Намерен Економски Колапс на Хунтата: 100 милиони евра само камати за долг и до 1 милијарда буџетски дефицит за “изборната” 2020!

Во финансиските документи на нашата окупирана држава предводена од квислинзи и кои се објавуваат со задоцнување а и се штимани како изборите на ДИК за да не се преплаши народот, има два стравични детали, Дефицитот и Долгот. Забележете во месец Мај имавме 6,766 милијарди денари дефицит или 110 милиони евра само за месец Мај или -18,903 милијарди денари, 305 милиони евра само за првите 5 месеци. А што е со останатите месеци до крај на година? Дали Македонскиот буџет може да издржи Дефицит од по 110 милиони евра месечно? А да не зборуваме дека Јуни и Јули со огромното квази-изборно трошење наши Македонски пари за лични профитерски политички интереси на однадвор-поставените корумпирани квислинзи за незаконските и украдени избори со нелегитимни штелувани резултати. И со познатите финансиски танки и…

ПрочитајНамерен Економски Колапс на Хунтата: 100 милиони евра само камати за долг и до 1 милијарда буџетски дефицит за “изборната” 2020!

ПОВИК ДО СИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ ЗА ЗАЕДНИЧКО СПРЕЧУВАЊЕ НА НЕЛЕГИТИМНИ И НЕЗАКОНСКИ ИЗБОРИ

Изборите на 15ти Јули се нелегитимни по многу основи како: нивната незаконитост, антиуставност, бирање на дата која се коси со законите, нарушувањето на правото да се бира и да се биде биран, како и самата насилност, неморалност и корумпираност на изборниот процес! Правото на Родина Македонија да поднесе изборни листи за идни избори со уставно и законски закажана дата, незаконски беше одбиено на 9ти Јуни 2020, уште пред тие незаконски и насилно да бидат закажани за 15ти Јули. Ова, како и исклучувањето на две други партии, го крши основното уставно-загарантирано право на секој граѓанин да има право на глас и да има право да бира и да биде биран, туку му се нуди анти-уставно пре-селектиран избор. Исто така, сега закажаната дата од 15ти Јули се коси со распишаните…

ПрочитајПОВИК ДО СИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ ЗА ЗАЕДНИЧКО СПРЕЧУВАЊЕ НА НЕЛЕГИТИМНИ И НЕЗАКОНСКИ ИЗБОРИ

ЈАВЕН ПОВИК ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА НЕЛЕГИТИМНИ ИЗБОРИ ДО СИТЕ РОДОЉУБНИ ЧЕСНИ МАКЕДОНЦИ И СИТЕ ЛОЈАЛНИ ГРАЃАНИ НА МАКЕДОНИЈА

Почитувани браќа и сестри Македонци, Албанци, Срби, Власи, Роми и сите останати, Веќе триесет години нѐ разделуваат по етничка, религиска, економска, статусна, во последно време и здравствена состојба, Веќе триесет години нѐ држат како робови за туѓи аргатски, странски дворови, Веќе триесет години закопуваат сѐ што е македонско, свето, чисто, РОДољубиво, Веќе триесет години некој однадвор ни ја крои судбината, Ако сте ПАТРИОТ, не сте НАЦИОНАЛИСТ, да не паѓаме на измислената наратива! Време е да кажеме ДОСТА Е! На кои избори ќе излеземе браќа и сестри? На избори без избор? На избори наместени и поткупени? На избрзани од некоја причина избори? На избори кои според сите прописи во оваа држава (ако остана некој пропис непогазен), се НЕЛЕГАЛНИ, НЕЛЕГИТИМНИ И АНТИУСТАВНИ? Согласно толкувањата на Уставниот Суд, Уредбите со законска…

ПрочитајЈАВЕН ПОВИК ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА НЕЛЕГИТИМНИ ИЗБОРИ ДО СИТЕ РОДОЉУБНИ ЧЕСНИ МАКЕДОНЦИ И СИТЕ ЛОЈАЛНИ ГРАЃАНИ НА МАКЕДОНИЈА

ПОВИК РОДИНА МАКЕДОНИЈА: ДА ЈА ВРАТИМЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО СЛУЖБА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

Пристигна времето каде секоја држава ќе мора сама да го потегне и откачи цревото со кое е прикачена на глобалниот финансиски рекетарски паразитски апарат полн отрови во изумирање и да почне сама да дише и да заздравува. Мерките кои ги предлага „владата“ на антиуставната од надвор инсталирана „Северна“, се дел од проблемот, а никако решение. Задолжувањата не се решение, затоа што хартијата без покритие наречена „Долар“ и целиот тој систем, заминуваат во историјата неповратно. Родина Македонија од првиот ден како иницијатива, а наскоро и како политичка партија, предлага мерки за враќање на државата во својата изворна форма, да служи на народот, со сите ресурси кои му припаѓаат. Во овакви предапокалиптични услови во светската економија, суштински важно е да се сопре одлевањето на парични и материјални добра од државата…

ПрочитајПОВИК РОДИНА МАКЕДОНИЈА: ДА ЈА ВРАТИМЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО СЛУЖБА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

Попис

Опозицијата немало да прифати попис со ваков закон. Да видиш, да не поверуваш. Во Македонија ниту постои опозиција, ниту власт. Постои окупаторска управа и постои окупиран народ. Окупаторската управа работи во две смени. Едната краде, другата одмара. За народот нема одмор. Од сабајле работи за окупаторот и управата, попладне работи за да се прехрани. Платите се мизерија и стигаат само за сметките, даноците и каматите, односно за окупаторската управа и нормално за окупаторот. Дискутабилно е кој повеќе зема. Драги краде, Бети ја ослободуваат. После некоја друга Бети ќе краде па Драги ќе го ослободуваат. Оние што го кренаа гласот во име на народот се во затвор. И се така со години наназад. Со години наназад нѐ крадат додека ние внимателно ја гледаме нивната представа на власт и опозиција,…

ПрочитајПопис

НАТО пропаганда во македонските градинки и специјална војна против нашите деца!

