и против Македонскиот национален интерес. Продолжува анти-македонската политика на нелегитимната влада инсталирана од надвор со геноцидното име „Северна“ со носење одлуки спротивни на македонските национални интереси.Игрите за профит на европските сили во Егејскиот регион, секогаш биле опасни и со фатални последици по македонскиот народ.Турција е земјата која меѓу првите ја призна Македонија под уставното име и која во сите документите на НАТО со фуснота го брани тоа име. Од првиот ден на нашата независност, Турција во континуитет е на страна на македонските национални интереси и сојузник на Македонија.Родина Македонија сите одлуки на оваа власт ги смета за ништовни.

ПрочитајРОДИНА ГО ОСУДУВА ВОВЕДУВАЊЕТО НА САНКЦИИ КОН ТУРЦИЈА

НЕ ЗА ПРЕСПА, НЕ ЗА НАТО, НЕ ЗА ЕУ!

За Родина Македонија, членството на непостоечката и диво подигната „Северна“ во НАТО е одличен показател за демократските капацитети на НАТО, а тука би ја додале и ЕУ, на непочитувањето на волјата на народите. Референдумот од 30 Септември 2018 година имаше еден одговор на три прашања,Не за Преспанскиот договор,Не за НАТО иНе за ЕУ.За Родина Македонија, демократскиот институт Референдум е обврска и највисок демократски чин на едно демократско општество, кој мора секој да го почитува во Република Македонија и надвор од неа.

ПрочитајНЕ ЗА ПРЕСПА, НЕ ЗА НАТО, НЕ ЗА ЕУ!

ПОВИК РОДИНА МАКЕДОНИЈА: ДА ЈА ВРАТИМЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО СЛУЖБА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

Пристигна времето каде секоја држава ќе мора сама да го потегне и откачи цревото со кое е прикачена на глобалниот финансиски рекетарски паразитски апарат полн отрови во изумирање и да почне сама да дише и да заздравува. Мерките кои ги предлага „владата“ на антиуставната од надвор инсталирана „Северна“, се дел од проблемот, а никако решение. Задолжувањата не се решение, затоа што хартијата без покритие наречена „Долар“ и целиот тој систем, заминуваат во историјата неповратно. Родина Македонија од првиот ден како иницијатива, а наскоро и како политичка партија, предлага мерки за враќање на државата во својата изворна форма, да служи на народот, со сите ресурси кои му припаѓаат. Во овакви предапокалиптични услови во светската економија, суштински важно е да се сопре одлевањето на парични и материјални добра од државата…

ПрочитајПОВИК РОДИНА МАКЕДОНИЈА: ДА ЈА ВРАТИМЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО СЛУЖБА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

КОРОНА 19, КАКО ВИРУС И КАКО АЛАТКА ЗА ГЕОПОЛИТИЧКИ ПРОМЕНИ

Епидемиолозите ги изнесоа своите размисли за овој вирус кој го носи името Ковид 19, мутација на Корона вирус. Мерките и нивните препораки секако треба да се почитуваат.Статистиката излезе со податоците за смртност во последните неколку месеци, нема драстично зголемување на починати, се е тоа во некои „природни“ рамки. Најнеприродна е реакцијата на оваков тип на вирус со драстични мерки, карантин, затворање на граници,односно државите, стопирање на целокупната економска активност. Паниката која се крена околу овој вирус, вистински го оптерети здравствениот систем, но настаните што веќе започнаа да се случуваат во позадината на сето ова ја наговестуваат новата ера во развојот на човештвото и една од најголемите геополитички промени во историјата на планетата. Историјата сведочи за И-сторените работи, кои во последните 200 години изобилуваа со војни, оркестрирани револуции, геноциди,…

ПрочитајКОРОНА 19, КАКО ВИРУС И КАКО АЛАТКА ЗА ГЕОПОЛИТИЧКИ ПРОМЕНИ

МЕРКИТЕ ЗА ВИРУСОТ НЕ СМЕЕ ДА БИДАТ ОПРАВДУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА КРАЖБАТА НА РЕДОВНИ ГОДИШНИ 600 МИЛИОНИ ЕВРА И РАЗДАВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ЈАВНИ ДОБРА!

Родина Македонија уште од поодамна посочи, користејќи стандардни индикатори точно на тие глобалистички финансиски институции, дека годишно од македонскиот буџет во приватни џебови се исцицуваат 680 милиони Евра. И еве токму колку годишно и треба на нелегитимната Хунта да ги покрие дупките на исцицаните преку тендери наши пари и редовно за толку и повеќе годишно ги задолжува нашите идни генерации за свој хир и гол арамиски опстанок со уште некој купен месец. Пари кои нашите деца и внуци ќе треба да ги враќаат, а пари кои нелегитимната однадвор поставен Хунта ќе ги троши на тендери за скапи странски вакцини, со кои ќе не трујат и од кои заедно ќе полнат џебови со мултинационалните корпорации чии слуги се. Причината за поставувањето на Хунтата однадвор е да го урне Македонството…

ПрочитајМЕРКИТЕ ЗА ВИРУСОТ НЕ СМЕЕ ДА БИДАТ ОПРАВДУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА КРАЖБАТА НА РЕДОВНИ ГОДИШНИ 600 МИЛИОНИ ЕВРА И РАЗДАВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ЈАВНИ ДОБРА!

НЕСПОСОБНОСТ, КРИМИНАЛ И РЕПРЕСИИ НА НЕЛЕГИТИМНАТА АНТИУСТАВНА ВЛАСТ, ПОКРИЕНА СО ВОНРЕДНА СОСТОЈБА И ПОЛИЦИСКИ ЧАС!

Родина Македонија во последните неколку дена ги детектира и бара запирање а и кривична одговорност за следните пропусти и репресивно однесување, сега на полициската антиуставна држава Северна во која нелегитимните однадвор наметнати власти кои служат на надворешни центри ја користат кризата за доограбување на македонскиот народ и неговите јавни добра, доуништување на изворната македонска економија во корист на туѓите економски интереси. Македонско-бугарска граница. Одземање на пасоши на граница на наш народ, нивен транспорт како најголеми криминалци во полициско комбе, наредени еден до друг како сардини, во карантин кој не пости и кој нема основни услови. Во услови кога имаме мерки за држење на растојание, со овој чин директно е загрозен животот на нашите граѓани. Респиратори од Бразил. Најскапа понуда, со сомнителен квалитет и сума многу поголема од реалната. Иако…

ПрочитајНЕСПОСОБНОСТ, КРИМИНАЛ И РЕПРЕСИИ НА НЕЛЕГИТИМНАТА АНТИУСТАВНА ВЛАСТ, ПОКРИЕНА СО ВОНРЕДНА СОСТОЈБА И ПОЛИЦИСКИ ЧАС!