Симболика на стравот на Хунта пред распаѓање која праќа 10 полицајци на стар професор кој ја пее Химната.

Добро утро НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ, уште еден сончев ден во нашата татковина Македонија во историјата ќе биде запишан како црн датум. Уапсен е Нестор Огинар! Продавачите на евРОПСКА магла и слуги на нато, односно окупационата управа во Македонија, кои себе си се нарекуваат влада на северџганија, засилено продолжуваат со својата злосторничка агенда. Професорот Огинар за жал не изврши злосторство против човештвото за да седне во окупаторската влада. За жал тој само гласно го изговори името на својата татковина Македонија, на македонска земја, во нејзиниот главен град Скопје. Окупаторот уапси интелектуалец од светски рамки, универзитетски професор, борец за човекови права, голем македонски родољуб. Родина најсилно го осудува ова изживување врз македонскиот народ, и повикуваме веднаш и безусловно да бидат ослободени сите Македонци затворени за јавно изразена љубов кон својата татковина.…

ПрочитајСимболика на стравот на Хунта пред распаѓање која праќа 10 полицајци на стар професор кој ја пее Химната.

Попис

Опозицијата немало да прифати попис со ваков закон. Да видиш, да не поверуваш. Во Македонија ниту постои опозиција, ниту власт. Постои окупаторска управа и постои окупиран народ. Окупаторската управа работи во две смени. Едната краде, другата одмара. За народот нема одмор. Од сабајле работи за окупаторот и управата, попладне работи за да се прехрани. Платите се мизерија и стигаат само за сметките, даноците и каматите, односно за окупаторската управа и нормално за окупаторот. Дискутабилно е кој повеќе зема. Драги краде, Бети ја ослободуваат. После некоја друга Бети ќе краде па Драги ќе го ослободуваат. Оние што го кренаа гласот во име на народот се во затвор. И се така со години наназад. Со години наназад нѐ крадат додека ние внимателно ја гледаме нивната представа на власт и опозиција,…

ПрочитајПопис

НАТО пропаганда во македонските градинки и специјална војна против нашите деца!

Видео од индоктринацијата: https://www.youtube.com/watch?v=sIMPpjH_ofk&fbclid=IwAR21ihKoZFtr3VxhMdAoI4v4j5dOL48GRUCVIvQw6IbSEceVd0WRnXRLJT8 Во месец јуни 2019 година во земјата Антиуставна и Недемократска Северна, урната од западните служби, воената организација НАТО изврши директна индоктринација на нашите деца во градинките, прикажувајќи се како хуманитарна организација, притоа кршејќи ги сите конвенции за заштита на детето при Обединетите нации, како и домашните закони за заштита на детето. Да потсетиме, детето со Женевската декларација за правото на детето од 1924, како и Декларацијата за правото на детето усвоена од Обединетите нации од 1959 година, како и Универзалната декларација за правата на човекот, треба да биде воспитувано во духот на идеалите прокламирани од Повелбата на Обединетите нации, ПОСЕБНО ВО ДУХОТ НА МИРОТ, ДОСТОИНСТВОТО, ТОЛЕРАНЦИЈАТА, СЛОБОДАТА, РАМНОПРАВНОСТА И СОЛИДАРНОСТА. Денеска НАТО е единствената воена организација која ги крши повелбите на Обединетите нации во…

ПрочитајНАТО пропаганда во македонските градинки и специјална војна против нашите деца!

Стоп за Орвеловската цензура на социјалните мрежи и преќутното одобрување на сите институции и корумпираните политички елити

Родина - Македонија го осудува најновиот бран на Орвеловската глобалофашистичка и анти-демократска цензура на Македонски патриотски портали и блогови како и лични постови на профили на поединци на  социјалните мрежи. Бришењето на објави или забрани за објави како и злоуотреба на алгоритмите во осенчување на патриотскиот Македонски глас како што беше случај со Дудинка.орг, Коложег.инфо, Слободен Свет и многу други портали, блогови и поединци итн, ја соголува диктаторската и недемократска природа на однадвор наметната нелегитимна Хунта која е свесна дека нема подршка во народот и дека со аргументи не може да победи. Родина истовремено жестоко го осудува и молкот и преќутното одобрување на сите институции и сите корумпирани политички елити во Македонија на вакви жестоки акти потив слободата на говорот, слободата на мислење и против слободата на поединецот…

ПрочитајСтоп за Орвеловската цензура на социјалните мрежи и преќутното одобрување на сите институции и корумпираните политички елити

Македонците не трпат лекции од подржувач на убиства, осакатувања и тепање на мирни демонстранти – француските Жолти Елеци

Еу ја држи вратата подотворена, да се влезе тесно е, а 30 години промаја тепа. „ЗОШТО СТЕ ТОЛКУ ОПСЕДНАТИ СО ДАТУМОТ, БЛЕСАВО Е ДА БАРАТЕ ДАТУМ ЗА СТАРТ НА ПРЕГОВОРИ, УШТЕ ИМАТЕ ПРЕМНОГУ ПРОБЛЕМИ!“ - изјави Тимоние, актуелниот француски амбасадор и одобрувачот на убиства на мирните француски демонстранти од жолтите елеци. Ова е ставот на амбасадорот на една од водечките европски држави. Судејќи по нашата состојба во однос на т.н. „евроинтеграции“, веројатно ова е ставот и на останатите евродипломати. Мудроста македонска вели дека ако лудиот начека некој збунет, нема да размисли двапати. Така и европејците со помош на нашата квази политичка елита прво добро го збунија народот, а после почнаа да го . . . И така едно добри 30 години народот е во бунило, ограбен е, се…

ПрочитајМакедонците не трпат лекции од подржувач на убиства, осакатувања и тепање на мирни демонстранти – француските Жолти Елеци

Иницијативата Родина го подржува и повикува на учество на маршот на гордоста во чест на традиционалното семејство кој на 29ти јуни го организираат невладини патриотски организации.

