ЕДНА ГОДИНА ОД РЕГИСТРАЦИЈА НА ПОЛИТИЧКАТА ПАРТИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА!

Се кренавме на нашите изворни вредности: РОДот, семејството, поРОДот, наРОДот, приРОДата, РОДината. Ја вградивме традицијата, духовноста и моралот во нашето организирање, идеологија, програма. Веруваме во способноста и волјата на македонскиот народ да ги земе работите во свои раце, за да ја врати државата на изворните принципи и вредности на македонскиот народ. Лидери од многу здруженија, движења ја препознаа токму Родина како движечка сила на Родот наш македонски. Се обединивме за да ги заштитиме и индивидуалните и колективните права на македонската нација, кои сѐ повеќе се загрозени од франкештајн креатурата „Северна“. Годината беше исполнета со удари од системот, од внатре, кривични пријави и притисоци кон наши членови, целосно игнорирање на медиумите на сите наши објави.Година во која и Статутот профункционира при првиот обид да се измени колективниот начин на…

Continue ReadingЕДНА ГОДИНА ОД РЕГИСТРАЦИЈА НА ПОЛИТИЧКАТА ПАРТИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА!

РОДИНА МАКЕДОНИЈА Е ЗГРОЗЕНА ОД ШОВИНИСТИЧКО-ФАШИСТИЧКИ ИЗЈАВИ НА ДЖАМБАСКИ И ВМРО-КАРАКАЧНОВА

Родина Македонија со индигнација ги отфрла гнасните лаги на побугарените македонски хибриди, кои веќе традициолно ги форсираат своите лични комплекси како официјална политика на Р. Бугарија, држава која е ЕУ и НАТО членка. Згрозени од отворените териоторијални претензии, расистичко-нацистички наратив и шовинистички закани кон Македонците и Република Македонија.Бараме од владата во Софија да ги заузда своите френетични хучкачи на омраза и ноторни лажговци. Но воедно го повикуваме советот на ЕУ, Советот за безбедност на ОН и сите меѓународни организации за човекови права да ги предупредат и казнат бугарските фашизоидни политики во дваесет и првиот век. Отворен фашизам и тоа кон соседна мирољубива земја членка на НАТО. Воедно бараме Македонците во Пиринска Македонија да ги добијат сите граѓански слободи и да им бидат овозможени сите малцински права загарантирани меѓународно.Бараме…

Continue ReadingРОДИНА МАКЕДОНИЈА Е ЗГРОЗЕНА ОД ШОВИНИСТИЧКО-ФАШИСТИЧКИ ИЗЈАВИ НА ДЖАМБАСКИ И ВМРО-КАРАКАЧНОВА

РЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД ОБЈАВАТА НА ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА НЕКАКВИ ОПШТИНСКИ КОМИТЕТИ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА

Родина Македонија категорички ја отфрла дезинформацијата за наводните бројки на прелеани членови и општински комитети. Исклучениот член на Родина Македонија од Прилеп, кој беше дел од неуспешниот обид за преуредување на партијата, спротивно на Статутот, потврдено со две судски одлуки, во своето обраќање само го злоупотреби неговото поранешно членство, името Родина Македонија и ништо друго. Театарот кој од сето тоаго направи Јанко Бачев, засекогаш ги затвора вратите за било каква идна соработка. Ние не се бавиме со ефтина политика и политиканство, од која на народот му е смачено. Господине Бачев, уште еднаш се потврди вашата негативна улога во така наречениот трет пат, со вашата партија која повеќе наликува на ваша приватна фирма, отколку на некоја партија со идеологија, структура, членство и резултати. Се повеќе народ е свесен за…

Continue ReadingРЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД ОБЈАВАТА НА ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА НЕКАКВИ ОПШТИНСКИ КОМИТЕТИ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА

ЕДНА ГОДИНА НА НИВНАТА „СЕВЕРНА“ ОД ЧЛЕНСТВО ВО НАТО!

