СТОП ЗА УРИВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА!

Почитувани Македонци (по род, државјанство и самоопределување), Сакаме јавно да предупредиме на разорните и погубни политики кои ќе бидат спроведени од страна на нелегалната и нелегитимна власт на т.н. северна, по кој знае кој пат. Политики кои ќе доведат до изедначување на македонскиот народ со некакви си "етнички заедници" и целосно (само)уништување на македонската нација. Сето ова ДОЛГОРОЧНО ќе доведе до ЕТНОЦИД на Македонците и исчезнување на Македонија. Овој процес на етноцид е овозможен од постојаните кавги и расправии во опозицијата. Кога тоа беше на ниво - непарламентарна опозиција можеше некако и да се толерира. Но, сега кога влогот е подигнат многу високо и кога "завојуваа" парламентарните опозициони партии ДПМНЕ и Левица, работите стануваат алармантни! Родина Македонија апелира до овие партии под итно да ги закопаат "воените секири"…

Continue ReadingСТОП ЗА УРИВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА!

ПОВИК ЗА АЖУРИРАЊЕ НА ЧЛЕНСТВО!

После внатрешните случувања во нашата партија, кои завршија со судските одлуки, каде јасно и недвомислено се укажа кој работи по Сатутот на Родина, а кој не, чесно е да повикаме на ажурирање на членството и започнување на процес на брзо консолидирање со членови кои го прифатиле нашиот начин на работа, „по Статут“ на Родина Македонија. Тоа можете да го направите преку електронската пристапница  https://rodina.org.mk/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bf%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0/ Преку пополнување на пристапница во ПДФ формат (Се доставува по пошта или лично) Или со посета на нашата канцеларија, нашиот тим, на адреса Никола Парапунов 3а-52 (високите кули кај мостот Обединети нации). Гугл локација https://goo.gl/maps/5qrtXo85pZC1v1XV6. Секој член ќе добие нумерирана членска карта, со која го потврдува членството во нашата организација. Родина Македонија

Continue ReadingПОВИК ЗА АЖУРИРАЊЕ НА ЧЛЕНСТВО!

ГОВОР НА ОМРАЗА КОН ЦЕЛ ЕДЕН НАРОД, МАКЕДОНСКИОТ И КОН ДРЕВНАТА НЕГОВА ДРЖАВА МАКЕДОНИЈА ОД СТРАНА НА ЗАПАДНИТЕ КВИНСЛИНЗИ

Во јавноста излезе документ од Министерството за (не)правда, потпишано од така наречениот Министер за (не)правда, некој си магистер, Бојан Маричиќ. Момчето е залетано, како и сите од неговата екипа, која се нарекува Влада на Северна и Влада на Нивната некоја земја, во суштина депонија на умрениот систем од минатото и овој денешниот, евроатланскиот и тој во изумирање. Ги води човек кој мисли дека Бог го црпнал од нива, а за таквите, западните агенти се богови.  Владо на Северна, устата ви е полна со говор на омраза кон Македонците и македонскиот народ, а оваквите документи се кривично дело момче Маричиќу, бидејќи омаловажуваат, навредуваат цел еден народ, го бришат фашизоидно, ја бришат неговата земја Република Македонија, спротивно на неговата волја искажана преку референдумите од 8 септември 1991 и 30 септември…

Continue ReadingГОВОР НА ОМРАЗА КОН ЦЕЛ ЕДЕН НАРОД, МАКЕДОНСКИОТ И КОН ДРЕВНАТА НЕГОВА ДРЖАВА МАКЕДОНИЈА ОД СТРАНА НА ЗАПАДНИТЕ КВИНСЛИНЗИ

Родина Македонија положи цвеќе по повод роденденот на Гоце Делчев

Еден од најистакнатите револуционери и синови на македонскиот народ роден е на денешен ден во 1872 година во Кукуш, Егејска Македонија. По тој повод РОДИНА МАКЕДОНИЈА денеска оддаде почит кон најголемиот национален херој во историјата на Македонија! Твојата крв тече во нашите вени, вечна слава!

Continue ReadingРодина Македонија положи цвеќе по повод роденденот на Гоце Делчев

‘‘ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ДА БЕШЕ ЖИВ, СО КАМА ЌЕ ИМ ПРЕСУДЕШЕ НА ПРЕДАВНИЦИТЕ‘‘!

