НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ НА АЛБАНЦИТЕ СО НАШИ ПАРИ ИМ ГО ОСТВАРИВМЕ СОНОТ ЗА НИВНОТО ПОВРЗУВАЊЕ-ОБЕДИНУВАЊЕ, КАКО САКАТЕ!

„...се оствари сонот на граѓаните (се мисли на Албанците воопшто) за автопатско поврзување од Ќафасан со Албанија до Блаце со Косово.“ Колумна-анализа на Елизабета Чингарова Матевска Безочно и безобзирно е да се даде горе наведенава изјава, поточно порака  од самобендисаниот преведувач од жолтата куќа, по вокација деликвент, самопрогласениот прв  вицепремиер во реално очекување да стане и премиер на северната, со што во ЧЕТИРИ балкански држави истовремено ќе има АЛБАНЦИ ПРЕМИЕРИ!  АШКОЛСУН ЌЕРАТА! Да не се вчудоневидуваме кога стратешките ни, на цел глас се фалат за нивното остварено дело, одличниот соживот помеѓу Албанците и некое си православно население во севернава!!! ФАКТИ ЗА КОРИДОРИТЕ 8 И 10 ПРЕД СЀ, НАГЛАСУВАМ се крева ДИМНА ЗАВЕСА од опозицијата и некои албански  медиуми  за изборот на надзорниот орган за  сума од 22 милиони…

ПрочитајНИЕ МАКЕДОНЦИТЕ НА АЛБАНЦИТЕ СО НАШИ ПАРИ ИМ ГО ОСТВАРИВМЕ СОНОТ ЗА НИВНОТО ПОВРЗУВАЊЕ-ОБЕДИНУВАЊЕ, КАКО САКАТЕ!

ПОВТОРНО НА СЦЕНА КАУБОЈСКАТА АМЕРИКАНСКА (НА СТРАТЕШКИТЕ) ДИПЛОМАТИЈА

Габриел Ескобар, заменик-помошникот државен секретар на САД и специјален претставник за Западен Балкан, пристигнува во земјата која е темелно урната од нивната хибридна војна, т.н. „Шарена револуција“, или како што вели самиот, во земјата на Албанците и православните. За нас Македонците означување како православни не е навредливо, но од контекстот во кој е ова кажано, многу добро разбираме која е улогата на американската дипломатија, онаа која нам ни е добро позната! Во нивната перцепција оваа територија е земјата на Албанците, без друг национален елемент во неа, односно само верски - православен, со избришан македонски во целина. За воља на вистината, гледајќи ја моменталната состојба и вклученоста на сите албански партии во Владата и привезокот СДС која е седната во нивен скут, но исти такви се и проамериканските ДПМНЕ,…

ПрочитајПОВТОРНО НА СЦЕНА КАУБОЈСКАТА АМЕРИКАНСКА (НА СТРАТЕШКИТЕ) ДИПЛОМАТИЈА

УШТЕ ЕДЕН МЕГА КОРУПЦИСКИ СКАНДАЛ НА ВЛАДАТА И ЗАПАДНИТЕ СТРАТЕШКИ, ОВОЈ ПАТ СО АВТОПАТИШТАТА!

Тие кои ја мереа трасата на кинескиот изведувач на автопатот Кичево-Охрид, денес го одобрија договорот за изградба на коридорите 8 и 10, кој ќе биде потпишан од страна на Министерството за транспорт и врски, Јавното претпријатие за државни патишта и американско-турскиот конзорциум „Бехтел и Енка“. Интересно е што ваков договор се потпишува по заобиколни патишта, без јавно наддавање и тендер, нетранспарентно, а ќе биде платен со народни пари во висина од фантастични за македонски услови 1.3 милијарди евра! Што е спорно во овој договор? Законот кој го донесе Собранието, овозможува постапка која нема да биде предмет на тендер, туку со директна спогодба со познат изведувач.Интересно е што предлогот за носење на овој закон не е од страна на Владата на „нивната земја“, туку од пратениците Јован Митревски, Арбр…

ПрочитајУШТЕ ЕДЕН МЕГА КОРУПЦИСКИ СКАНДАЛ НА ВЛАДАТА И ЗАПАДНИТЕ СТРАТЕШКИ, ОВОЈ ПАТ СО АВТОПАТИШТАТА!

ЗА РОДОЉУБНИТЕ ЖЕНИ, ВОИНКИТЕ МАКЕДОНКИ

Колумна: Елизабета Чингарова Матевска, член на Претседателството на Родина Македонија Нашата неисцрпна енегија, љубов, заложби, решителност ја црпиме од нашето славно минато, од генот, воспитувањето, традицијата од нашите мајки, баби, прабаби, од ПРАМАЈКАТА МА кои се олицетворение на нашата богата и бурна историја на Големите жени МАКЕДОНСКИ ВОИНКИ! АНГЕЛИНА МАРКУС, МАКЕДОНСКАТА РОДОЉУБНА ИКОНА, МАЈКА НАД МАЈКИТЕ, водилка и инспирација, која ни покажа како лавовски, со знаење, збор, перо и дело, со огромна, неисцрпна љубов и родољубие треба да се бори за својата РОДИНА МАКЕДОНИЈА! Ангелина Маркус ОЛИМПИЈА, жена од македонската Антика, мајката на Александар Македонски. Нејзината борбеност, иако засенета поради популарноста на синот и сопругот Филип, била надалеку позната. За да ја  заштити сопругата на Александар, Роксана и нејзиниот внук, таа води неправедна борба со многуте непријателски настроени…

ПрочитајЗА РОДОЉУБНИТЕ ЖЕНИ, ВОИНКИТЕ МАКЕДОНКИ

ШТО СЕ СЛУЧУВА ВО „СЕВЕРНА“, ПРОТЕКТОРАТОТ НА ДИВИОТ ЗАПАД?!

За само една седмица се соочивме со недостаток на леб во продавниците, продолжија дојавите за бомби во училиштата, се случија убиства на блиски луѓе од власта, продолжи аферата Телеком преку која се проневерени милионски суми, а директен учесник е т.н. премиер и уште многу други нешта... Навистина, „нивната земја“ е на патот на каубојците од Дивиот Запад, нивните стратешки партнери кои опустошија цел еден континент и врз коските на домородното население изградија корпорации, истите кои денес се главната закана по безбедноста на светот, контролата врз човекот и неговото отчовечување. Владите на СДС и терористичката ДУИ, откако беа поставени во Собрание со нелегитимен спикер, инаку избран на скали, без потребно мнозинство, одамна го загубија моралниот компас. Тој неморал иако е прикриен со пропаднатата пропагандна машинерија на умрените национални телевизии,…

ПрочитајШТО СЕ СЛУЧУВА ВО „СЕВЕРНА“, ПРОТЕКТОРАТОТ НА ДИВИОТ ЗАПАД?!