СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Претседателството на политичката партија Родина Македонија има задоволство да ги извести нејзините членови и симпатизери како и целата јавност дека на ден 19.11.2020 година, пристигна Решението од надлежниот суд во Скопје, за конечно озаконување на разрешувањето на Горан Шумкоски од местото претседавач на Преседателството на Партијата и за потврдување на изборот на Зоран Јованчев за нов претседавач на Претседателството на Родина Македонија. Во споменатото Решение се прогласуваат за ништовни и донесените одлуки на нелигитимно свиканиот и одржан Централен одбор на Партијата. Со донесувањето на ваквото Решение потврдена е исправноста на правната и праведната борба која ја водевме со цел зачувување на изворните идеолошки и програмски принципи врз кои е издигната Родина Македонија. Но, без оглед на задоволството кое е присутно заради исправноста од донесеното Решение, не може а…

Continue ReadingСООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА, „АЛЛ ИН“ !

Функционирањето на Владата на „Северна“, министерот Филипче, како и немање на Специјален кризен штаб за пандемијата од ковид 19 (има Комисија за заразни болести која само дава препораки до Комисијата во Владата, но нема никакви ингиренции понатаму) претставува опасност од највисок степен по здравјето на населението и националните интереси на Република Македонија. До јавноста пристигнуваат се повеќе информации за многу изгубени животи, но и животи на млади луѓе, по ходниците на девастираното здравство, уништувано од деценските рекетарски шаблони на здравствената мафија, партизација, непотизам. Од јавноста се сокриени многу успешни ефтини методи за лекување на Сарс-Ков-2. Очигледно, целта е да се пренасочи лекувањето во прескапите приватни клиники, каде за еден третман се бараат фантастични 13 000 евра. Не доследен прецизен протокол на матичните лекари како примарна здравствена заштита и чекање…

Continue ReadingОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА, „АЛЛ ИН“ !

СТАРИОТ КОНСТРУКТ НА ЗАПАДНИТЕ ПРОПАГАНДНИ СИСТЕМИ ЗА РУСКОТО ВЛИЈАНИЕ НА БАЛКАНОТ И НИВНИТЕ ДЕНЕШНИ ИСПОСТАВИ!

Со текст со наслов „МОДЕЛ НА РУСКО ВЛИЈАНИЕ ПРЕКУ ПРОКСИ-ИЗВОРИ И ИНСТИТУЦИИ, ПРЕД ИЛИ ЗА ВРЕМЕ НА КЛУЧНИТЕ МОМЕНТИ ВО ЕВРОАТЛАНТСКИТЕ ИНТЕГРАЦИИ НА ЗЕМЈАТА“ од 14 Ноември 2020 година, порталот F2N2 (Fighting Fake News Narratives) или во превод „борци против лажни вести“, беше спомната нашата политичка партија Родина Македонија, во крајно лажен контекст, односно класичен Fake News Narratives, веќе виден во светот со Навални, Скрипал случајот, Русијагејт, итн.  Конструктот на текстот е потпрен на една приватна посета на нашата земја од страна на претседателот на меѓународната организација „РУСОВ“, Андреј Родионов, кој е голем пријател на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНСКИОТ НАРОД. F2N2 „борците за лажните вести“, инаку финансирани од американска амбасада и брифирани од домашни и странски служби, токму таа посета ја користат за цел еден конструкт за руско влијание…

Continue ReadingСТАРИОТ КОНСТРУКТ НА ЗАПАДНИТЕ ПРОПАГАНДНИ СИСТЕМИ ЗА РУСКОТО ВЛИЈАНИЕ НА БАЛКАНОТ И НИВНИТЕ ДЕНЕШНИ ИСПОСТАВИ!

