(ВИДЕО) Родина Македонија: Реакција по истек на барањето, парламентарните опозициски партии да го напуштат собранието

Родина Македонија како народна партија работи пред сѐ за добробит на својот народ. Затоа остануваме на својот јасен став дека блокирање на клучните раскрсници во време кога граѓаните се враќаат од своите работни места, освен нервоза, гнев и хаос во сообраќајот, но и раскол помеѓу Македонците, не носи никакви резултати. Ние исто така остануваме доследни на ставот дека сѐ освен парализирање на институциите на системот (посебно од внатре), се само јалови обиди да се разниша конструктот „Северна“, освен ако сето ова не е уште едно однапред испланирано алиби за неуспехот. Имено, субјектите на кои од наша страна им беше сугерирано да го напуштат Собранието и институциите, а со тоа да го парализираат системот како главен предуслов за масовно излегување на Македонците и блокирање на цела Македонија; останаа глуви!…

Continue Reading(ВИДЕО) Родина Македонија: Реакција по истек на барањето, парламентарните опозициски партии да го напуштат собранието

(ВИДЕО)Родина Македонија: Реакција на лицемерната одлука на претседателот на САД!

Владата на САД ни најави дека сите противници на Охридскиот и Преспанскиот договор ќе бидат ставени на црна листа!? Прашуваме, дали над 60% од македонската нација која го бојкотирше Референдумот од 30 септември 2018 година, каде јасно кажавме Не за Преспанскиот договор, Не за НАТО и Не за ЕУ, ќе се најдат на црната листа на САД? Ние се согласуваме дека Охридскиот и Преспанскиот договор се лицето на стратешките таканаречени сојузници на овој умрен Северџгански општествено политички систем. Договори донесени под закана на сила, воено менаџирани од западни сили и служби, хибридни војни, терористички напади, кршење на уставен поредок и договори кои се против волјата на македонската нација од двата референдума, се ништовни договори. https://youtu.be/kyvB11pKPYM Ова за нас е лицемерие и беда на една империја во изумирање, исплашена…

Continue Reading(ВИДЕО)Родина Македонија: Реакција на лицемерната одлука на претседателот на САД!

РОДИНА МАКЕДОНИЈА: ИНСИСТИРАМЕ НА ЦЕЛОСНА БЛОКАДА НА СЕВЕРНА (ВИДЕО)

    ПРЕСС ЦЕНТАР РОДИНА МАКЕДОНИЈА 7.6.2021 ИНСИСТИРАМЕ НА ЦЕЛОСНА БЛОКАДА НА СЕВЕРНА Родина Македонија постојано повикува на протест за спречување на кражба на историјата и идентитетот, името, но и стопирање на општата бугаризација на Македонците и македонската култура. Родина Македонија поддржува блокада на велепредавствата, етноцидот на Македонците и блокада на хунтата воопшто. Но, БЛОКАДА која би била комплетна, издржана и целосна, блокада на северна и на хунтата, како блокирање на собранието, институциите и квази системот на „Северна". Затоа ги повикуваме двете парламентарни опозициски партии на ЦЕЛОСНА БЛОКАДА на „северна“. Да покажеме конечно вистинска одбрана на Македонија и Македонците, наместо досегашните политики на мимикрија и клиентелизам и служење на туѓите интереси. На вас останува да одлучите дали овој пат ќе „изиграте" вистински?! Дали ќе застанете на вистинската страна?!…

Continue ReadingРОДИНА МАКЕДОНИЈА: ИНСИСТИРАМЕ НА ЦЕЛОСНА БЛОКАДА НА СЕВЕРНА (ВИДЕО)

ЈАВНО ОБРАЌАЊЕ ДО ИСЛАМСКАТА ВЕРСКА ЗАЕДНИЦА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

Почитувани верски претставници на исламската верска заедница, упатуваме јавен протест од многу жители од подрачјето на Скопје и другите градови, поради јачината на звукот кој доаѓа од џамиите, како и времето во кое тоа се прави, рано наутро 4:00. Практикувањето на верата никако не треба да биде на сметка на нарушување на мирот на останатите жители. До Бога се стигнува тивко, со молитва во себе, љубов и почитување. Воедно повикуваме и на реакција од официјалните органи, кои имаат задача да го обезбедат јавниот ред и мир за сите припадници на македонската нација. Родина Македонија во својата програма ќе се залага за воведување на „Мирни часови“ кои ќе траат од 22:30 до 08:00, како и ригорозно мерење на јачина на звукот кој доаѓа од било кој објект кој се…

