Визија – Основните и Темелни Принципи на Вистинскиот Македонски Пат (Текст + Видео)

Ноќ спроти Василица, 12ти Јануари 2019, положување на основните темелни принципи и програмските цели (Визијата) конкретните програмски целини (Стратегијата) за ослободување на Македонскиот Народ од националното, економско, социјално ропство - Вистинскиот Македонски Пат! Ќе ја реализираме заедно со Македонскиот Народ и со сите слободолјубиви народи на светот! Потсетување на положените основни и темелни принципи за Македонија! ОСНОВНИ И ТЕМЕЛНИ ПРИНЦИПИ Македонија Пред Се! Заштита и промоција на Македонија и Македонскиот идентитет, економија, култура, историја и традиција! Македонија ќе ја штити својата територија и народ од секаква внатрешна и надворешна опасност! Македонија ќе прави стратешки економски и безбедносни сојузи само во свој интерес! Меѓународна соработка базирана на взаемно почитување на слободната воља и суверенитетот на нациите! Економска, национална и индивидуална слобода за секој човек! Градење на глобално конкурентна пазарна…

ПрочитајВизија – Основните и Темелни Принципи на Вистинскиот Македонски Пат (Текст + Видео)

Рекет, СЈО и западното мешање и рекетирање на држави

Велат сите одговори за состојбите во сегашноста се наоѓаат во минатото и тој кој не ги учи грешките од минатото му се повторуваат во иднината. На видео снимка обезбедена со ПИМ мерки од СУД, со свои очи и уши видовме и слушнавме како Зоран Заев директно се заканува на тогашниот премиер Никола Груевски со моќта на странската служба која стои позади него и која има серија  нелегални мерки за да дојде до техничка влада и влез на Македонија во НАТО. Таа служба е толку моќна да ниту 63 пратеника ништо не и можат за промена на власта и промена на името. И навистина со серија мерки на таа служба кои се елементи на хибридна војна кои ги користи ЦИА и другите западни служби за промена на власт која…

ПрочитајРекет, СЈО и западното мешање и рекетирање на држави

Појдовна Точка за Ре-Државизацијата на Македонија – Крај на Процесот на Де-Државизација Применуван од Поразените Неолиберални Глобалисти!

Анализа на Глобалистичкиот Процес на Де-Државизација како Појдовна Точка за Ре-Државизацијата! – Вистинскиот Македонски Пат - Основаност на Програмата Вистинскиот Македонски Пат (ВИДЕО Четврти Дел) https://youtu.be/UdH7tuhbtPo Процесот на де-државизација се одвива подолго време и почна со оделувањето на Централните (Народни) Банки под превезот за потреба од нивна “независност” и нивно ставање во приватни раце. Не сите луѓе знаат например дека доларот не е официјална валута на американската држава туку приватно дуќанче на неколку од најголемите банки во САД, право дадено вo 1913-та година со Законот за Федерални Држави (Federal Reserve Act) и обновувано досега. Единствениот што проба да печати вистински американски државни долари беше Претседателот Џон Кенеди но не успеа да го заврши процесот од познати причини. А тие исти банки преку нивната главна подружница во Базел, БИС,…

ПрочитајПојдовна Точка за Ре-Државизацијата на Македонија – Крај на Процесот на Де-Државизација Применуван од Поразените Неолиберални Глобалисти!

Реакција на Родина за откритието на СДС за темните сили во државата

СДС разоткрил шокантни информации за однапред подгответно сценарио од страна на мрачните сили на бившиот режим. Јавно го прашуваме СДС(Северно) дали има поголема мрачна сила од креаторите на Северна и извршителите на Северна, кои го погазија Уставот на Р.Македонија, законите, Собранитето, меѓународното право и вољата на народот? Дали има помрачна сила од силите на НАТО кои под превезот на демократијата убија толку многу народи и ја предизвикаа најголемата мигрантска криза ? Дали има помрачни сили од рекетарскиот систем на ЕУ која овде праќа само идиоти, пијаници,рекетари политичари неизбрани од народот на европа ? Дали има помрачни сили од странските служби кои преку хибридни војни уриваат држави и ја урнаа Република Македонија ? Северна е најмрачниот проект кој некогаш се случил на овие простори и кој ги надмина и…

ПрочитајРеакција на Родина за откритието на СДС за темните сили во државата

Рекетот и театарот на темната држава Северна

Пандора е отворена, ја отворија уште повеќе со инсталирањето на Северна, спротивна на вољата на македонскиот народ искажана на 2-та референдуми, спротивна на Уставот на Македонија и спротивно на меѓународното право. Денеска сме сведоци како една маргинална личност како што е Боки 13 изнудува пари и како со тие пари го средува целокупниот судски систем за ослободување на осомничен и молк на државата. Во народот од дамнина се знае за тарифите на судскиот систем, кој ослободува, односно намалува казни на убици, знаеме за неговата тотална нефукционаност кој со години решава случај на убиство на деца, Уставен суд кој молчеше додека се уриваше Уставниот поредок на Р.Македонија, држава која не функционира по вертикала и хориозонтала, а за која Македонецот плаќа со 3,4 илијарди евра, негов труд од утро до…

ПрочитајРекетот и театарот на темната држава Северна

Слободољубивите народи со одземање на легитимитетот го поразија неолибералниот лажен глобализам!

