ВРЕМЕ Е ЗА СУВЕРЕНИЗАМ ВО ЕКОНОМИЈАТА И КВАЛИТЕТ ВО ПОЛИТИКАТА И ОПШТЕСТВОТО ВО ЦЕЛИНА

Додека корисниците на народни пари се занимаваат со последиците од сезонскиот вирус, кој овој пат природно или вештачки мутирал во Ковид - 19, стопанство е пред целосен колапс. Истоштено од децениската нефункционална држава, нелојална конкуренција, партизирана економија, како и постојаните политички кризи предизвикани од надворешни и внатрешни фактори, како и последните случувања со вонредна состојба и запирање на сите активности кои не водат кон сигурен крај на тоа што се вика економија. Економската криза не носи во друг хаос, егзистенцијален, со последици многу поголеми од сезонскиот фабрикуван вирус.Јасни ни се механизмите на темниот светски поредок за поробување на човештвото преку креирање на криза, хаос и решение, со печатење на огромни суми на хартија без покритие, кое го носат името долар. Камати кои реално ќе ги исплаќа нашиот народ…

ПрочитајВРЕМЕ Е ЗА СУВЕРЕНИЗАМ ВО ЕКОНОМИЈАТА И КВАЛИТЕТ ВО ПОЛИТИКАТА И ОПШТЕСТВОТО ВО ЦЕЛИНА

Оставка на неспособните нелегитимни однадвор поставени Северџански марионети, а не прогласување на вонредна состојба!

Родина Македонија ја повикува нелегитимната власт на „Северна“, да престане со сеењето на страв и паника помеѓу населението и да превземат одговорност за нефункционалноста на системот и да поднесат ОСТАВКА! Родина Македонија повикува на формирање на Експертска Влада, составена од докажани експерти во различни области и започнување на средување на состојбите во општеството, тргнувајќи од државниот удар „Северна“, антиуставната „Пржинска Влада“, па се до нефункционалноста на системите за справување со закани од различен тип, сезонски вируси, мигранти, контрола на границите, антиуставни и антидржавни дејствија, криминални избори итн. Македонското општество има квалитет и знаење!  Имаме експерти, имаме луѓе со домашно и со меѓународно искуство, само треба да се елеминира заостанатиот феудален партиски систем кој ревносно служи на меѓународниот западен криминален и да отвориме простор на квалитетот, знаењето, вистината и…

ПрочитајОставка на неспособните нелегитимни однадвор поставени Северџански марионети, а не прогласување на вонредна состојба!

ВЕШТАЧКИ ФАБРИКУВАНАТА ПАНИКА ЌЕ ПОМИНЕ, ОДЗЕМАЊЕТО НА СЛОБОДИТЕ Е ПЛАНИРАНО ДА ОСТАНЕ – РОДИНА МАКЕДОНИЈА НЕМА ДА ГО ДОЗВОЛИ ТОА!

Сведоци сме на вештачки предизвикана глобална паника во врска со исто така вештачки креиран вирус - еквивалентен на варијација на грип - со цел да се забрза разврската на сегашната борба за душата и иднината на човештвото која се води меѓу силите на доброто и силите на злото. Браќа и сестри Македонци, борбата за живот и смрт се води меѓу лажната глобалистичка визија во корист на рака корумпирани луѓе, корпорации и нивните домашни купени слуги во разни држави вклучително и во Македонија, а на штета на сите нас, и, суверенистичката визија на вистинскиот глобализам на суверени, слободни и горди нации и поединци на кои припаѓаме и ние како Родина и визија која е иднината на македонскиот народ и на сите нас како слободни поединци. Родина Македонија ја гледа…

ПрочитајВЕШТАЧКИ ФАБРИКУВАНАТА ПАНИКА ЌЕ ПОМИНЕ, ОДЗЕМАЊЕТО НА СЛОБОДИТЕ Е ПЛАНИРАНО ДА ОСТАНЕ – РОДИНА МАКЕДОНИЈА НЕМА ДА ГО ДОЗВОЛИ ТОА!

ИЗБОРНИОТ ФАЛСИФИКАТ ЗАПОЧНА ПРЕД ДА ЗАПОЧНАТ ИЗБОРИТЕ

Од вкупно 7.535 избирачи кои се пријавија за гласање од иселениците, ДИК одби 1.439 Македонци со право на глас. Фрапантниот пораст на одбиени пријави од неколку десетици до пред самиот крај на рокот за пријавување, до над 1.000 неважечки после затворањето на регистрацијата на иселениците за гласање е веќе виден механизам за елиминирање на сè што не е подобно за окупацискиот режим на „Северна“. Се поставува прашањето.Дали може да има демократски избори во услови на окупација која го носи името „Северна“?Дали може да има фер и демократски избори со косовски автобуси, бугарски возови, фантомски гласови и списоци со починати луѓе, за која самата СДС велеше дека се стотици илјади?Дали може да има фер и демократски избори со купување гласови од социјално ранливите категории?Дали може да има фер и…

ПрочитајИЗБОРНИОТ ФАЛСИФИКАТ ЗАПОЧНА ПРЕД ДА ЗАПОЧНАТ ИЗБОРИТЕ

„РЕФОРМАТОРОТ“ МИЦКОСКИ

Среќна околност за народот македонски е секако, сознанието дека во нашите македонски редови располагаме и со реформатор. Реформаторот е претседателот на партијата ВМРО – ДПМНЕ, која себе си се смета за опозициска, а во реалноста делува како фракција во редовите на СДС. Имавме можност да прочитаме од фракционерските портали дека Христијан Мицкоски се сретнал со грчкиот амбасадор во Република Македонија, Димитрис Јанакис. Во атмосфера заснована, се разбира, на традиционално пријателство, Мицкоски на грчкиот амбасадор му рекол дека Владата на ВМРО – ДПМНЕ ќе се фокусира на суштински реформи! Ова, по сè изгледа длабоко го трогнало амбасадорот, барем по изразот на неговото лице прикажано на сликата на фракционерскиот портал, а тоа, пак, му дало поттик на Мицкоски да ја елаборира својата посветеност кон реформаторскиот процес кој нè очекува (оваа…

