МАКЕДОНСКОТО СОНЧЕВО ВОСТАНИЕ ПРОДОЛЖУВА

МАКЕДОНСКОТО СОНЧЕВО ВОСТАНИЕ ПРОДОЛЖУВА Браќа и сестри и сите пријатели на Македонскиот народ, Ги вложуваме и уште повеќе без штедење ќе ги вложиме сите свои сили, за со секој збор, со секое дејство, со секој здив да се избориме за целосната слобода - за Македонија на Македонците.За секој честит, достоинствен Македонец, но и за секој македонски граѓанин кој ја почитува Македонија, нема друг излез, нема друго решение, освен отфрлање на наметнатата предавничко-окупаторска власт. Ослободување од партиско-мафијашките структури и создавање на праведно и напредно македонско општество. За оваа цел да не пропуштаме да ја искористиме секоја прилика и секој потенцијал. Така, после одбележувањето на 30 Септември - денот на успешното отфрлање на незаконскиот референдум, неизоставно ПРОДОЛЖУВАМЕ со одбележување на 23 ОКТОМВРИ - ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА НАЦИОНАЛНА БОРБА. ПОВТОРНО ПОВИКУВАМЕ…

ПрочитајМАКЕДОНСКОТО СОНЧЕВО ВОСТАНИЕ ПРОДОЛЖУВА

23 Октомври 1893 – 2019 година

23 Октомври 1893 година во Солун, Егејска Македонија од 6 млади Македонци е формиран македонскиот револуционерен комитет, кој беше зачетокот на организираната револуционерната борба на македонскиот народ, кој преку илинденското востание, крушевската република и АСНОМ успеа да ослободи дел од Македонија и да го оствари стремежот на илјадниците генерации Македонци за независна Македонија. 23 Октомври 2019 година,Урната Републиката на Македонците, од внатре, со хибридна војна од надвор, со слуги на странските интереси, урнат Устав на Р.Македонија, урнат АСНОМ, урнато Собрание и политички партии, урнати институции кои требаше да служат на македонскиот народ, урнато меѓународното право, урната волјата на македонскиот народ јасно искажана на двата референдума. Ние на овој датум ќе одадеме почит за животите положени за македонскиот идеал за независна Македонија и ќе пратиме порака дека независна Македонија е…

Прочитај23 Октомври 1893 – 2019 година

Саботно Охридско советување на Родина Македонија, 19ти Октомври 2019

Прекрасна енергија и проширување на нашето братство околу светата идеја со разработка на планот за спроведување на платформата Вистинскиот Македонски Пат за национално, економско и социјално Возобновување на Македонската Државност! Се формира јадрото на општинскиот комитет за Охрид од највидни патриоти, интелектуалци и професионалци во своите дејности. Контакт и информации за приклучување ohrid@rodina.org.mk, contact@rodina.org.mk. Лица за контакт: Климе Новески и Давор Ристески

ПрочитајСаботно Охридско советување на Родина Македонија, 19ти Октомври 2019

БАЛ-КАН-ТА пазар

  • Post category:Колумна

Неколку децениската врвулица на мегалитскиот балкански канта пазар ја достигнува својата кулминација. Тезгаџиите нудат, довикуваат, ги тегнат за ракав минувачите, но и редат сочни обвинувања за своите наводни конкуренти и нивната понуда. Па така оние од левиот ред тезги обоени со плава боја заедно со дивите тезгаџии со плави картонски кутии во моментот својата роба ја нудат со голем попуст и сѐ прават само да ја распродадат истата. Од спротивниот табор, црвените тезги, пак цената ја држат вештачки повисоко и немајќи многу работа постојано довикуваат до минувачите, потенцијалните муштерии, да не купуваат од плавите тезги, затоа што робата им е расипана, крадена и неквалитетна. Вчера беше обратно. Се договараат меѓу себе и полесно продаваат. Монопол. Кога дпне преговараше за името Стево викаше дека душа ќе вади на некој…

ПрочитајБАЛ-КАН-ТА пазар

Датумот, ЕУ и геноцидот Северна

Македонската политичка, општествена и медиумска корумпирана елита чека Датум за ЕУ, каде Северна треба да започне преговори со Унија во која Македонците ги немаат основните човекови права и Унија која во континуитет на диво ја користи земјата на Македонците во Беломорска Македонија, етнички очистени токму од основачите на таа Унија. Диригентот од ЕУ и САД ги диригира сите фрекфенции кои во хипнотички транс зрачат Датум за ЕУ на Северна. Во Универзетите, Ректоратите, МАНУ, луксузните сепариња каде седи македонската елита, медиумските елитни клубови, ДАТУМ за ЕУ на Северна е животно важна тема. За Родина оваа состојба е целосен пад на еден народ, неговите претставници и тоа што се вика денеска „елита“, која си ја продаде душата на ѓаволот, а проба да ја продаде и душата на народот, кој во…

ПрочитајДатумот, ЕУ и геноцидот Северна

Подршка на традиционалното Македонско Семејство и заштита од манипулативните програми на западот за негово растурање.

