Слободољубивите народи со одземање на легитимитетот го поразија неолибералниот лажен глобализам!

ВИДЕО - Трет дел: Предавање За Основаноста на Програмата Вистинскиот Македонски Пат, Горан Шумкоски, меѓународен експерт и член на  ИО на РОДИНА МАКЕДОНИЈА. По Падот на Неолибералниот Глобализам Следи Ре-Државизација и Возобновување на Македонија и Сите Држави. Трет Дел: А како воопшто дојдовме и како свет, човештво и Македонија во ваква безизлезна ситуација - Алчноста на Глобалниот Неолиберализам Причина за Губењето Легитимитет и со тоа за Нивниот Пораз! https://youtu.be/0A5Xd1aG8MQ Почитувани браќа и сестри. Група патриоти од Македонија и странство се собравме да ја изработиме програмата која ќе одговори на жестоките предизвици каде поразениот неолиберализам под превез на лажна глобализација булдожира нации и граници вклучително и нашата татковина Македонија. Ова предавање ја дава рамката за општествените, економски, политички, социјални геостратешки и глобални и Македонски процеси како основа врз која…

ПрочитајСлободољубивите народи со одземање на легитимитетот го поразија неолибералниот лажен глобализам!

Како ќе ја вратиме Р.Македонија ?

Северна не беше дел од ниту една политичка платформа, таа не доби легитимитет на ниту едни избори, напротив Северна го прекрши Уставот на Р. Македонија, законите, меѓународното право и Референдумот како највисок степен на демократско изразување. Креирана е од странски служби, за странски интереси ова парче земја да биде дел од НАТО, но не како суверена земја, туку како недефинирана територија која допрва треба да се преуредува по мерка на западните интереси. Свежи ни се сеќавањата на заканите на Зоран Заев со странската служба кон премиерот на Р.Македонија, социјалните инжинери на соросовите институти со упатствата за рушење на влада и нивните активности на терен, како и терористичкиот упад од западниот протекторат Косово, за кој нашите безбедносни служби претходно со месеци барале разузнувачки информации, а истите не се добиени…

ПрочитајКако ќе ја вратиме Р.Македонија ?

Честит Илинден браќа и сестри Македонци

2 август - Илинден е денот кога светлината е најсилна на земјата и кога македонскиот идеал за слобода не случајно се поврза со таа светлина. Никогаш до светлината не се стигнувало преку темните ходници на странските интереси, никогаш светлината не била дел од некаков западен светоглед. Таа секогаш се раѓала на исток, помеѓу нашиот род и народ и ние како припадници на тој Славен род и народ сме дел од неа со нашиот светоглед и нашите дела за поправеден и подобар свет. Првата македонска империја на светот беше во Илл, првите градови на светлината беа Илиони, првата историја беше Илијадата, сите во Илл. Да ни е вечен празникот Илинден, државата Македонија и народот Македонски! 4-от Илинден е на прагот! ЌЕ успееме!

ПрочитајЧестит Илинден браќа и сестри Македонци

(ВИДЕО) Ќе ги Вратиме Во Џебот на Македонецот Годишно Исцицуваните 1.4 Милијарди Долари од Македонската Економија со кои сега не водат кон Менаџиран Колапс и Банкрот!

(ВИДЕО - Втор дел) – Корумпираните елити со крадење на буџетот (види насловна слика) и странските банки и странски компании кои скоро на подарок добија наши Македонски јавни добра, исцицуваат 1.4 Милијарди Долари годишно од Македонската Економија и ја носат во неизбежен финансиски и економски колапс и банкрот кој и е планиран од страна на глобалистите и нивните марионети. Од предавањето на Горан Шумкоски, меѓународен експерт и член на  ИО на РОДИНА МАКЕДОНИЈА: По Падот на Неолибералниот Глобализам Следи Ре-Државизација и Возобновување на Македонија и Сите Држави - Основаност на Програмата Вистинскиот Македонски Пат. Ова предавање ја дава рамката за општествените, економски, политички, социјални геостратешки и глобални и Македонски процеси како основа врз која ние ја втемеливме програмата Вистинскиот Македонски Пат како и во рамките на традиционалната Македонска Доктрина.…

Прочитај(ВИДЕО) Ќе ги Вратиме Во Џебот на Македонецот Годишно Исцицуваните 1.4 Милијарди Долари од Македонската Економија со кои сега не водат кон Менаџиран Колапс и Банкрот!

Вечно Финансиско Ропство и Умирање на Демократијата – Основаност на Програмата Вистинскиот Македонски Пат

(ВИДЕО) Предавање на Горан Шумкоски, меѓународен експерт и член на  ИО на РОДИНА МАКЕДОНИЈА: По Падот на Неолибералниот Глобализам Следи Ре-Државизација и Возобновување на Македонија и Сите Држави – Прв Дел од Видеото: Лажна Глобализација за Вечно Финансиско Ропство и Умирање на Демократијата - Основаност на Програмата Вистинскиот Македонски Пат Почитувани браќа и сестри. Група патриоти од Македонија и странство се собравме да ја изработиме програмата која ќе одговори на жестоките предизвици каде поразениот неолиберализам под превез на лажна глобализација булдожира нации и граници вклучително и нашата татковина Македонија. Ова предавање ја дава рамката за општествените, економски, политички, социјални геостратешки и глобални и Македонски процеси како основа врз која ние ја втемеливме програмата Вистинскиот Македонски Пат како и во рамките на традиционалната Македонска Доктрина. Глобализација – Да! Но…