Прочитај„РЕФОРМАТОРОТ“ МИЦКОСКИ

РЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ЗА МИГРАНТСКАТА КРИЗА

Родина Македонија ги повикува претставниците на западната меѓународна заедница да ги превземат обврските кон „мигрантите“, кои се тука како резултат на западните воени игри и се одвиваат под превезот на ширење на демократијата. Вие како членки на НАТО, сте единствените земји во 21 век кои бомбардираат суверени земји и кои со хибридни војни рушат легитимно избрани влади од внатре.Вашата специјалност, проблемите кои ги предизвикувате да ги извезувате во трети земји, поготово Балканот, се завршени! Македонците и другите балкански народи, ќе ги почитуваат хуманите аспекти на кризата, но нема да бидат решение за вашите освојувачки политики и домаќини на стотици илјади „мигранти“, кои во голем дел се млади луѓе, без семејства, на возраст до 25 години и кои низ Европа веќе се познати по силувањата, криминалите итн…Нашата земја Република…

ПрочитајРЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ЗА МИГРАНТСКАТА КРИЗА

СООПШТЕНИЕ РОДИНА МАКЕДОНИЈА

Браќа и сестри Македонци! РОДИНА МАКЕДОНИЈА има чест да ве извести дека Македонскот Народ ги собра првите над 1000 основачи на единствената суверенистичка визија, стратегија и програма, и го продолжува собирањето на изјави кај нотарите до петок! Исто така РОДИНА МАКЕДОНИЈА во саботата, на високосниот/инокосниот/престапниот 29ти Фебруари 2020 го одржа своето основачко собрание и ги избра органите на партијата, Централен Одбор и Претседателство и го започна процесот на регистрација. РОДИНА МАКЕДОНИЈА за претстојните избори го потврдува својот став: РОДИНА на овие избори би учествувала единствено ако се обедини целиот неизвалкан и неинсталиран вонпарламентарен блок во широка суверенистичка платформа под бајракот на програмата на РОДИНА и во заедништво со независниот интелектуален потенцијал на нашиот народ, на начин на кој веднаш и “со пенкало” би ја срушиле Хунтата со 61 пратеник!…

ПрочитајСООПШТЕНИЕ РОДИНА МАКЕДОНИЈА

ОКУПАТОРОТ НАТО И 114те ПРЕДАВНИЦИ

  • Post category:Колумна

Се случи и тоа, фашизмот триумфираше во центарот на Скопје по втор пат во еден век. По втор пат фашистите преку негација на Македонците прогласуваат своја држава на територијата на Македонија.  Првиот пат тоа го сторија во 1944 година, преку бугарска воена агентура со помош на домашни предавници, а сега со албанската терористичка инсталација и повторно со одред домашни предавници, 114 на број. И нормално, посредникот го има главниот збор на својот јазик, тогаш на бугарски, сега на албански. Продадените македонски души седат во собраниските столчиња и аплаудираат, веројатно секој пропорционално по интензитет со колачот што го голтнал. Вреди ли? Вреди ли ова предавство за срамот што нивните семејства со генерации ќе ги јаде читајќи си ги имињата во историските читанки на своите блиски во својство на предавници?…

ПрочитајОКУПАТОРОТ НАТО И 114те ПРЕДАВНИЦИ

ШИН ФЕЈН

  • Post category:Колумна

Има нешто во ирската култура, водените брегови, гребени и пасишта што ме потсетува на дома. Неможам да ги избегнам споредбите за истоветната историска судбина како поробен народ и нивната борба за свој сопствен идентитет и сопствена земја. Ирскиот патриот Роџер Кејсмент напишал: Знам за две трагични истории во светот – таа на Ирската и таа на Македонија. И двете биле угнетувани и мачени. Роџер Кејсмент го платил својот патриотизам со неговиот живот. Нашите револуционери исто така биле убивани и мачени за Македонија. Денес кога Ирска се бори за својата независност и обединување тоа треба да биде искрата надеж за Македонската борба за сопствената слобода и независност.  Минатата недела беше историска за ирскиот народ кој за прв пат и речиси неочекувано се разбуди со можноста да биде воден од…

ПрочитајШИН ФЕЈН

СМРТ НА НАРОДОТ – СЛОБОДА НА ФАШИЗМОТ!

  • Post category:Колумна

Кога доаѓа времето живите да им завидуваат на мртвите и кога ниту на мртвите им е допуштена привилегијата да почиваат во мир зашто по коските нивни газат тешки странски чизми, а душата им е обеспокоена од демонски лаги, измами и белосветски преваранти и кога на ваквата состојба „гарант“ ќе им биде НАТО, тогаш има само една констатација: тешко нам! А, кога на овие западни терористички орди кои убиваат и живо и мртво под закрила на сатанизираната држава на Американците, ќе им се приклучат уште и 114 од 116 поранешни Македонци, а сега измеќари во служба на демонот, тогаш имаме уште потежок заеднички именител за состојбата во која се наоѓа Македонија – црнила! Денес, приемот во фашистичко – геноцидната НАТО алијанса се прогласува за свечен чин, но повеќе наликува…

ПрочитајСМРТ НА НАРОДОТ – СЛОБОДА НА ФАШИЗМОТ!