РОДИНА МАКЕДОНИЈА ГО ЧЕСТИТА ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА СКОПЈЕ, 13-ти НОЕМВРИ, ОД ФАШИСТИЧКИОТ ОКУПАТОР, НА ГРАЃАНИТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ И НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

‘‘Знамето се вееше гордо и праќаше порака: СКОПЈЕ Е ОСЛОБОДЕНО‘‘! Ова се зборовите на партизанката Пенка Кралевска, заменик комесар на 12-та бригада. ‘‘Се сеќавам, продолжува да раскажува таа, на најзначајниот момент во мојот живот, кога по долга борба низ скопските улици, татнежот на оружјето и стравот во душата, го поставив знамето на врвот од Офицерскиот дом. Јас, тогаш паметам, бев најгордата скопјанка, бидејќи ја имав честа да го развиорам знамето, во чест на слободата, во чест на моите другари кои ги дадоа своите животи за својот град, за својата татковина. Драга, мојата другарка, го даде својот живот и до последната минута им помагаше на ранетите. Таа како болничарка се обидуваше да помогне на ранет војник пред училиштето ‘‘Гоце Делчев‘‘, но тоа беше нејзината последна задача. Токму тука загина…

Continue ReadingРОДИНА МАКЕДОНИЈА ГО ЧЕСТИТА ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА СКОПЈЕ, 13-ти НОЕМВРИ, ОД ФАШИСТИЧКИОТ ОКУПАТОР, НА ГРАЃАНИТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ И НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

„АЈРОМЕНИТЕ“ НА „СЕВЕРНА“ И „АЈРОТО“ (ВОЗДУХОТ)!

„Ајрото“ на Заев и Шилегов во „Ајродром“, но и насекаде во Скопје и Република Македонија, станува се поотровно! Станува се поопасно живеењето во Република Македонија, поради се понеспособните Влади кои по системот на негативна селекција се бираат од надвор, односно се црпнуваат од земја. СДС за ДПНЕ ќе местеше семафор за криминалот од 500 милиони евра годишно, но и ДПНЕ го обвинуваше СДС за отприлика истата сума. Ако на ова ги додадеме и странските рекетари кои годишно извлекуваат од македонското општество исто толкави суми, ќе дојдеме до неверојатни за Македонија, една милијарди евра годишно, КРИМИНАЛ. Токму немањето на овие една милијарда евра годишно, но и немање на систем на вредности, стручност, знаење, ги елиминира сите посуштински инвестиции и проекти во Република Македонија во делот на екологијата, енергетиката, јавниот…

Continue Reading„АЈРОМЕНИТЕ“ НА „СЕВЕРНА“ И „АЈРОТО“ (ВОЗДУХОТ)!

НЕУСТАВЕН СУД, ЗОШТО ГО ПЛАЌАМЕ !?

СУДОТ во чие време Уставот стана тоалетна хартија, одобрил зголемување на примањата за 35%! Постои ли пример каде работниците кои потфрлиле во нормата, добиле покачување на платата од 35%? Земјоделци, рудари, шофери, пекари? Родина Македонија го прашува овој УСПАН СУД, со што го заслуживте покачувањето? Заради промената на името на Република Македонија или заради двојазичноста? Двете претставуваат фраглантно кршење на Уставот на Република Македонија, дела кои до денес требаше да биде 35 пати санкционирани! Наместо УСТАВЕН, станавте ПАРТИСКИ суд на СДС, ДПНЕ, ДУИ и евроатланските ментори. СУДИИТЕ, вклучително и тие од т.н. Уставен суд, својата плата ја земаат од народната каса, односно Буџетот на Република Македонија. Од некоја минимална учтивост кон вас, би ве замолиле платата да ја барате од оние на кои им служите, а не од…

Continue ReadingНЕУСТАВЕН СУД, ЗОШТО ГО ПЛАЌАМЕ !?

НЕМА ПАРИ, НЕМА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА!