Програмска целина - Развој и заштита на семејството - Вистинскиот Македонски Пат (Текст + Видео) За Јавна Консултација! Врска до Програмската Целина Заштита на Семејството на страницата на Родина Македонија Стратешка Визија за Развој и Заштита на Семејството Родина посебен акцент ќе стави на заштитата на традиционалното македонско семејство од аспект на социјалната сигурност, економска независност и заштита од манипулативните програми на западните институти за растурање на семејството. Заштита на детето Забрана за секаква идеолошка и друга индоктринација на деца од страна на политички и невладини организации со принципи спротивни на македонските традиционални вредности, ЛГТБ заедницата и други туѓи влијанија.Слободен развој на детето во универзалните и традиционални вредности. Заштита на детето од содржини кои веќе се дел од македонскиот медиумски простор а кои ја имаат истата улога на…

ПрочитајПодршка на традиционалното Македонско Семејство и заштита од манипулативните програми на западот за негово растурање.

Вакцината, школството и правото на избор

Природна е реакцијата на родителите што започнаа да одбираат своите деца да не ги вакцинираат. Се повеќе до нас стигаат информации за штетноста на одредени вакцини, за користење на вакцината како биолошко оружје, за нејзиниот состав. Резултатите од испитувањата на многу независни лабаратории се фрапантни, каде се откриени елементи од фетуси, вируси итн... Фрапантен е и молкот и арогантното однесување на лекарската фела. Може да дискутираме за квалитетот на водата, воздухот, чевлите, храната но за квалитетот на вакцините не смее да стане збор. Правото на избор е неприкосновено право на еден човек. Контактот на вакцинирани со невакцинирани се одвива во најосетливиот период на развојот на детето, тоа е најмалата возраст и контактот со своите баба и дедо, кои во нашите традиционални средини се главните воспитувачи и згрижувачи поради…

ПрочитајВакцината, школството и правото на избор

ПОНИШТУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА УПОТРЕБАТА НА ЈАЗИЦИТЕ – ВЕДНАШ!

  • Post category:Колумна

Законот за употребата на јазиците, донесен во март оваа година од страна на нелигитимното Собрание на Република Македонија, е директен производ, односно резултат на присила со употреба на невидена груба и омаловажувачка полититичка манифестација на сила, заради самоукинување на македонскиот народ во неговата сопствена држава. (При)силувачите на овој геноциден проект се европските и северноамериканските мракобесни центри на моќ, претставени во ликот на нивните самопрагласени „демократски“ органи, организации и институции на Европската Унија и на американската држава, под буден надзор на државната терористичка организација – НАТО. Извршители, пак, на ова дело се веќе одамна познатите играчи во македонската жална историја: домашните предавници! Соборци им се осведочените „елитни“ претставници на меѓународниот тероризам и нарко бизнис – албанските политички партии и поединци, како и самата албанска држава. Видливо е дека овој…

ПрочитајПОНИШТУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА УПОТРЕБАТА НА ЈАЗИЦИТЕ – ВЕДНАШ!

РОДИНА РЕАКЦИЈА : ЈА ПОЗДРАВУВАМЕ ОДЛУКАТА НА ВЕНЕЦИЈАНСКАТА КОМИСИЈА ЗА НЕУСТАВНОСТА НА ЗАКОНОТ ЗА УПОТРЕБА НА ЈАЗИЦИТЕ И БАРАМЕ НЕГОВО ИТНО ПОНИШТУВАЊЕ!

Родина ја поздравува одлуката на венецијанската комисија за неуставноста и не лигитимноста на окторираниот закон за употреба на јазиците на територијата на Република Македонија од страна на квислиншката власт. Родина смета дека законот за јазиците кои е донесен од страна на квислиншката власт со кои се бара целосна примена на албанскиот јазик на целата територија на Република Македонија е неуставен и не е во духот на европското право и политика и воедно преставува вовед во федерализација на Република Македонија. Од тука ја поздравуваме одлуката на венецијанската комисија, а воедно и ја охрабруваме да донесе одлука за неуставност и нелегитимност на овој закон не само во поглед на уставот на Република Македонија, туку и во поглед на Европското право. Европското право како и европскиот систем не познава држави од…

ПрочитајРОДИНА РЕАКЦИЈА : ЈА ПОЗДРАВУВАМЕ ОДЛУКАТА НА ВЕНЕЦИЈАНСКАТА КОМИСИЈА ЗА НЕУСТАВНОСТА НА ЗАКОНОТ ЗА УПОТРЕБА НА ЈАЗИЦИТЕ И БАРАМЕ НЕГОВО ИТНО ПОНИШТУВАЊЕ!

Канцероген отпад се согорува во Македонија со децении

Британскиот Гардиан далечната 2001 објави за подарокот на британската влада за печка за согорување опасен отпад која не функционира според стандардите на ЕУ и која испушта токсични супстанци, а која завршила во Македонија. Новинари кои сакаа да направат сторија за увоз на токсичен отпад во Македонија од Италија имаа смртни закани по себе и своите семејства. Кој е мотивот за увоз на таков отпад ? Бизнис, личен профит за корумпираните и компромитирани институции, од царина до инспекторат, влада. Едната страна која извезува профитира со тоа што нејзината земја се ослободува од тој тип на отпад кој е прескап да се согори во нивните земји, а другата страна профитираат политичките структури и корумпираниот систем, а народот добива канцер, загаден воздух и прикаски за загаденоста од други извори и поскапа нафта.…

ПрочитајКанцероген отпад се согорува во Македонија со децении