БИДЕТЕ ДЕЛ ОД РОДИНА МАКЕДОНИЈА!

Родина Македонија после сите премрежја, продолжува со активности за формирање на локалните и задгранични ограноци, комисии, работни тела. Живееме како во времето од минатиот век, кога Македонија беше темен вилает на Отоманската империја. Каде може да убиеш дете, да прегазиш дете, да украдеш, да бидеш снимен и да бидеш премиер, вице премиер, министер, инспектор, судија, обвинител. Феудалците со своите феудални поседи ги опустошија општините, деца се помалку има, народ се помалку живее на нашата земја. Говорот и делата на омраза на политичките „елити“, слуги на туѓите западни интереси кон македонскиот народ и Македонија, ги има сите знаци на фашизам. Се забранува името Македонија и се што е македонско! Се бришат сите атрибути на Македонците и Македонија. Се следат и апсат Македонци. Овој безалтернативен евроатлански правец кој го живееме…

Прочитај БИДЕТЕ ДЕЛ ОД РОДИНА МАКЕДОНИЈА!

ДОНИРАЈ ЗА РОДИНА МАКЕДОНИЈА

Не потклекнавме, не припаднавме никому. Сами, без должничко - доверителски односи, создадовме организација, со најдоброто од нас, за родот наш македонски и за Македонија. Се издигнавме на темелите на милениумската македонска култура, традиција, вредности. Веруваме во подобра иднина за нашиот народ и земја!  Го гледаме новиот повеќе-поларен надоаѓачки свет, постзападен и храбро го најавуваме новото време. Ќе го вратиме Суверенот во центарот на одлучувањето. Организации кои за возврат бараат повеќе отколку што даваат, нема да бидат на нашиот радар.  Јасно и недвосмислено ја почитуваме волјата на македонскиот народ, со референдумите од 8 септември 1991 и 30 септември 2018 година. НЕ за НАТО, НЕ за ЕУ, Враќање на Македонија.  Така почнавме, така ќе продолжиме и понатаму со вечниот идеал, Македонија на Македонците и верни само на својот народ! Секоја…

Прочитај ДОНИРАЈ ЗА РОДИНА МАКЕДОНИЈА

ПОВИК ЗА АЖУРИРАЊЕ НА ЧЛЕНСТВО!

После внатрешните случувања во нашата партија, кои завршија со судските одлуки, каде јасно и недвомислено се укажа кој работи по Сатутот на Родина, а кој не, чесно е да повикаме на ажурирање на членството и започнување на процес на брзо консолидирање со членови кои го прифатиле нашиот начин на работа, „по Статут“ на Родина Македонија. Тоа можете да го направите преку електронската пристапница  https://rodina.org.mk/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bf%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0/ Преку пополнување на пристапница во ПДФ формат (Се доставува по пошта или лично) Или со посета на нашата канцеларија, нашиот тим, на адреса Никола Парапунов 3а-52 (високите кули кај мостот Обединети нации). Гугл локација https://goo.gl/maps/5qrtXo85pZC1v1XV6. Секој член ќе добие нумерирана членска карта, со која го потврдува членството во нашата организација. Родина Македонија

Прочитај ПОВИК ЗА АЖУРИРАЊЕ НА ЧЛЕНСТВО!

Родина Македонија положи цвеќе по повод роденденот на Гоце Делчев

Еден од најистакнатите револуционери и синови на македонскиот народ роден е на денешен ден во 1872 година во Кукуш, Егејска Македонија. По тој повод РОДИНА МАКЕДОНИЈА денеска оддаде почит кон најголемиот национален херој во историјата на Македонија! Твојата крв тече во нашите вени, вечна слава!

Прочитај Родина Македонија положи цвеќе по повод роденденот на Гоце Делчев

АПЕЛАЦИЈА ЈА ОДБИ ЖАЛБАТА НА ГОРАН ШУМКОСКИ, БИВШ ПРЕТСЕДАВАЧ И ЧЛЕН НА ПОЛИТИЧКАТА ПАРТИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА

Цели пет месеци му беа потребни на регистрациониот Суд да спроведе легитимна Одлука на Претседателството на Родина Македонија за промена на својот прв претседавач кој се сврте против своите сопартијци! За жал, предолго траеше оваа сага, од септември 2020, до февруари 2021 година!  Конечно пристигна и долгоочекуваното Решение на АПЕЛАЦИОНИОТ СУД СКОПЈЕ деновиве, иако била донесена уште во декември, 2020 година. Истата је пренесуваме во Прилог на овој текст. Како што може да се види од истата, Судот ја потврдува промената на Претседавачот на политиката партија Родина Македонија. Во јавноста малата група одметници, кои позади грб на органите на партијата, со месеци планирале нејзино целосно редефинирање и преземање, ширеше дезинформации за некаква нивна масовност на Централниот одбор одржан во Прилеп на 11.Октомври 2020 година. Цитираме дел од Решението…

Прочитај АПЕЛАЦИЈА ЈА ОДБИ ЖАЛБАТА НА ГОРАН ШУМКОСКИ, БИВШ ПРЕТСЕДАВАЧ И ЧЛЕН НА ПОЛИТИЧКАТА ПАРТИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Претседателството на политичката партија Родина Македонија има задоволство да ги извести нејзините членови и симпатизери како и целата јавност дека на ден 19.11.2020 година, пристигна Решението од надлежниот суд во Скопје, за конечно озаконување на разрешувањето на Горан Шумкоски од местото претседавач на Преседателството на Партијата и за потврдување на изборот на Зоран Јованчев за нов претседавач на Претседателството на Родина Македонија. Во споменатото Решение се прогласуваат за ништовни и донесените одлуки на нелигитимно свиканиот и одржан Централен одбор на Партијата. Со донесувањето на ваквото Решение потврдена е исправноста на правната и праведната борба која ја водевме со цел зачувување на изворните идеолошки и програмски принципи врз кои е издигната Родина Македонија. Но, без оглед на задоволството кое е присутно заради исправноста од донесеното Решение, не може а…

