РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 16.2.2024 (петок), 21:30

ТЕМA: СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ЗА МАКЕДОНИЈА УЧЕСНИЦИ: ЗОРАН ЈОВАНОСКИ - Политички аналитичар ТОМЧЕ ШИРКОВ - Заменик Претседавач на Претседателството на Родина Македонија ВИОЛЕТА ПЕТКОВСКА - Член на Советот за Родина На официјалниот јутуб и рамбл канал на Родина Македонија https://youtube.com/live/c0_F6vyPlZY?feature=share РАМБЛ https://rumble.com/user/RodinaMakedonija

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 16.2.2024 (петок), 21:30

ОФИЦИЈАЛНИОТ МЕЃУНАРОДЕН КОД НА МАКЕДОНИЈА ПО ISO СТАНДАРДИТЕ Е МК И МКД!

Официјалниот код на Македонија по ИСО меѓународните стандарди кои се во сила се МК и МКД! Врска до официјалната страна за ИСО кодови, https://www.iso.org/obp/ui/#iso:code:3166:MK Поставување на кратенката НМК е надвор од меѓународните стандари и истата е произволна и противзаконита! Како таква може да значи и „На Мајка ви Квинслишка“ (НМК), на пример. НМК може да е производ и на влажните соништа на бившиот министер на МВР, Оливер Спасовски и предавничката булумента на СДС, за задоволување на мазохистичките барања на грчкиот силувач, познат и признат од крајот на 19 век, со многуте извршени етнички чистења врз Македонците од егејскиот дел на Македонија. НМК може да е и специјална операција, како една од многуте други на западните специјални служби за бришење на Македонија. Во суштина ние сме влезени во анархија…

ПрочитајОФИЦИЈАЛНИОТ МЕЃУНАРОДЕН КОД НА МАКЕДОНИЈА ПО ISO СТАНДАРДИТЕ Е МК И МКД!

ИЗГЛАСАНА ПОДДРШКА ЗА НЕЗАВИСНИОТ КАНДИДАТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ, ПРОФ. ВЕЛО МАРКОВСКИ

На третата седница на Централниот одбор на Родна Македонија беше разгледан извештајот на Претседавачот на Претседателството Зоран Јованчев, од средбите со кандидатот за Претседател, проф. д-р  Вело Марковски за претстојните претседателски избори во Република Македонија. Донесен е заклучок дека двете платформи, и таа на Родина Македонија и таа на проф. д-р Вело Марковски, во огромен дел се допираат и имаат заеднички суштински цели, од сопирање на сите штетни договори кои ги имаат сите елементи на геноцид врз македонскиот народ, борба против корупцијата, зачекорување во новиот мултиполарен свет и соработка со организации од Истокот, БРИКС, Евроазиската унија, како и развивање на добри односи со Русија и Кина, до возобнова на македонската нација. Проф. д-р Вело Марковски е првиот кандидат за Претседател на Република Македонија кој во својата платформа има…

ПрочитајИЗГЛАСАНА ПОДДРШКА ЗА НЕЗАВИСНИОТ КАНДИДАТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ, ПРОФ. ВЕЛО МАРКОВСКИ

РЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ЗА ЕПИДЕМИОЛОШКИТЕ МЕРКИ НА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Почитувана македонска јавност, Почитувани браќа и сестри, Комисијата за заразни болести на „Северна“ по којзнае кој пат се дрзнува да ги прекрши основните човекови права, а и ратификуваните меѓународни конвенции, Уставот и домашните закони преку предлог-мерките заради евентуално прогласување на епидемија на голема кашлица на територија на град Скопје. Со овие предлог-мерки како противепидемиски мерки се предлагаат вакцинација на невакцинираните деца и забрана на невакцинирани дечиња да посетуваат градинка, инсинуирајќи дека токму тие невини души ја шират заразата. Почитувани браќа и сестри, Во време на епидемија се практикува Законот за заштита на население од заразни болести. Во него како епидемиолошка мерка, помеѓу другите, е наведено затворање на објекти кои се потенцијален извор на зараза, јавни објекти како трговски центри или градинки, а не постои мерка како во предлогот…

ПрочитајРЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ЗА ЕПИДЕМИОЛОШКИТЕ МЕРКИ НА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 9.2.2024 (петок), 21:30

ТЕМA: БРИШЕЊЕ НА НАЦИОНАЛНОСТА НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ И ИСТОРИЈА НА БРИШЕЊЕ НА МАКЕДОНИЈА УЧЕСНИЦИ: ДАРДАН ВЕНЕТСКИ - Дипломиран правник ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ - Претседавач на Претседателството на Родина Македонија На јутуб и рамбл каналот на Родина Македонија https://youtube.com/live/fZOoDZOUrdM?feature=share ЛИНК ЗА РАМБЛ https://rumble.com/user/RodinaMakedonija

