РЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ЗА 5Г ТЕХНОЛОГИЈА

Во светот сеуште се води научна дебата за штетноста на 5Г технологијата. 268 научници и доктори (потпишани до 18 декември 2019 година) поднесоа жалба за 5Г технологијата, која е претставена во Обединетите Нации во 2015 година, и до Европската Унија 2017 година. Потписниците тврдат дека со зголемена употреба на безжичната технологија, посебно кога 5Г ќе биде поставена, никој нема да може да го избегне изложувањето на константно 24 часовно електромагнетно зрачење предизвикано од безжичното зрачење, како комбинација од милиметарските бранови кои ги користи 5Г, високата фрекфенција и огромниот број на 5Г предаватели, антени со милиони поврзувања на различни домашни уреди, опрема за надгледување, итн…. Се повеќе научни публикации кажуваат дека таква изложеност предизвикува рак, днк оштетување, намалување на способност за учење и меморија, невролошки пореметување, ефекти на кожата…

ПрочитајРЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ЗА 5Г ТЕХНОЛОГИЈА

УКИНУВАЊЕ НА ЈАВНИОТ ЗАТВОР СО НЕСРАЗМЕРНИТЕ “МЕРКИ” ОТВОРАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА И ПРЕКИН НА ФИНАНСИРАЊЕТО НА СЗО

Родина бара отворање на македонската економија, враќање на сите укинати слободи, и одговорност на нелегитимните власти за некомпететно и слепо водење на државата во пропаст под директиви на глобалофашистите чии политики околу фабрикуваната хистерија со КОВИД-19 се сега поразени и во самите САД од страна на Претседателот Трамп. Родина Македонија ја подржува борбата на Трамп за што побрзо отворање на американската економија и бара итно укинување на Македонскиот Јавен Затвор со несразмерните “мерки”, отворање на економијата и прекин на финансирањето на СЗО по примерот на САД. Како дел од таа борба Претседателот на САД го укина финансирањето на СЗО поради погрешни процени и совети, кои предизвикале дополнителна смрт и економски колапс. Тоа е истата онаа СЗО чии (според многу научници, погрешни) проценки и препораки слепо ги следеа многу…

ПрочитајУКИНУВАЊЕ НА ЈАВНИОТ ЗАТВОР СО НЕСРАЗМЕРНИТЕ “МЕРКИ” ОТВОРАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА И ПРЕКИН НА ФИНАНСИРАЊЕТО НА СЗО

РЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ЗА ТИМОВИТЕ ЗА ХИБРИДНА ВОЈНА НА НАТО ВО „СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА“ И ЦРНА ГОРА

Одговор до амбасадорката на САД во НАТО која најави формирање на тимови за борба со хибридни закани во „Северна Македонија“ и Црна Гора. Почитувана госпоѓа амбасадорке на САД во НАТО Кеј Бејли Хачинсон, бидејќи Ве интересира хибридната закана, сигурно знаете дека Северна Македонија е производ токму на вашите тимови за хибридна војна. Токму тие агенти за социјален инжинеринг од западните служби кои се наоѓаат во Република Македонија подолг период, со интезитет идентичен како во Казабланка, не само што извршија државен удар на Република Македонија, туку и организираа терористички напад од територијата на западниот протекторат Косово во Диво Насеље Куманово, Шарена револуција и предизвикаа несогледиви штети на македонската економија во милијарди евра и штета по достоинството на Република Македонија и македонскиот народ. Ние за тоа ви ветуваме сосема легитимен…

ПрочитајРЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ЗА ТИМОВИТЕ ЗА ХИБРИДНА ВОЈНА НА НАТО ВО „СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА“ И ЦРНА ГОРА

БАНКИТЕ ПРОДОЛЖУВААТ СО ИСЦИЦУВАЊЕ И НА ПОСЛЕДНАТА КАПКА КРВ ОД ФИРМИТЕ И НАСЕЛЕНИЕТО!

До нас пристигна листа на камати на една од комерцијалните банки за периодот на вонредна состојба. Каматата е 7,9%! Листата погоре кажува за вашата лажна хуманост и грижа, вашите шарени реклами, вашата општествена „одговорност“ престанува оној момент кога некој ќе чепне во вашиот профит. А тоа се парите на нашиот народ, на нашата земја, на нашата економија, на нашата пот и крв. Ропството на дело браќа и сестри, на нелегитимниве странски намесници важен им е профитот на странските и корумпирани банки, а ти ргај си робу за туѓи бели дворови и молчи, тоа в очи му го велат на Македонецот, а тоа му се вели и на секој роб во братските ни светски народи. Децениското пустошење на неолибералниот банкарски сектор на македонската економија и граѓани, со извлекување на…

ПрочитајБАНКИТЕ ПРОДОЛЖУВААТ СО ИСЦИЦУВАЊЕ И НА ПОСЛЕДНАТА КАПКА КРВ ОД ФИРМИТЕ И НАСЕЛЕНИЕТО!

ИТЕН ПРЕКИН НА “МЕРКИТЕ” ЗА УРИВАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА СО КОИ СИТЕ УМИРАМЕ ЕКОНОМСКИ А НЕКОИ И БУКВАЛНО, ЗА ДА СЕ “СПАСИМЕ ОД ВИРУСОТ”!