Continue ReadingЈАВНО ОБРАЌАЊЕ ДО ИСЛАМСКАТА ВЕРСКА ЗАЕДНИЦА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

ЈАВНО ОБРАЌАЊЕ ПО ПОВОД ФОРМИРАЊЕ НА ПАРТИЈА ПОД ИМЕ ИЛИРИДА

Родина Македонија ги повикува судската и извршната власт во Македонија да го отфрлат барањето за регистрација на иридентистичка и претенционистичка партија која во својата платформа има зацртано окупирање и откинување на делови од територијата на Република Македонија. Го повикуваме и јавниот обвинител да покрене постапка против идеолозите и заговорниците на иридентизам и граѓанска војна во Македонија. Родина Македонија воедно ги повикува сите лидери на партии и државни функционери, вклучително и Македонците со албанско етничко потекло, јавно да се оградат и да ја осудат оваа грозоморна идеја. Ве потсетуваме дека оваа и слични идеи се поразени во XIX-от, XX-от, но и во XXI-от (2001г). Да ја осудиме и отфрлиме сите заедно поразената идеја на време, за да не мора подоцна да ја решаваме во крвава граѓанска војна. Затоа што,…

Continue ReadingЈАВНО ОБРАЌАЊЕ ПО ПОВОД ФОРМИРАЊЕ НА ПАРТИЈА ПОД ИМЕ ИЛИРИДА

СООПШТЕНИЕ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД ПРОТЕСТОТ ЗА СЛОБОДА НА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ!

Политичката партија Родина Македонија го потврдува своето присуство на протестот пред Владата на Република Македонија, на 29.5.2021 година, организиран за слобода на уставобранителите. По тој повод, Родина Македонија ги повикува своите членови и симпатизери да се придружат на протестот и достоинствено да го изразат своето незадоволство од самоволните и неодмерени постапки на властите и судските органи во вршењето на досега невиден прогон на македонските патриоти. Родина Македонија се обраќа и до другите граѓани на Република Македонија да излезат пред Владата на Република Македонија и, достоинствени и сплотени, да покажеме отпор на оние кои го уриваат секое човечко достоинство и патриотизам на своите граѓани. Настанот треба да биде народна реакција и не треба да биде злоупотребен за партиски цели, поради што, Родина Македонија очекува дека нема да се истакнуваат…

Continue ReadingСООПШТЕНИЕ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД ПРОТЕСТОТ ЗА СЛОБОДА НА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ!

РОДИНА МАКЕДОНИЈА: ДЕН НА СВЕТИТЕЛИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ, ДА ПРОГОВОРИМЕ ЗА ГЛАГОЛИЦАТА, ДА ЗАЧУВАМЕ СЕ ШТО Е НАШЕ МАКЕДОНСКО ОД МАКЕДОНИЈА!

ДЕН НА СВЕТИТЕЛИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ Да проговориме за глаголицата. Родина Македонија, Да зачуваме се‘ што е наше Македонско од Македонија! А - Јас (Бог) З - знам (гледам) Аз - Буки - Веди - Глаголи Ова се четирите букви од глаголицата и од кирилицата, Во која е кодирана тајната дека Бог е логос, Односно, дека Бог е збор (идеја, информација, самосвесна мисла). Глаголица или кирилица...света азбука, свето слово, мудрост, езотерија, вибрации, поука, сведоштво, светителство, просветление, инициација! Глаголицата е божевтсвена азбука, света азбука, која пренесува древни и мистични посланија. Секоја буква означува божји печат, кои преку вибрации ги пренесуват божјите посланија. ЗАРЕМ ОВА СПОЗНАНИЕ , БОЖЈИ БЛАГОСЛОВ, СЛУЧАЈНО ПРОИЗЛЕГЛО ОД ОВА СВЕТО ТЛО, ОД СВЕТАТА ЗЕМЈА МАКЕДОНСКА И НЕЈЗИНИТЕ СИНОВИ, СВЕТИТЕЛИТЕ РАМНОАПОСТОЛИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ!!! МАКЕДОНСКАТА ГЛАГОЛИЦА –…