Хибридната држава „Северна“, креирана од западните инжeнери за социјален инжeнеринг слави една година од членство во НАТО. Го слават и првиот рекет за воена опрема нарачана од САД, кој не чини над 200 милиони евра, во услови на економска и здравствена криза, каде луѓе умираат по ходниците на здравствените установи, каде луѓето во колони одат во Србија на вакцинација, инаку земја која не е членка на НАТО и ЕУ. НАТО, кој сака себе да се промовира како носител на демократија, со неговите специјални демократски пакети од ураниумски бомби и хибридни војни, не ја испочитува волјата на македонската нација со највисокиот демократски институт Референдум, каде на 30 септември 2018 година, јасно кажа дека не сака во НАТО, ЕУ и промена на име. Во суштина, денеска во НАТО членува едно…

Continue ReadingЕДНА ГОДИНА НА НИВНАТА „СЕВЕРНА“ ОД ЧЛЕНСТВО ВО НАТО!

СООПШТЕНИЕ

Почитувани, РОДИНА МАКЕДОНИЈА Ве информира и Ви ветува, дека ќе стори сѐ што е во нејзина моќ, одродниците да одговараат пред лицето на правдата! По падот на нелегитимната и колаборационистичка власт, меѓу народот позната како “Хунта“, РОДИНА МАКЕДОНИЈА ќе иницира истрага и кривичен прогон за сите поединци, формални и неформални злосторнички здруженија, по следниве правни основи: (1) Застрашување на јавноста, неоснована закана и незаконска присилба; (2) Кршење на основните човекови права гарантирани со меѓународни Декларации од ООН и Советот на Европа; (3) Флагрантно кршење на Уставот на државата Македонија;. (4) Кршење на одредби од Законот за здраствена заштита; (5) Намерно или непромислено ширење на опасна заразна болест; Бидете храбри, следува #ВраќањеНаМакедонија СМРТ НА ФАШИЗМОТ! СЛОБОДА НА НАРОДОТ! https://www.rodina.org.mk/pristapnica/

Continue ReadingСООПШТЕНИЕ

22 ГОДИНИ ОД БОМБАРДИРАЊЕТО НА СР ЈУГОСЛАВИЈА

Зоран Јованчев, Претседавач на Родина Македонија 22 години од бомбардирањето на СР Југославија од страна на западните сили, 73 години од бомбардирање на Егејска Македонија, 60 години од бомбардирањето на Виетнам, 20 години од бомбардирањето на Кувајт и Ирак, 10 години од бомбардирањето на Либија и Сирија, итн, итн…. Поминаа 22 години од бомбардирање на нашиот сосед Србија и Црна Гора.  Еден крајно варварски чин на една отпадната од човек западна заедница, која бомбардираше градови, петро-хемија, електо-енергетски објекти, мостови, возови, итн.. Ние како народ покажавме голема солидарност кон братскиот српски и црногорски народ, со хуманитарните конвои, демонстрации, јавна поддршка, а како држава и државен апарат, мизерија и беда, со дозволата за користење на македонската територија за напад врз соседна суверена земја. Иако Собранието на Република Македонија донесе одлука…

Continue Reading22 ГОДИНИ ОД БОМБАРДИРАЊЕТО НА СР ЈУГОСЛАВИЈА

„СЕ ИЛИ НИШТО“, ЛУДАЧКАТА ПОЛИТИКА НА ЗОРАН ЗАЕВ И СДСеверна!

Од таканаречена Влада на човекот кој игра покерска политика со македонскиот народ на „СЕ ИЛИ НИШТО“, повторно закани, ЗАТВОР, ЗАТВОР, ЗАТВОР, КАЗНИ, ПОЛИЦИСКИ ЧАС, „ALL IN”! Наредбодавачот на Владата, инаку Губернатор со фашистички менталитет, кој не успеа со Референдумот, а сега со Пописот, е во повторен обид за бришење на македонскиот народ од државотворни народи и негово претварање во етничка заедница.Тие се сė понервозни, затоа и се закануваат со затвори, казни, полициски час, апсења.Ние сме загрижени!A каде се ураниумските демократски бомби, зарем сите ги потрошивте?Ни недостасува тој демократски ураниум! Нивните нервози, закани, за нас се мотив плус, да ги урнеме, со ум, знаење, родољубие, соборност, закон, Устав на Република Македонија, меѓународно право, од улица, од внатре, надвор, шума…. Родина Македонија сака да ги потсети на вистинските кривични дела,…

Continue Reading„СЕ ИЛИ НИШТО“, ЛУДАЧКАТА ПОЛИТИКА НА ЗОРАН ЗАЕВ И СДСеверна!