Родина Македонија ќе ги гони кривично сите одговорни за несразмерните мерки со кои под превез на “спас од вирусот” намерно се урива Македонската економија, производител, бизнис, со цел да се раздаде за без пари на глобалните корпоративни глутници волци!  Треба ли сите да умреме, економски (а некои и буквално) за да сме се спаселе од вирус? Како и секој вирус и сезонски грип, треба предострожност и хигиенски мерки за спречување, но кој ви даде мандат и тоа како нелегитимна техничка преодна влада со тесни задачи за организирање избори, и со научно неиздржана креирана хистерија да ја рушите целата економија? Тепате ли во своите домови комарци со пукање од тенк по ѕидовите и си ја рушите ли куќата? Но ако тоа го сакате кај вас дома, кој може да…

ПрочитајИТЕН ПРЕКИН НА “МЕРКИТЕ” ЗА УРИВАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА СО КОИ СИТЕ УМИРАМЕ ЕКОНОМСКИ А НЕКОИ И БУКВАЛНО, ЗА ДА СЕ “СПАСИМЕ ОД ВИРУСОТ”!

СУВЕРЕНИЗАМ, НАРОДНА ИДЕОЛОГИЈА НА 1-от И 21-от ВЕК

Во изминативе неколку века од човековата историја продефилираа сите општествени системи именувани како капитализам, комунизам, демократија и последниов неолиберален и практично покажаа дека резултатите не зависат од името на системот, туку од устројството на тој систем во однос на природниот систем на вредности и во односот на системот кон сопствениот народ, човекот, Бога.Во сите политички системи има успешни и неуспешни примери и сите системи делат универзални вредности и отпадништво.Во суштина и самата потреба од постоење на цивилизација во седоволниот концепт на живот значи отпадништво, но за тоа во некоја друга прилика.Нашата искуствена историја како македонски народ и нашето колективно сеќавање вели дека 1000 годишната македонска античка држава е резултат на устроеност по природните принципи и вредносни системи, каде Благото на еден РОД или таканареченото БлагоРОДништво се грижи за…

ПрочитајСУВЕРЕНИЗАМ, НАРОДНА ИДЕОЛОГИЈА НА 1-от И 21-от ВЕК

РЕАКЦИЈА НА НЕЗАКОНСКОТО ДРЖЕЊЕ НА МАКЕДОНЕЦ ВО СТРАНСКИ ЗАНДАНИ БЕЗ СУД И БЕЗ МОЖНОСТ ДА СЕ БРАНИ!

РОДИНА МАКЕДОНИЈА секогаш ќе се бори за ниеден Македонец да не смее да биде држан незаконски и без суд в зандани, и во татковината а уште повеќе во странство.  Затоа Родина Македонија го крева својот глас за ослободување од веќе седум-месечниот притвор без судење на Љупчо Палевски, македонски државјанин, кој се наоѓа во екстрадициски притвор во Република Србија, и давање можност да одговори на било какви тужби од слобода и од својата татковина.  Не е Македонски ниту Родински никој да не крене глас, без разлика што се работи за политички конкурент, тоа е најмалку важно, најважно е Македонец а уште повеќе голем патриот, затворен без суд во странство, ни државата и нејзините правосудни органи, ниту пак неговата партија Глас (која бизарно и спротивно на своето име, токму остана…

ПрочитајРЕАКЦИЈА НА НЕЗАКОНСКОТО ДРЖЕЊЕ НА МАКЕДОНЕЦ ВО СТРАНСКИ ЗАНДАНИ БЕЗ СУД И БЕЗ МОЖНОСТ ДА СЕ БРАНИ!

ДА ПОМОГНЕМЕ НА НАШИТЕ ДЕДО, БАБА, МАЈКА, ТАТКО, СОСЕД !!!

Браќа и сестри, со новите мерки на однадвор инсталираната Влада на „Северна“, нашиот повозрасен дел од народот принуден е да во само 2 часа ги задоволи своите основни потреби.  Наместо да бидат заштитетни како најризична група, тие се изложени на гужви и редици пред продавниците, банките, што е крајна спротивност на мерките за спречување на ширење на „вирусот“ и заштита на населението. Родина Македонија ги повикува своите членови, подржувачи, младите, да помогнеме и да ја заштитиме нашата повозрасна популација. Купете за нив храна и основни потреби, платете сметки, понудете се да ги пренесете до одредено место. Ние сме едно семејство, заедно ќе ја пребродиме оваа криза!

ПрочитајДА ПОМОГНЕМЕ НА НАШИТЕ ДЕДО, БАБА, МАЈКА, ТАТКО, СОСЕД !!!

НЕ СМЕАТ ДА НИ ЈА УКИНАТ И СВЕТАТА ПРИЧЕСТ!

Вештачки наметнатиот хаос со т.н. „корона вирус“, како стојат работите, нема дно. Приближно еден месец сме сведоци на нејасна борба на државата против нејасен противник. Настрана што секоја болест е проблем сам по себе и како таква  носи само трагични последици. Настрана што секој свесен и совесен човек и без да е непосредно загрозен, сочувствува со страдањата на другите околу него. Тоа е морална, културна реакција на секој поединец, зашто секому од нас му е дадено чувството на припадност кон една група, заедница или идеја. Но, случувањата на кои сме денес сведоци, а кои се одвиваат на глобално (светско) ниво, го доведуваат во прашање и моралното и културното. За среќа, можеби ја имаме историската привилегија да бидеме сведоци на пропаѓањето на мрачните глобал – фашистички позиции! И, така,…

ПрочитајНЕ СМЕАТ ДА НИ ЈА УКИНАТ И СВЕТАТА ПРИЧЕСТ!