Continue ReadingРОДИНА МАКЕДОНИЈА: ДЕН НА СВЕТИТЕЛИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ, ДА ПРОГОВОРИМЕ ЗА ГЛАГОЛИЦАТА, ДА ЗАЧУВАМЕ СЕ ШТО Е НАШЕ МАКЕДОНСКО ОД МАКЕДОНИЈА!

РЕАКЦИЈА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД ПРОТЕРУВАЊЕТО НА РУСКИОТ ДИПЛОМАТ

Политичката партија Родина Македионија изразува крајно незадоволство и зачуденост од повторното протерување на руски дипломат. Протерувањето на руски дипломати станува пракса на самопрогласените македонски власти, без да се има каков било политички и дипломатски усет и мерка за реалните меѓународни состојби и околности, со што директно ја втурнуваат Република Македонија во авантуристичка сегашност и неизвесна иднина. Родина Македонија бара од македонските таканаречени власти да престанат да бидат слепи поддржувачи и послушници на западните евро – атлантски структури, без притоа да го следат автентичниот македонски интерес. Свесни дека оваа власт нема капацитет да ги препознава, чува и развива тие интереси, апелираме до македонската јавност да не ги подржува и да ги осудува овие непромислени активности на властите, зашто со ваквите потези остануваме и понатаму недостоинствен и коленичарски субјект за…

Continue ReadingРЕАКЦИЈА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД ПРОТЕРУВАЊЕТО НА РУСКИОТ ДИПЛОМАТ

НЕМА АЈРО, АЈРООО НЕМА, ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА „АЈРОДРОМ“ ЗА КРИМИНАЛЦИ!

    Се сеќавате на познатата изјава на сегашниот таканаречен премиер на таканаречената дивоградба „Северна“, за Ајрото? Нема Ајро, Ајро нема, Ајродроооом, а нема Ајро... Нивните прошетки со скафандери во изборните кампањи? Тогаш беа опозиција, сега се власт! Вредностите на загадување на воздухот кои ги покажуваат мерните станици воопшто не се подобрија, напротив, тие постојано се влошуваат, без разлика кој е власт, а кој е опозиција. Прикривањето на криминалот со отпадот, кој прави профит во милиони евра годишно, постојано се прави со театар и дефокус од главниот виновник за истиот. Отпадно уље како мазут е мало бебе во однос на опасниот отпад со штетни и тешки хемиски елементи кои се увезува од Италија, преку балкански дилери. Последиците? Зголемена смртност, многу поголема од Сарс Ков 2, канцер кој во…

Continue ReadingНЕМА АЈРО, АЈРООО НЕМА, ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА „АЈРОДРОМ“ ЗА КРИМИНАЛЦИ!

Родина Македонија дава целосна поддршка на утрешниот протест на родителите против погубната политика на министерството за образование

  Згрозени сме од упорноста на министерката Цароска да ги истурка најавените ,,Реформи" во образованието со кои директно се атакува здравиот раст и развој и интегритетот на децата кои се нашата иднина. Не можеме, а да не реагираме на искажаната дрскост кога претставниците на родители кои во огромен број се спротивставуваат на целосна дигитализација во училиштата не беа примени и сослушани од оној најповиканиот – одговорниот министер на платен чек на Буџетот, оној кој е платен од истите тие родители. Го осудуваме начинот на носење на овие т.н. „реформи“ – без пилот програми, без мерење на резултати, без јавни консултации, дебати, без состаноци со родители, психолози, социолози. Како политичка партија, но пред сѐ како родители, сме загрижени и од фактот што Цароска агресивно и по секоја цена вметнува…

Continue ReadingРодина Македонија дава целосна поддршка на утрешниот протест на родителите против погубната политика на министерството за образование