  • Post category:Колумна

Во ЧЕСТ на  149 год од раѓањето на Гоце Делчев. Пишува Елизабета Чингарова Матевска КАМАТА, за Гоце, беше симбол за чест, решителност, безкомпромисно честито орудие, оружје за расчистување со предавничките изроди! Гоце Делчев, егземплар, синоним, на македонската револуционерна борба! Безкрајно харизматичен, образован, речит, сигурен, надарен да привлече внимание, да биде сослушан и послушан. Со силен карактер, стратег, воен и територијален организатор, но и иницијатор,  со извонредни способности и вискок интелект, брз и непокорен во делувањето. Гоце апостолот, а воедно и витезот на македонската револуционерност, есенција на идеата за слобода, самостојност, сопствена држава, толку долго посакувана. Сите овие Гоцеви дарби беа препознаени од непријателот, кој веќе ја имаше намерачено Македонија, затоа и на подмолен начин беше предаден и убиен  со единствена цел, забрзано и неуспешно македонско востание, на кое…

Continue Reading‘‘ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ДА БЕШЕ ЖИВ, СО КАМА ЌЕ ИМ ПРЕСУДЕШЕ НА ПРЕДАВНИЦИТЕ‘‘!

СТАТИСТИЧКА ОПЕРАЦИЈА ИЛИ КРИМИНАЛНО ПОЛИТИКАНТСКИ ПАЗАРЕЊА?

Родина Македонија како современа партија на народот смета дека во Република Македонија живеат Македонци (по род и државјанство)  и граѓани со стекнато жителство, времен престој или друг регулиран претстој или едноставно странци. Сите оние кои не се препознаваат во претходно наведените категории едноставно го злоупотребуваат македонскиот пасош, државјанство и придобивките што ги овозможува Република Македонија. Тоа е така насекаде во светот или скоро насекаде, барем онаму каде владее мир, демократија и цивилизација. Овој светоглед е посебно истакнат во Европа и САД. Во Германија живеат Германци, во Франција Французи, итн. Но, затоа во Афганистан покрај Афгани живеат и Паштуни, Арапи, Туркмени, Курди, Перси .и други десетина „Етнички Групи“. Исто и во Сомалија, покрај Сомали живеат 6 други групи кои покрај што се Сомалијци и пирати, тие се и „Етнички…

Continue ReadingСТАТИСТИЧКА ОПЕРАЦИЈА ИЛИ КРИМИНАЛНО ПОЛИТИКАНТСКИ ПАЗАРЕЊА?

АПЕЛАЦИЈА ЈА ОДБИ ЖАЛБАТА НА ГОРАН ШУМКОСКИ, БИВШ ПРЕТСЕДАВАЧ И ЧЛЕН НА ПОЛИТИЧКАТА ПАРТИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА

Цели пет месеци му беа потребни на регистрациониот Суд да спроведе легитимна Одлука на Претседателството на Родина Македонија за промена на својот прв претседавач кој се сврте против своите сопартијци! За жал, предолго траеше оваа сага, од септември 2020, до февруари 2021 година!  Конечно пристигна и долгоочекуваното Решение на АПЕЛАЦИОНИОТ СУД СКОПЈЕ деновиве, иако била донесена уште во декември, 2020 година. Истата је пренесуваме во Прилог на овој текст. Како што може да се види од истата, Судот ја потврдува промената на Претседавачот на политиката партија Родина Македонија. Во јавноста малата група одметници, кои позади грб на органите на партијата, со месеци планирале нејзино целосно редефинирање и преземање, ширеше дезинформации за некаква нивна масовност на Централниот одбор одржан во Прилеп на 11.Октомври 2020 година. Цитираме дел од Решението…

Continue ReadingАПЕЛАЦИЈА ЈА ОДБИ ЖАЛБАТА НА ГОРАН ШУМКОСКИ, БИВШ ПРЕТСЕДАВАЧ И ЧЛЕН НА ПОЛИТИЧКАТА ПАРТИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА

ПОПИСИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА КАКО АЛАТКА НА ИРЕДЕНТАТА ЗА СОЗДАВАЊЕ НА ГОЛЕМА АЛБАНИЈА И ПАЗАРОТ НА БЕДНИТЕ МАКЕДОНСКИ ПОЛИТИЧАРИ!

