ЈАВЕН ПОВИК ДО ЧЛЕНСТВОТО И ПОДДРЖУВАЧИТЕ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА!

Почитувани, Согласно Законот за политички партии, Родина Македонија е должна во рок од 1.1.2024 до 30.3.2024 година да приложи во суд 1000 изјави за основање, заверени на нотар. Упатуваме јавен повик до нашето членство и поддржувачи да се вклучат во пререгистрирањето на Родина Македонија во најкус можен рок, за да може да се премине на изборните активности.  Да не се чека крајниот датум! Постојат две опции за заверка на Изјава кај нотарите. Опција 1: Нотари обезбедени од Родина. Понесете само лична карта.  Пополнете изјава во 2 примерока.  Изјавата се остава кај Нотарот.  Сите трошоци се покриени од Родина. Листата на нотари ја имате на следната интернет страна: https://rodina.org.mk/preregistracija/ Опција 2: Кај Нотари кои не се обезбедени од Родина: Симнете ја изјавата од нашата интернет страна, или подигнете изјава…

ПрочитајЈАВЕН ПОВИК ДО ЧЛЕНСТВОТО И ПОДДРЖУВАЧИТЕ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА!

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 12.1.2024 (петок), 21:30

ТЕМИ: 1.НОВИТЕ ЛИЧНИ КАРТИ 2.ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА. ЛИНК ДО НОТАРИ 3.ПРАШАЊА ОД ПУБЛИКА УЧЕСНИЦИ: ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ - Претседавач на Претседателството на Родина Македонија ТОМЧЕ ШИРКОВ - Заменик Претседавач на Претседателството на Родина Македонија На јутуб каналот на Родина Македонија https://www.youtube.com/@rodinamakedonija Рамбл канал: https://rumble.com/user/RodinaMakedonija

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 12.1.2024 (петок), 21:30

НОВИТЕ ЛИЧНИ КАРТИ СЕ ВО СПРОТИВНОСТ СО УСТАВОТ, МЕЃУНАРОДНИТЕ КОНВЕНЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА И ГРУБО ГИ КРШАТ ПРАВАТА НА МАКЕДОНЦИТЕ!

Во новите лични документи, кога се работи за македонскиот народ, се брише националноста Македонец и истата преминува во граѓанин на Република Северна Македонија, што претставува грубо кршење на индивидуалното право за национална самоопределба на секој еден човек. Свесни сме дека изворот на оваквата деформација се западните сили кои создаваат нов ентитет, граѓанин на Република Северна Македонија, селектиран од одродот на македонскиот народ и кој по системот на негативна селекција е поставен да управувава со нашата држава Република Македонија, создавајќи ненормални услови за Македонците, македонското. Обврска е на целиот македонски народ и неговите организации, да реагираме заедно против оваквиот фашистички чин, каде се наметнува одродничка националност врз цел еден народ, грубо кршејќи го основното човеково право на самоопределба. Ние немаме ништо против одредени наши сонародници, кои поради патот кон…

ПрочитајНОВИТЕ ЛИЧНИ КАРТИ СЕ ВО СПРОТИВНОСТ СО УСТАВОТ, МЕЃУНАРОДНИТЕ КОНВЕНЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА И ГРУБО ГИ КРШАТ ПРАВАТА НА МАКЕДОНЦИТЕ!

ОСУДА ЗА ТЕРОРИСТИЧКИОТ НАПАД НА ВИСОКИ ФУНКЦИОНЕРИ НА ДУИ ВО М-НАВ!

Загрозување на безбедност на меѓународен сообраќај, како што е неовластеното влегување во контрола на летање, се кривични дела за кои е предвидена казна затвор од најмалку 5 години. Уште од хашките случаи во времето на ДПМНЕ, па до овој последниот во М-НАВ, ДУИ е заштитена од системот во кој подеднакво владеат СДС и ДПМНЕ. За нас спорно е и однесувањето на МВР, чија реакција не содејствува со сериозноста на делото, упад во стратешки објект на државата. ДУИ е македонскиот пример зошто на луѓе припадници на терористички организации, не треба да им биде дозволен пристап до системот. Но, благодарение пред се на американската амбасада, но и други западни амбасади, кои се нивни спонзори и менаџери, но и неспособноста на СДС и ДПМНЕ да изградат вредносен државен систем, денес ДУИ…

ПрочитајОСУДА ЗА ТЕРОРИСТИЧКИОТ НАПАД НА ВИСОКИ ФУНКЦИОНЕРИ НА ДУИ ВО М-НАВ!