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 9.2.2024 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 2.2.2024 (петок), 21:30

ТЕМИ: ДЕЦАТА - ЅВЕЗДА ВОДИЛКА МАКЕДОНСКАТА РОДОЉУБИВА ПЛАТФОРМА ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА УЧЕСНИЦИ: ГОРДАНА ГОЏО - Член на Претседателството на Родина Македонија ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ - Претседавач на Претседателството на Родина Македонија На јутуб и рамбл каналот на Родина Македонија https://youtube.com/live/_6WZEPgGaJY?feature=share ЛИНК ЗА РАМБЛ https://rumble.com/v4avo1q--2.2.2024-2130.html

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 2.2.2024 (петок), 21:30

ЕДИНСТВО ВО РАЗЛИКИТЕ

Одвај поминаа два дена од составувањето на неуставната катетегорија „Пржинскавлада“, а веќе отсега можеме да ја насетиме големата „промена“ која сегашнава опозицијаја најавува со години наназад. Техничкиот министер (каде ли постои ваква креатура?) завнатрешни работи од редовите на ДПМНЕ, остварил средба со грчкиот амбасадор воРепублика Македонија. Можеби тоа не би било до толку чудно ако причината за средбатабила во врска со издавањето на новите лични документи, според духот на Преспанскиотдоговор, односно продолжувањето на рокот за нивно издавање. Оттука, не може а да не се запрашаме што значи оваа непромисленост или, можеби,е сето тоа добро осмислено, во функција на (о)позициската определба да им седодворуваат на европско - амриканските газди, со крајна цел доаѓање и останување навласт. Генерално, ова може да се подразбере единствено како барање начин за олеснувањена процедурата…

ПрочитајЕДИНСТВО ВО РАЗЛИКИТЕ

ПРЖИНСКАТА ВЛАДА, ДНОТО НА ДЕМОКРАТСТКОТО ЖИВЕЕЊЕ!

Во Македонија егзистираат уникатни политички модели кои не се видени во ниту една друга земја. Западните мешетари, олицетворени преку западните амбасадори и нивните служби, оваа територија ја имаат означено како територија на која ќе се реализираат експерименти од различен карактер. Таков модел е и пржинската влада која се изроди како консензус помеѓу ДПМНЕ и СДСМ, во услови на уривање на уставниот поредок на Република Македонија, кога тогашниот лидер на опозицијата Зоран Заев, доби поддршка од служби на „големи“ земји. (види ПМ мерки, средба во Александар Палас, Никола Груевски-Зоран Заев), за уривање на легитимно избраната власт на Никола Груевски. Уште една деформација на овој веќе унаказен и нефункционален политички систем е поставување на дезертери и терористи на високи позиции. Талат Џафери, докажан елемент на терористичка организација, на чии раце…

ПрочитајПРЖИНСКАТА ВЛАДА, ДНОТО НА ДЕМОКРАТСТКОТО ЖИВЕЕЊЕ!

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 26.1.2024 (петок), 21:30

ТЕМА: „МАКЕДОНСКА НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА" УЧЕСНИЦИ: ТОДОР ПЕТРОВ - Претседател на СМК ТОМЧЕ ШИРКОВ - Заменик Претседавач на Претседателството на Родина Македонија ВИОЛЕТА ПЕТКОВСКА - Претседавач на Жени - Родина На јутуб каналот на Родина Македонија https://www.youtube.com/@rodinamakedonija Рамбл канал: https://rumble.com/user/RodinaMakedonija

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 26.1.2024 (петок), 21:30

МАКЕДОНСКА РОДОЉУБИВА ПЛАТФОРМА

На втората седница на Централниот одбор на Родина Македонија одржана на 13.1.2024 година, ја донесовме македонската родољубива платформа чии цели се поставување на насоките на Родина Македонија за поддршка на независните претседателски кандидати на претстојните претседателски избори и изградба на основа за заеднички настап на претстојните парламентарни избори. Нашиот мотив е активирање на целиот родољубив потенцијал на поединците, организациите, движењата, партиите со цел создавање на вистинска понуда во македонскиот политичкиот простор, за враќање на Македонија. Содржината на платформата: Поради повеќедецениското непостоење на национална стратегија за зачувување и јакнење на македонизмот во секој еден од нас, одродените идеологии и стратешки добро подготвени системи од надвор секојдневно ја нагризуваат суштината на нашето општество и начин на живеење. Идеологии кои ги негираат природните закони и човековиот Создател, ги напаѓаат традиционалните вредности…

ПрочитајМАКЕДОНСКА РОДОЉУБИВА ПЛАТФОРМА