ВИДЕО - Трет дел: Предавање За Основаноста на Програмата Вистинскиот Македонски Пат, Горан Шумкоски, меѓународен експерт и член на  ИО на РОДИНА МАКЕДОНИЈА. По Падот на Неолибералниот Глобализам Следи Ре-Државизација и Возобновување на Македонија и Сите Држави. Трет Дел: А како воопшто дојдовме и како свет, човештво и Македонија во ваква безизлезна ситуација - Алчноста на Глобалниот Неолиберализам Причина за Губењето Легитимитет и со тоа за Нивниот Пораз! https://youtu.be/0A5Xd1aG8MQ Почитувани браќа и сестри. Група патриоти од Македонија и странство се собравме да ја изработиме програмата која ќе одговори на жестоките предизвици каде поразениот неолиберализам под превез на лажна глобализација булдожира нации и граници вклучително и нашата татковина Македонија. Ова предавање ја дава рамката за општествените, економски, политички, социјални геостратешки и глобални и Македонски процеси како основа врз која…

ПрочитајСлободољубивите народи со одземање на легитимитетот го поразија неолибералниот лажен глобализам!

Како ќе ја вратиме Р.Македонија ?

Северна не беше дел од ниту една политичка платформа, таа не доби легитимитет на ниту едни избори, напротив Северна го прекрши Уставот на Р. Македонија, законите, меѓународното право и Референдумот како највисок степен на демократско изразување. Креирана е од странски служби, за странски интереси ова парче земја да биде дел од НАТО, но не како суверена земја, туку како недефинирана територија која допрва треба да се преуредува по мерка на западните интереси. Свежи ни се сеќавањата на заканите на Зоран Заев со странската служба кон премиерот на Р.Македонија, социјалните инжинери на соросовите институти со упатствата за рушење на влада и нивните активности на терен, како и терористичкиот упад од западниот протекторат Косово, за кој нашите безбедносни служби претходно со месеци барале разузнувачки информации, а истите не се добиени…

ПрочитајКако ќе ја вратиме Р.Македонија ?

Честит Илинден браќа и сестри Македонци

2 август - Илинден е денот кога светлината е најсилна на земјата и кога македонскиот идеал за слобода не случајно се поврза со таа светлина. Никогаш до светлината не се стигнувало преку темните ходници на странските интереси, никогаш светлината не била дел од некаков западен светоглед. Таа секогаш се раѓала на исток, помеѓу нашиот род и народ и ние како припадници на тој Славен род и народ сме дел од неа со нашиот светоглед и нашите дела за поправеден и подобар свет. Првата македонска империја на светот беше во Илл, првите градови на светлината беа Илиони, првата историја беше Илијадата, сите во Илл. Да ни е вечен празникот Илинден, државата Македонија и народот Македонски! 4-от Илинден е на прагот! ЌЕ успееме!

ПрочитајЧестит Илинден браќа и сестри Македонци

(ВИДЕО) Ќе ги Вратиме Во Џебот на Македонецот Годишно Исцицуваните 1.4 Милијарди Долари од Македонската Економија со кои сега не водат кон Менаџиран Колапс и Банкрот!

(ВИДЕО - Втор дел) – Корумпираните елити со крадење на буџетот (види насловна слика) и странските банки и странски компании кои скоро на подарок добија наши Македонски јавни добра, исцицуваат 1.4 Милијарди Долари годишно од Македонската Економија и ја носат во неизбежен финансиски и економски колапс и банкрот кој и е планиран од страна на глобалистите и нивните марионети. Од предавањето на Горан Шумкоски, меѓународен експерт и член на  ИО на РОДИНА МАКЕДОНИЈА: По Падот на Неолибералниот Глобализам Следи Ре-Државизација и Возобновување на Македонија и Сите Држави - Основаност на Програмата Вистинскиот Македонски Пат. Ова предавање ја дава рамката за општествените, економски, политички, социјални геостратешки и глобални и Македонски процеси како основа врз која ние ја втемеливме програмата Вистинскиот Македонски Пат како и во рамките на традиционалната Македонска Доктрина.…

Прочитај(ВИДЕО) Ќе ги Вратиме Во Џебот на Македонецот Годишно Исцицуваните 1.4 Милијарди Долари од Македонската Економија со кои сега не водат кон Менаџиран Колапс и Банкрот!

Вечно Финансиско Ропство и Умирање на Демократијата – Основаност на Програмата Вистинскиот Македонски Пат

(ВИДЕО) Предавање на Горан Шумкоски, меѓународен експерт и член на  ИО на РОДИНА МАКЕДОНИЈА: По Падот на Неолибералниот Глобализам Следи Ре-Државизација и Возобновување на Македонија и Сите Држави – Прв Дел од Видеото: Лажна Глобализација за Вечно Финансиско Ропство и Умирање на Демократијата - Основаност на Програмата Вистинскиот Македонски Пат Почитувани браќа и сестри. Група патриоти од Македонија и странство се собравме да ја изработиме програмата која ќе одговори на жестоките предизвици каде поразениот неолиберализам под превез на лажна глобализација булдожира нации и граници вклучително и нашата татковина Македонија. Ова предавање ја дава рамката за општествените, економски, политички, социјални геостратешки и глобални и Македонски процеси како основа врз која ние ја втемеливме програмата Вистинскиот Македонски Пат како и во рамките на традиционалната Македонска Доктрина. Глобализација – Да! Но…

ПрочитајВечно Финансиско Ропство и Умирање на Демократијата – Основаност на Програмата Вистинскиот Македонски Пат