Како се реализираше пописот  во 2002 година и кој сѐ интервенираше во бројката на албанското малцинство ? Се изврши огромен притисок  врз нашите браќа Македонци од муслиманска вероисповест да се попишат како Албанци, истото се случуваше и со Ромите и Турците. Попишувачите беа принудени да попишуваат со копии од лични карти пратени по факс  машина од Швајцарија, Германија и други европски земји.  И покрај  таквите деформации во попишувањето, Албанците застанаа на бројката од 17,6% од вкупното население во Република Македонија. После интервенцијата на  американската амбасада, бројката на албанското етничко население порасна  на 25%! Многу битно е да потсетиме  дека пописот од 2011 година,  планиран  од 1 до 15 октомври, беше стопиран на 10 октомври со поднесување на колективна и неотповиклива оставка на пописната комисија. Овој попис, започна и …

Continue ReadingПОПИСИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА КАКО АЛАТКА НА ИРЕДЕНТАТА ЗА СОЗДАВАЊЕ НА ГОЛЕМА АЛБАНИЈА И ПАЗАРОТ НА БЕДНИТЕ МАКЕДОНСКИ ПОЛИТИЧАРИ!

РЕАКЦИЈА НА ИЗЈАВАТА НА ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА АНКЕ ХОЛШТАЈН, ЗА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА

После „пророчкото“ предвидување на германската амбасадорка Урлике Кноц од 2009 година, каде за време на одржувањето на симулациска игра „Создаваме нова Европа“ во Педагошкиот факултет во Скопје, ќе изјави: „Во 2020 ќе бидете членка на ЕУ. Ќе имате ново име- ’Северна Македонија’. Владата ќе биде составена од партија со име ’Нова мaкедонска партија’ (денес) СДС), во која членови се Албанци и Македонци. Албанското население ќе го зборува македонскиот јазик, што е случај и денеска, а Македонците ќе го зборуваат албанскиот јазик,   што ќе го учат уште од детски градинки“ Денес, 11 години подоцна, уште една германска амбасадорка ни кажува како да се договориме со Бугарија, која има барања кои се еднакви на фашистичката окупација од 1941, каде заедно убивавте, мачевте, тероризиравте македонско население и ја следи истата линија…

Continue ReadingРЕАКЦИЈА НА ИЗЈАВАТА НА ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА АНКЕ ХОЛШТАЈН, ЗА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА

ОВАА ВЛАСТ- РАЗВЛАСТ ТРЕБА ДА СЕ ИЗБРКА НА КЛОЦИ, ЗАГОВОРНИЧКАТА ФЛОСКУЛА ‘‘НЕМА ДРУГА АЛТЕРНАТИВА ОСВЕН ЕУ‘‘ ГО ОНЕВОЗМОЖУВА РЕАЛНИОТ ВЛЕЗ НА МАКЕДОНИЈА ВО ДРУГИ МЕЃУНАРОДНИ ЕКОНОМСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, КАКО ШТО Е ЕЕА

Пишува Елизабета Чингарова МатевскаКолумна анализа Родина Македонија, како суверенистичка народна партија, преставник и заштитник на македонскиот народ, внимателно следи и анализира, елаборира се‘ што се случува на внатрешен и меѓународен политички и економски план.Родина Македонија не ја признава оваа власт и со индигнација во целост ги отфрла сите нејзини досегашни делувања, воглавно субверзивно деструктивни, како на оваа тн власт така и на сите предходни недоследности на сите власти досега.Во повеќе наврати имаме пишувано и говорено за погубната тн од нив, единствена алтернатива, односно иднина на Македонија, евроатлантскиот пат. Но исто така, колку и да сме против, следиме дека и на тој евроатлантски пат не не носат по една транспарентна лента. Напротив многу работи дознаваме од онаа старата, ‘‘ јадел од кокошка нога‘‘ те му се испуштило некој збор…

Continue ReadingОВАА ВЛАСТ- РАЗВЛАСТ ТРЕБА ДА СЕ ИЗБРКА НА КЛОЦИ, ЗАГОВОРНИЧКАТА ФЛОСКУЛА ‘‘НЕМА ДРУГА АЛТЕРНАТИВА ОСВЕН ЕУ‘‘ ГО ОНЕВОЗМОЖУВА РЕАЛНИОТ ВЛЕЗ НА МАКЕДОНИЈА ВО ДРУГИ МЕЃУНАРОДНИ ЕКОНОМСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, КАКО ШТО Е ЕЕА