Прочитај СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

РОДИНА МАКЕДОНИЈА ГО ЧЕСТИТА ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА СКОПЈЕ, 13-ти НОЕМВРИ, ОД ФАШИСТИЧКИОТ ОКУПАТОР, НА ГРАЃАНИТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ И НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

‘‘Знамето се вееше гордо и праќаше порака: СКОПЈЕ Е ОСЛОБОДЕНО‘‘! Ова се зборовите на партизанката Пенка Кралевска, заменик комесар на 12-та бригада. ‘‘Се сеќавам, продолжува да раскажува таа, на најзначајниот момент во мојот живот, кога по долга борба низ скопските улици, татнежот на оружјето и стравот во душата, го поставив знамето на врвот од Офицерскиот дом. Јас, тогаш паметам, бев најгордата скопјанка, бидејќи ја имав честа да го развиорам знамето, во чест на слободата, во чест на моите другари кои ги дадоа своите животи за својот град, за својата татковина. Драга, мојата другарка, го даде својот живот и до последната минута им помагаше на ранетите. Таа како болничарка се обидуваше да помогне на ранет војник пред училиштето ‘‘Гоце Делчев‘‘, но тоа беше нејзината последна задача. Токму тука загина…

Прочитај РОДИНА МАКЕДОНИЈА ГО ЧЕСТИТА ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА СКОПЈЕ, 13-ти НОЕМВРИ, ОД ФАШИСТИЧКИОТ ОКУПАТОР, НА ГРАЃАНИТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ И НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

РОДИНА МАКЕДОНИЈА МУ ЈА ЧЕСТИТА ПОБЕДАТА НА ДОНАЛ Ј. ТРАМП

Од името на Родина Македонија, како и родољубивиот македонски народ, примете ја нашата искрена честитка за вашата победа и втор мандат за Претседател на САД. Како држава Република Македонија и македонски народ, бевме и се уште сме еден од експериментите на Длабоката држава преку организирање и финансирање од парите на американските даночни обврзници, на шарена револуција и разни делувања. Всушност тоа се субверзивни делувања кои придонесоа за менување на генеричкото име на државата, бришење на идентитетот на носителот на сувереноста на државата на македонскиот народ, бришење на историјата, негирање на јазикот, морално деградирање на целокупното општество и покрај јасно изразена народна волја преку референдуми. Сите неправилности кои денеска се случуваат на изборите во САД, пред тоа беа тестирани во многу помали држави, како што е и Република Македонија,…

Прочитај РОДИНА МАКЕДОНИЈА МУ ЈА ЧЕСТИТА ПОБЕДАТА НА ДОНАЛ Ј. ТРАМП

НЕКА НИ Е ВЕЧНА И СЛАВНА НАШАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНОСТ И НАШАТА ТАТКОВИНА МАКЕДОНИЈА!

Родина Македонија го честита државниот празник, Ден на македонската револуционерна борба на родољубивиот македонски народ и сите слободољубиви лојални граѓани на Република Македонија. Празникот се празнува по повод основањето на Македонската револуционерна организација (МРО) во Солун, на 23 октомври 1893 година во куќата на солунскиот книжар Иван Хаџи Николов во Солун. На тој датум се собрале шестмина млади Македонци, за да ги поставаат основите на организацијата, која што ќе стане симбол на македонската борба и револуционерност за ослободување на Македонија од вековниот завојувач и угнетувач. Основоположници биле: Христо Татарчев, Даме Груев, Петар Поп Aрсов, Иван Хаџи Николов, Антон Димитров и Христо Батанџиев. Тие основаат конспиративна група, нарекувајќи ја македонски револуционерен комитет. На основачкиот состанок усвоиле програма за дејствување. Бил усвоен Устав на Организацијата (во почетокот на 1894г) и се конституирал…

Прочитај НЕКА НИ Е ВЕЧНА И СЛАВНА НАШАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНОСТ И НАШАТА ТАТКОВИНА МАКЕДОНИЈА!

СООПШТЕНИЕ: ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО РОДИНА МАКЕДОНИЈА

До нас пристигна соопштение од седница на некаков Централниот одбор на Родина Македонија Орг, објавено на интернет адреса, која навидум треба да е Родина Македонија, а не е. (https://rodina-makedonija.org/). Симптоматично е што веб адресата воошто не е ниту македонска, туку регистрирана во странство (Лондон). Интересен момент е што Основниот Граѓански Суд (Регистрациониот суд), спротивно на неговите законски надлежности, повеќе од еден месец ја кочи промената на официјалното лице на партијата Родина Македонија, што претставува грубо мешање во внатрешните работи на партијата и директно влијае на не функционирањето на политичката партија Родина Македонија! Според Статут, официјален застапник на Родина Македонија е претседавачот на претседателството.Член 36, став 3,Претседавачот ја претставува и застапува Родина.Став 4,Претседавачот се избира од редот на членовите на претседателството.Став 5,Претседавачот има мандат од две години, а се…

Прочитај СООПШТЕНИЕ: ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО РОДИНА МАКЕДОНИЈА