СЕРГЕЈ ЛАВРОВ И ПОПИС 2021

Пишува Никола Чоневски, член на Претседателството на Родина Македонија Со овој цитат од изјавата на Сергеј Лавров, министерот за надворешни работи на Русија дадена на 21.5.2015 година, сакам да направам една паралела со тоа што е изјавено пред 6 години и денешната ситуација која преку окупациската северџанска хунта предводена од инсталираниот Црпко Муртински алијас Зоран Заев, се спроведува до збор сето она кое беше цел на жестоки критики и гаранции дека не е можно да се случи: (лик од написот) “Настаните во Македонија се грубо контролирани однадвор. Официјално Груевски е обвинуван дека не си ги извршува обврските кон општеството, дека злоупотребува власт, но зад ова тврдење се крие одбивањето на македонската влада да ги поддржи санкциите на ЕУ против Русија и поради „Јужен поток”, како и подготвеноста на…

Continue ReadingСЕРГЕЈ ЛАВРОВ И ПОПИС 2021

ПОПИС НА ОТВОРЕНО!?

Геополитичкиот проект Попис 2021, воден од западните стратешки гробари на Република Македонија и нивните регионални измеќари, во кој Македонците треба да бидат во број помал од 60%, продолжува со апсурди. Попишувањето ќе се вршело пред вратите, или во дворовите на становите и куќите, вели директорот на државниот завод за статистика, Апостол Симовски. Знае ли овој експерт дека во Папуа (Нова Гвинеја) во 1996г. бил направен обид за јавен попис на отворено, се сметало дека така е поефтино и побрзо. Бил прекинат после три дена, зошто сите случајни минувачи и соседи застанувале и слушале како ќе се попишат нивните соседи. Тоа што не функционирало во Папуа пред 1/4 век, сакаат да го експериментираат во срцето на Европа? Уште еден експеримент? Нели ви беа доволни досегашните? Ваквите ненормални изјави и…

Continue ReadingПОПИС НА ОТВОРЕНО!?

МАКЕДОНИЈА ПОТПИШАНА ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ НА НАВАЛНИ!

Македонија е потпишана на заедничката изјава во рамките на 46-та седница на Советот за човекови права, со која се повикува Руската Федерација за итно и безусловно ослободување на Алексеј Навални и сите лица кои незаконски и произволно се лишени од слобода. Родина Македонија смета дека овој чин претставува грубо мешање во внатрешните работи на нам блиската и братска Русија и е спротивно на македонските национални интереси и вредности. Република Македонија и македонскиот народ се лишени од правото на самоопределување, слобода и право на избор, од првиот ден на независноста, токму од ЕУ и западните сили. Родина Македонија потсетува дека токму ЕУ и западните сили, преку хибридна војна во Република Македонија инсталираа свој Навални, олицетворен во лицето на Зоран Заев. Прекршени се Уставот на Република Македонија, волјата на македонската…

Continue ReadingМАКЕДОНИЈА ПОТПИШАНА ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ НА НАВАЛНИ!

ОДРОДУВАЊЕ!

Долго време нашиот наРОД и РОД Словенски, е предмет на разни западно елитистички модели за негово уништување. Од првите концентрациони логори, етнички чистења, промена на етничка карта, поделби, манипулации, социо-економски-идеолошки експерименти, денеска и моделот на Сеопфатно Сексуално Образование. Сеопфатното Сексуално Образование за нашите деца кое насилно се турка од западните неолиберални идеолошки центри, преку невладини организации финансирани од нив и одродена власт инсталирана од нив, претставува грубо кршење на нашите морални, идеолошки, духовни принципи, врз кој е подигнат македонскиот начин на живеење, традиционално семејство, нашето РОДителствување, РОД, наРОД, РОДина Македонија. Нашите македонски деца, се нашата најголема грижа и обврска, на секој еден Македонец, Македонка. Денеска ѓаволот ја однел шегата, денеска сакаат РОДот да го одвојат од детето, да го одвојат од семејството, од Бога, од невиноста на детскиот…

Continue ReadingОДРОДУВАЊЕ!

Честит 8-ми март

Жените се столбот на нашето општество, семејство. Нашата земја Македонија, во самото име го содржи зборот на големата Мајка, големата МА, како заштитничка на домот. Секогаш почитувана и сакана! Родина Македонија ви го честита 8ми март.

Continue ReadingЧестит 8-ми март

РЕЦИПРОЦИТЕТ

РОДИНА МАКЕДОНИЈА јавно БАРА од властите на демократска, солидарна, европска, натовска, нережимска, блескачка и привремена т.н. Република Северна да престане со #етноцидот врз Македонскиот народ, неговото бришење од листата на живите народи и дискриминацијата по сите основи. Исто така, Родина Македонија изјавува дека ќе направи сѐ што е во нејзина моќ да го обелодени и спречи започнатиот процес на деструкција на сѐ македонско.Ова посебно се однесува на македонската нација и македонската историја која е под удар на сите „евроатлански соседи“. Истовремено, ние преставниците на Македонскиот народ, бараме, #Реципроцитет во меѓусебните односи со соседите. ИНСИСТИРАМЕ на конкретно признавање на Македонската нација, јазик, култура, историја, црква.И овозможување на сите права и слободи на припадниците на Македонскиот народ на територијата на: Беломорска, Пиринска, Епирска и другите делови на етничка Македонија кои…

Continue ReadingРЕЦИПРОЦИТЕТ

КРИМИНАЛЕН НЕЛЕГИТИМЕН ПОПИС НЕ Е СОЛУЦИЈА!