ПрочитајВечно Финансиско Ропство и Умирање на Демократијата – Основаност на Програмата Вистинскиот Македонски Пат

Визија за Македонија и македонскиот народ за 21 век – Вистински Македонски Пат

https://www.youtube.com/watch?v=7yFHXhMcnCo Идеологијата на „Родина“ извира од милениумските слоеви на култура, традиции, вредности, знаења, пренесувани од колено на колено, од ракопис во ракопис. Нашата организација „Родина“ ја подигаме за да служи на народот, а најдобрите да служат први во тој систем на вредности и праведен поредок. 21 век е постзападен век, век на големи геополитички промени, век во кој народите ќе се изборат за својата сувереност, изгубена при налетот на алчните паднати елити, секогаш жедни за ресурси, хаос и војни. Ние во „Родина“ имаме визија за Р.Македонија и македонскиот народ за 21 век. Нашата визија е претставена во нацрт програма „Вистински Македонски Пат“, кој јасно го оцртува тој пат и заедно со нашиот народ ќе го изградиме тој пат. Суверена, независна, просперитетна Р.Македонија во мултиполарниот свет на 21 век.…

ПрочитајВизија за Македонија и македонскиот народ за 21 век – Вистински Македонски Пат

Најава на нацрт програмата „Вистински Македонски Пат“

Браќа и сестри Македонци, Би сакале да дадеме еден вовед од почетоците на Родина па се до овој момент, најава на нацрт програмата „Вистински Македонски Пат“ која ќе ја понудиме на нашиот народ за да заедно ја подобриме и ја доведеме најблиску до народниот интерес. Нашата цел е да го креираме патот на Македонија во 21 век, пат кој секако е алтернатива на се досега низ што помина македонскиот народ и Македонија.  Родина како инцијатива официјално беше објавена на ден Василлица 2019 година.  Подигната е од активисти кои подолго време се вклучени во активности за креирање на вистинска опција за Р.Македонија, постојано активни во народните протести и обединувања за креирање на таканаречен „3 пат“. Нашите замисли и идеи биле секогаш во насока да се креира опција која ќе…

ПрочитајНајава на нацрт програмата „Вистински Македонски Пат“

СТРУЧЊАКОТ ЗА (АНТИ)МАКЕДОНСКА ИСТОРИЈА

По којзнае кој пат, нелегитимниот премиер се „прослави“ со незнаење, недоветност и непромисленост, но овојпат и со сериозно заканувачки антимакедонизам. На грчката телевизија Алфа, тој се осмели во своето непромислено зеленило, да го осуди сопствениот народ за некаква кражба на историјата. Тој изјави дека „Во минатото обидот да се пpoмени и извитопepи нашата историја со пpeземање на светска, балканска и туѓа историја како наша, без да се води сметка како тоа влијае кај соседите се пpeдизвика состојба да бидеме буквално скapани скоро со сите соседи и се затвopија сите процеси за интеграција во ЕУ и НАТО“. Ваков тежок скандал не би си дозволил ни најобичен криминалец, а камоли премиер на држава. На држава во која тој владее со единствена цел истата да ја уништи. Човеков настапува како „специјалист“…

ПрочитајСТРУЧЊАКОТ ЗА (АНТИ)МАКЕДОНСКА ИСТОРИЈА

Реакција на Родина по повод бришење на придавката „Македонски“ од имињата на македонските институции

Македонските институции се сопственост на македонскиот народ. Тие се подигнати од народот за народот и не се во ниту еден случај дел од некаков политички пазар, ниту сопственост на политичка партија, а камоли цел за влез во некакви западни меѓународни организации кои имаат антихуман карактер. Бришењето на придавката македонски претставува бришење и на самата институција, нејзиното извориште и нејзината цел на постоење. Актот на бришење на македонски од институциите е антимакедонско дејство, велепредавство и истото е кривично дело, навреда на македонскиот народ и понижување на Р.Македонија. Браќа и сестри Македонци, да го спремиме нашиот Алл-Ин одговор на оваа криминогена антимакедонска власт, инсталирана со социјален инжинеринг и хибридна војна со помош на странски служби и инсталации.Р.Македонија, Македонци, Македонски, Устав на Р.Македонија, СЕ или ништо! Бидете член на инцијативата Родина…

ПрочитајРеакција на Родина по повод бришење на придавката „Македонски“ од имињата на македонските институции

МИЦКОСКИ – БРНС

Претседателот на т.н. „опозициона“ партија ДПНЕ, Христијан Мицкоски, вчера остварил средба со новоименуваниот амбасадор во Република Македонија, Мери Брнс. На средбата, освен куртоазно лигавање и коленичење, не прочитавме дека се случило ништо друго кое би било значајно за нашата држава. Така, претседателот Мисцкоски, ги повтори веќе добро познатите прозападни позиции на ДПНЕ, со што не остава простор за била каква надеж дека оваа партија во своето долгогодишно постоење било што увидела, а уште помалку сфатила, што е тоа што навистина и се случува на Македонија и кој е изворот на целата наша неволја. Со други зборови, од ДПНЕ – никакво очекување за подобрување на состојбите во Македонија! Мицкоски, понесен од несфатливата радост дека разговара со амбасадор на една земја која е извор, креатор и спроведувач на сите злодејствија…

ПрочитајМИЦКОСКИ – БРНС