КАМПАЊА #НеОтворамВрата

Почитувани членови,Почитувани донатори,Почитувани браќа и сестри по род,Како што веќе забележувате на социјалните мрежи, Родина Македонија е активно вклучена во кампањата #НеОтворамВрата, #НеОтварамВрата. Оваа кампања е само мал дел од проектот #ВраќањеНаМакедонија кој ќе го образложиме и реализираме во блиска иднина.Со цел тековната кампања да доживее вистински успех, сметаме дека е потребно да излеземе и надвор од социјалните мрежи, односно да ја шириме идејата преку печатен материјал. А за тоа се потребни финансиски средства.Нагласувавме неколку пати, Родина Македонија нема олигарси финансиери, туку се финансира од сите нас, од народот. Свесни сме дека поимот партија кај нас е на лош глас, но наше видување е дека луѓето ја прават партијата и за жал, во моментов единствен начин нешто да се постигне е преку партиска активност. Ние сме волни да…

Continue ReadingКАМПАЊА #НеОтворамВрата

КРАЈОТ НА ЗАПАДНОТО ДОБА И ПОЧЕТОК НА НОВО, ПОСТЗАПАДЕН СВЕТ!

Зоран Јованчев, Претседавач на Родина Македонија Живееме во уникатно време на преминот од едно доба, во друго. Западната цивилизација ги троши последните закани, итроштини, шарени огледалца, револуции, холивудски вуду визуелизации, американски соништа, екслузивитет, авангардност, ротшилдови социјални експерименти, Бил Гејтсови здравствени експерименти. Нема повеќе моќ за маѓепсување на народите, кои така маѓепсани го дадоа најдоброто од себе, своите деца, ресурси, земја, вода, сонце, за да бидат дел од таа цивилизација, а станаа само нивни робови. Остана само репресијата, последната карта на секоја империја!  Западот ја поседува технологијата и моќта, но повеќе не ја поседува убавината, слободата, кредибилитетот, човекољубието, боженственоста.  Ја создадоа Пландемија, за да стигнат до цел, целосна контрола на човекот, народите, компромотирање на човечката ДНК, постојано следење на неговата локација, карантини и забрани да се движи каде и…

Continue ReadingКРАЈОТ НА ЗАПАДНОТО ДОБА И ПОЧЕТОК НА НОВО, ПОСТЗАПАДЕН СВЕТ!

БОЈКОТИРАМ ФАЛСИФИКАТ, ЕТНОЦИД И ШИРЕЊЕ НА ЗАРАЗАТА!

Почитувани Македонци (по род, државјанство и самоопределба),Слободно бојкотирајте го фалсификатот! Приклучете се кон општата и сѐ македонска иницијатива #НеОтварамВрата.Иницијативата е за ваше добро, за доброто на вашето семејство и општото добро на Македонија.Кажете и направете нешто добро за Македонија. Помогнете ѝ на #РодинаМакедонијаНајнапред да ја одбрани, а потоа и да ја врати Македонија на Македонците. Одберете си и слободно споделете ги постерите на Родина Македонија или некој неутрален постер кој ќе ви се допадне. Споделете на вашиот ѕид, приказна, со пријателите или групи во кои членувате. Сега и во иднина. Помогнете на ширењето на вистината и правдата во Македонија. Македонија на Македонците!

Continue ReadingБОЈКОТИРАМ ФАЛСИФИКАТ, ЕТНОЦИД И ШИРЕЊЕ НА ЗАРАЗАТА!