Сведоци сме на се поагресивниот напад врз традиционалнте вредности на нашиот народ, напад врз детето од мала возраст, вулгаризирање на жената и феминизирање на мажот, како дел од еден план за растурање на традиционаното семејство и општество и креирање на загубени единки и држави кои ќе бидат обично бројче на корпорацијата и конзумент на нивните нездрави производи. За Родина семејството е светост, слободата одговорност а децата иднина на нашиот македонски народ.

ПрочитајИницијативата Родина го подржува и повикува на учество на маршот на гордоста во чест на традиционалното семејство кој на 29ти јуни го организираат невладини патриотски организации.

Демократијата е мртва! Учествувај со Родина во креирањето на изворни и праведни Македонски и глобални системи на државно уредување

Човештвото во моментов се наоѓа во клучен период на транзиција меѓу две големи парадигми на светската историја. Стариот свет, во кој сите ние израснавме веќе не функционира и не е по мерката на поголем дел од народите и луѓето, но е силно поддржуван од бившите центри на моќ и нивните глобални марионети кои имаат корист од неговата паразитна и деструктивна природа. Сепак, и покрај нивните жестоки напори, системот е толку затруен, изнемоштен и корумпиран така што не може и нема да трае. Во оваа фаза, оние кои профитираат од него го покажуваат пред светот своето “блескаво” Потемкиново село, служејќи се со измама, манипулација движени од ненаситност и страв од идната одоворност што ќе ја сносат. Но, помогнати од децентрализацијата на информациите преку социјалните мрежи и независни медиуми/блогови со…

ПрочитајДемократијата е мртва! Учествувај со Родина во креирањето на изворни и праведни Македонски и глобални системи на државно уредување

Нема ЕУ нема НАТО. Време е за други, вистински опции за Македонија

Како што и целиот македонски народ длабоко во себе знаеше, целиот предавнички процес на однадвор наметнатата нелегитимна Хунта преку нелегален пуч, не беше за никакви членства некаде и некогаш ниту пак за подобрување на благосостојбата на македонскиот народ. Целта е уништување на македонскиот идентитет и со тоа уништување на државата Република Македонија чиј носител е тој, за да може безидентичната и безимена територија да биде лесно распарчена меѓу соседите. И сето ова не е само "академско" прашање за занимавање на масите со теледебати на платенички квазиинтелектуалци туку ќе има и вистински консеквенци кога не си стопан на својот имот. Ќе бидеш вечно роб или ќе бидеш исчистен засекогаш од прадедовските огништа ако не е согласуваш со ропството. Вчерашното одбивање на ЕУ за почеток на разговори (не членство, туку некој…

ПрочитајНема ЕУ нема НАТО. Време е за други, вистински опции за Македонија

Родина не признава никакви избори и дејствија произлезени од нелегитимната власт

Родина прашува, Какви се тие избори организирани од власт која изврши државен удар, погази Устав, домашно и меѓународно право, воља на граѓани? Тоа се избори во кои нема избор! Тоа се избори каде се остварува само еден интерес, западниот геостратешки интерес и интересот на нивните локални реперезенти и корумпираните политички елити. Тоа не се избори, туку се државен удар врз вољата на македонскиот народ! Ако Родина не е во право, Тогаш вие како политички партии слободно покажете од каде го црпите легитимитетот за Северна? На кои избори народот ве изгласа за Северна за севкупна употреба и менување на идентитеот и историјата на македонскиот народ? На избори  во просториите на Калето или некоја друга канцеларија на западните земји ? Не постојат такви избори во демократскиот свет! На последните квази…

ПрочитајРодина не признава никакви избори и дејствија произлезени од нелегитимната власт

Кратко и јасно зошто треба да бојкотираме се што е организирано од сдс-дпне

1 СДС има задача да ги уништи Македонија и Македонците 2 ДПНЕ има задача да го држи народот мирен, односно да му ги држи рацете додека го уништуваат 3 За точка 1 не треба многу да му се објаснува на народот, но накратко нивната влада е наметната со помош на странска непријателска сила, помогната од домашен непријателски фактор, го менува името на државата, ги брише идентитетот и историјата, следува целосна албанизација како засилување на етничкото чистење со помош на мигрантите што планираат да ги населат, а за кои усаид имаат спремено план и логистика. Да се потсетиме дека тивко етничко чистење постои во етнички мешаните средини. Но ова што го планираат е на целата територија. Ова е планот на сдс. 4 За жал се покажа дека дпне е…

ПрочитајКратко и јасно зошто треба да бојкотираме се што е организирано од сдс-дпне