Сѐ почести се „охрабрувањата" на неофицијални претставници на „МеЏународната" и Калето дека пописот е солуција -решение за многу проблеми. Реално, пописот претставува класична местенка за ЕТНОЦИД на македонскиот народ. Вешто подготвена стапица од нелегалната влада на северна, поткрепена од бугарски софтвер и косовски хардвер. Затоа драги наши браќа и сестри Македонци од сите религии, етникуми и општествени класи кажете му НЕ на нелегитимниот, беззаконски и криминоген попис. Не потпаѓајте на мегафоните на хунтата дека може да ве казни ако не се попишете.Дека ќе ве казни ако бојкотирате.Дека ќе ве тужи ако повикувате на Бојкот на таканаречениот попис. Не, Едноставно НИШТО НЕ ВИ МОЖАТ!НЕ ОТВАРАЈТЕ ВРАТА.Не ви треба изговор, не мора да се оправдате со короната или отсутноста од дома. Според Уставот на Република Македонија и меѓународното право: НЕПОВРЕДЛИВОСТА…

Continue ReadingКРИМИНАЛЕН НЕЛЕГИТИМЕН ПОПИС НЕ Е СОЛУЦИЈА!

БИДЕТЕ ДЕЛ ОД РОДИНА МАКЕДОНИЈА!

Родина Македонија после сите премрежја, продолжува со активности за формирање на локалните и задгранични ограноци, комисии, работни тела. Живееме како во времето од минатиот век, кога Македонија беше темен вилает на Отоманската империја. Каде може да убиеш дете, да прегазиш дете, да украдеш, да бидеш снимен и да бидеш премиер, вице премиер, министер, инспектор, судија, обвинител. Феудалците со своите феудални поседи ги опустошија општините, деца се помалку има, народ се помалку живее на нашата земја. Говорот и делата на омраза на политичките „елити“, слуги на туѓите западни интереси кон македонскиот народ и Македонија, ги има сите знаци на фашизам. Се забранува името Македонија и се што е македонско! Се бришат сите атрибути на Македонците и Македонија. Се следат и апсат Македонци. Овој безалтернативен евроатлански правец кој го живееме…

Continue ReadingБИДЕТЕ ДЕЛ ОД РОДИНА МАКЕДОНИЈА!

СЕВЕРНАТА ЗЕМЈА НА ФЕУДАЛИЗМОТ, ГУЛАЦИТЕ И РОБОВЛАДЕТЕЛСТВОТО

Сигурно веќе ја слушнавте изјавата на т.н министер за економија, поддржана од изјавата на нелегалниот и нелегитимен премиер на т.н северна: ЌЕ СЕ ПРОДАВААТ 20-25% од вкупната обработлива површина на Р. Македонија (и тоа најатрактивните парцели)! ЗОШТО?Затоа што државата била презадолжена и нејзината економија не била ликвидна?Пардон? Па нели #БлескамевоNATO. КАКО И НА КОГО ЌЕ СЕ ПРОДАВА?Ќе се продаваат најмалку 10 хектари, а најмногу 100 хектари, затоа што земјата "и без тоа стоела необработена и никој не пројавувал интерес". Арно ама сега конечно појавиле интерес „добростоечки бизнисмени од земјата и странство". На продадените парцели ќе работеле локалните селани. И, според овој т.н. премиер, „тоа било развој и инвестиција во земјоделството“? Дали ова е всушност новиот израз за феудално-закрепостени селани, така ли е модерниот израз за робовладетелство? Тоа ли…

Continue ReadingСЕВЕРНАТА ЗЕМЈА НА ФЕУДАЛИЗМОТ, ГУЛАЦИТЕ И РОБОВЛАДЕТЕЛСТВОТО

БЕГСТВОТО НА МИЈАЛКОВ, ХОЛИВУДСКО СЦЕНАРИО СО БАЛКАНСКИ ГЛУМЦИ!

Началниче, Премиере, ТВ водителке, Судике, Обвинителке, се е тоа дел од еден стар, подобен, но веќе умрен систем, кој мисли дека може да го преживее и 21от век.. Му истече употребната вредност на Мијалков, со обезбедувањето на ⅔ за неуставна промена на името, како дел од геостратешкиот проект за влез на „Северна“ во НАТО. Слично како и со Муамер Гадафи, Садам Хусеин и Мијалков е пуштен низ вода, но, со малку театар, како што доликува за холивудско сценарио со балкански глумци. Ние како народ веќе ја живееме третата деценија од независноста на нашата држава Македонија, која западните сатрапи систематски ја уриваат. Дали некој од вас може да каже барем едно име од високата политика кое поради криминал лежи затвор? Тенковските делови на Бучковски?  Приватизацијата на Таки Фити?  Пругата…

Continue ReadingБЕГСТВОТО НА МИЈАЛКОВ, ХОЛИВУДСКО СЦЕНАРИО СО БАЛКАНСКИ ГЛУМЦИ!