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 5.1.2024 (петок), 21:30

По повод големите христијански празници, емисијата ја посветуваме на Отец Методиј, Валаамскиот игумен (16 февруари 1961 - 22 јули 2021). ТЕМА: „ОТЕЦ МЕТОДИЈ ЖИВОТЕН ПАТ И ДЕЛО“ УЧЕСНИЦИ: МАРТИН БУРОВСКИ - Уметник и член на Комисијата за Култура ТОМЧЕ ШИРКОВ - Заменик Претседавач на Претседателството на Родина Македонија На јутуб каналот на Родина Македонија https://www.youtube.com/@rodinamakedonija Рамбл канал: https://rumble.com/user/RodinaMakedonija

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 5.1.2024 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 29.12.2023 (петок), 21:30

ТЕМА: „ТРЕНДОВИ И ТЕКОВИ НА ЕНЕРГЕТИКАТА И НЕЈЗИНИОТ РАЗВОЈ ВО МАКЕДОНИЈА ЗА ПЕРИОД ОД 2024 ДО 2028 ГОДИНА“ ПРАШАЊА ОД ПУБЛИКА УЧЕСНИЦИ: МАРЈАН ГАЦЕВСКИ - Претседавач на Комисијата за Енергетика ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ - Претседавач на Претседателството на Родина Македонија На нашиот јутуб канал: https://www.youtube.com/live/xuy3w9IIfwI?si=UmeIALX5L9nV2DMv И на нашиот рамбл канал: https://rumble.com/v43yzex--29.12.2023-2130.html

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 29.12.2023 (петок), 21:30

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 22.12.2023 (петок), 21:30

ТЕМА: „СЕКОЈ НАРОД СИ ГИ ЗАСЛУЖУВА ВЛАСТА И УПРАВАТА“ УЧЕСНИЦИ: ТОМЧЕ ШИРКОВ - Заменик Претседавач на Претседателството на Родина Македонија Презвитер ИВИЦА ТОДОРОВ На нашиот јутуб канал: https://youtube.com/live/THO6cGxAC-o?feature=share Рамбл канал: https://rumble.com/user/RodinaMakedonija

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 22.12.2023 (петок), 21:30

ГИМНАЗИЈАТА ОРЦЕ НИКОЛОВ LGTBQ+ „ФРЕНДЛИ“, ОДНОСНО ПРИЈАТЕЛСКО!

До нас пристигнаа реакции од деца кои ни укажаа дека се појавил знакот на LGTBQ+ групацијата на официјалната гугл страна на гимназијата „Орце Николов“ во Скопје. И навистина под официјалните податоци за училиштето, стои токму тој знак. Доколку тоа е така, тоа е срамно во училиште кое носи име на народен херој да се промовираат овакви идеологии, кои се туѓи за македонскиот народ и народностите кои живеат во Република Македонија. Што означува LGTBQ+? Акроним што се користи за опишување на лезбејки, геј, бисексуалци, трансродови, квир или испитувачки лица или заедница и обично тука нема крај во тие сексуални комбинации, кои на крајот го носат знакот „+“.  Во нашето општество одамна постои љубов помеѓу маж и маж и жена и жена, ако сакаат на тоа да стават акцент. Тоа…

ПрочитајГИМНАЗИЈАТА ОРЦЕ НИКОЛОВ LGTBQ+ „ФРЕНДЛИ“, ОДНОСНО ПРИЈАТЕЛСКО!

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 15.12.2023 (петок), 21:30

ТЕМА: ДИРЕКТНО СО НАРОДОТ.ОДГОВОР НА ВАШИ ПРАШАЊА .ДОСЕГАШНИТЕ АКТИВНОСТИ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА. УЧЕСНИK: ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ - Претседавач на Претседателството на Родина Македонија На јутуб каналот на Родина Македонија https://www.youtube.com/@rodinamakedonija

ПрочитајРОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 15.12.2023 (петок), 21:30

ТЕХНИЧКИОТ ПРЕМИЕР ТАЛАТ ЏАФЕРИ, НЕНАУЧЕНАТА ЛЕКЦИЈА!

Не помина ниту месец од грозоморните убиства кои ја доведоа целата нацијата во шок, имаме повторно пример на неказнивост кој произлегува од системот. Човек со крв на рацете на наши бранители и цивили, член на УЧК, човек кој ја соблече униформата на својата земја, за да се бори за туѓа кауза, неказнено се движи низ системот, од Министер за одбрана во времето на ВМРО-ДПМНЕ, па до Претседател на Собранието во време на СДС, избран на диво, на скали, за да денес биде предлог за технички премиер. Овој систем кој 30 години го вади најлошото од луѓето и најлошите ги поставува високо горе, систем кој не го казнува злосторството и криминалот и истиот го заштитува, денес ни е претставен како некој демократски проевропски систем, кој треба да нѐ однесе…

ПрочитајТЕХНИЧКИОТ ПРЕМИЕР ТАЛАТ ЏАФЕРИ, НЕНАУЧЕНАТА ЛЕКЦИЈА!