Почина педесет и три годишниот текстилен работник Ристе Донев, кој цел живот од својот труд одделувал во Буџетот на Македонија, во здравствениот и пензински фонд. Почина затоа што за свои пари не доби соодветна лекарска грижа.Беше незгрижен од државните болници, а во приватна болница му беа побарани 12.000 евра за лечење од КОВИД 19. Сочувство до семејството! Ова е само еден тажен пример за знајните и незнајнитe кои ја изгубија битката со болеста заради негрижата, недоволната застапеност на медицински персонал (потценет, не доволно стимулиран), заради немањето опрема, заради недоволните капацитети. Заради несериозноста за воспоставување на вистинска стратегија за соочување и борба со болеста, но и самобендисаност и недозволување вистинските стручни лица да ги добијат потребните позиции! Родина Македонија ја прашува Владата на протекторатот Северна, дали во вонредни услови важат…

Continue ReadingНЕМА ПАРИ, НЕМА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА!

РОДИНА МАКЕДОНИЈА МУ ЈА ЧЕСТИТА ПОБЕДАТА НА ДОНАЛ Ј. ТРАМП

Од името на Родина Македонија, како и родољубивиот македонски народ, примете ја нашата искрена честитка за вашата победа и втор мандат за Претседател на САД. Како држава Република Македонија и македонски народ, бевме и се уште сме еден од експериментите на Длабоката држава преку организирање и финансирање од парите на американските даночни обврзници, на шарена револуција и разни делувања. Всушност тоа се субверзивни делувања кои придонесоа за менување на генеричкото име на државата, бришење на идентитетот на носителот на сувереноста на државата на македонскиот народ, бришење на историјата, негирање на јазикот, морално деградирање на целокупното општество и покрај јасно изразена народна волја преку референдуми. Сите неправилности кои денеска се случуваат на изборите во САД, пред тоа беа тестирани во многу помали држави, како што е и Република Македонија,…

Continue ReadingРОДИНА МАКЕДОНИЈА МУ ЈА ЧЕСТИТА ПОБЕДАТА НА ДОНАЛ Ј. ТРАМП

ПОДДРШКА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ДОНАЛД Џ. ТРАМП

Родина Македонија е суверенистичка партија која тежнее да го обедини македонскиот народ, да го поврати своето уставно име Република Македонија, насилно одземено од слугите на глобализмот и да ја врати Македонија на Македонците! Како суверенистичка партија која се залага за суверено донесување на одлуки во полза на својот народ, наместо за „туѓи дворови“, Родина Македонија ги поддржува сите суверенистички и родољубни движења во светот. Политиката на администрацијата на претседателот Доналд Џ. Трамп во изминатите четири години покажа дека е политика насочена кон: Борба со тероризмот и мир. За време на владеењето на оваа администрација, а во соработка и дејствија на други држави, пред се Русија, терористичката ИСИС исчезна од картата на Земјата и беа ослободени сите ИСИС- контролирани територии. На Блискиот Исток се склучија мировни договори кои никој…

Continue ReadingПОДДРШКА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ДОНАЛД Џ. ТРАМП

ЗА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА Е ЕДИНСТВЕНО КОРИСЕН КАКО ТОАЛЕТНА ХАРТИЈА ВО КЛОЗЕТИТЕ НИЗ МАКЕДОНИЈА!

динствена употребна вредност на договорот со Бугарија за НЕдобрососедство, според РОДИНА МАКЕДОНИЈА е тоалетна хартија во клозетите низ Македонија. Типично западноевропски, римски, англосаксонски е западните инсталации во државите Бугарија и Македонија, познати и како врховистички, денеска евроатлански, да креираат меѓуетнички кризи и апсурдни состојби. Замајувањето на домашната јавност има една цел и во Бугарија и во Македонија!  Вечно алчните англосаконски западни освојувачи да можат слободно, без надомест (пари) да ги црпат ресурсите и колонизираат државите, регионите. Наместо бугарскиот државен врв да се грижи за состојбата внатре во Бугарија, каде бугарските демографи ја прогласија Бугарија за клинички мртва, овие инсталации креираат евтин театар, заедно со инсталациите од Македонија. Затоа Родина Македонија во своите програмски цели јасно ја дава насоката на идните политики: Балкан како регион на мирот, со слободен…

Continue ReadingЗА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА Е ЕДИНСТВЕНО КОРИСЕН КАКО ТОАЛЕТНА ХАРТИЈА ВО КЛОЗЕТИТЕ НИЗ МАКЕДОНИЈА!