Видео од индоктринацијата: https://www.youtube.com/watch?v=sIMPpjH_ofk&fbclid=IwAR21ihKoZFtr3VxhMdAoI4v4j5dOL48GRUCVIvQw6IbSEceVd0WRnXRLJT8 Во месец јуни 2019 година во земјата Антиуставна и Недемократска Северна, урната од западните служби, воената организација НАТО изврши директна индоктринација на нашите деца во градинките, прикажувајќи се како хуманитарна организација, притоа кршејќи ги сите конвенции за заштита на детето при Обединетите нации, како и домашните закони за заштита на детето. Да потсетиме, детето со Женевската декларација за правото на детето од 1924, како и Декларацијата за правото на детето усвоена од Обединетите нации од 1959 година, како и Универзалната декларација за правата на човекот, треба да биде воспитувано во духот на идеалите прокламирани од Повелбата на Обединетите нации, ПОСЕБНО ВО ДУХОТ НА МИРОТ, ДОСТОИНСТВОТО, ТОЛЕРАНЦИЈАТА, СЛОБОДАТА, РАМНОПРАВНОСТА И СОЛИДАРНОСТА. Денеска НАТО е единствената воена организација која ги крши повелбите на Обединетите нации во…

ПрочитајНАТО пропаганда во македонските градинки и специјална војна против нашите деца!

Стоп за Орвеловската цензура на социјалните мрежи и преќутното одобрување на сите институции и корумпираните политички елити

Родина - Македонија го осудува најновиот бран на Орвеловската глобалофашистичка и анти-демократска цензура на Македонски патриотски портали и блогови како и лични постови на профили на поединци на  социјалните мрежи. Бришењето на објави или забрани за објави како и злоуотреба на алгоритмите во осенчување на патриотскиот Македонски глас како што беше случај со Дудинка.орг, Коложег.инфо, Слободен Свет и многу други портали, блогови и поединци итн, ја соголува диктаторската и недемократска природа на однадвор наметната нелегитимна Хунта која е свесна дека нема подршка во народот и дека со аргументи не може да победи. Родина истовремено жестоко го осудува и молкот и преќутното одобрување на сите институции и сите корумпирани политички елити во Македонија на вакви жестоки акти потив слободата на говорот, слободата на мислење и против слободата на поединецот…

ПрочитајСтоп за Орвеловската цензура на социјалните мрежи и преќутното одобрување на сите институции и корумпираните политички елити

Македонците не трпат лекции од подржувач на убиства, осакатувања и тепање на мирни демонстранти – француските Жолти Елеци

Еу ја држи вратата подотворена, да се влезе тесно е, а 30 години промаја тепа. „ЗОШТО СТЕ ТОЛКУ ОПСЕДНАТИ СО ДАТУМОТ, БЛЕСАВО Е ДА БАРАТЕ ДАТУМ ЗА СТАРТ НА ПРЕГОВОРИ, УШТЕ ИМАТЕ ПРЕМНОГУ ПРОБЛЕМИ!“ - изјави Тимоние, актуелниот француски амбасадор и одобрувачот на убиства на мирните француски демонстранти од жолтите елеци. Ова е ставот на амбасадорот на една од водечките европски држави. Судејќи по нашата состојба во однос на т.н. „евроинтеграции“, веројатно ова е ставот и на останатите евродипломати. Мудроста македонска вели дека ако лудиот начека некој збунет, нема да размисли двапати. Така и европејците со помош на нашата квази политичка елита прво добро го збунија народот, а после почнаа да го . . . И така едно добри 30 години народот е во бунило, ограбен е, се…

ПрочитајМакедонците не трпат лекции од подржувач на убиства, осакатувања и тепање на мирни демонстранти – француските Жолти Елеци

Демократијата е мртва! Учествувај со Родина во креирањето на изворни и праведни Македонски и глобални системи на државно уредување

Човештвото во моментов се наоѓа во клучен период на транзиција меѓу две големи парадигми на светската историја. Стариот свет, во кој сите ние израснавме веќе не функционира и не е по мерката на поголем дел од народите и луѓето, но е силно поддржуван од бившите центри на моќ и нивните глобални марионети кои имаат корист од неговата паразитна и деструктивна природа. Сепак, и покрај нивните жестоки напори, системот е толку затруен, изнемоштен и корумпиран така што не може и нема да трае. Во оваа фаза, оние кои профитираат од него го покажуваат пред светот своето “блескаво” Потемкиново село, служејќи се со измама, манипулација движени од ненаситност и страв од идната одоворност што ќе ја сносат. Но, помогнати од децентрализацијата на информациите преку социјалните мрежи и независни медиуми/блогови со…

ПрочитајДемократијата е мртва! Учествувај со Родина во креирањето на изворни и праведни Македонски и глобални системи на државно уредување

Нема ЕУ нема НАТО. Време е за други, вистински опции за Македонија

Како што и целиот македонски народ длабоко во себе знаеше, целиот предавнички процес на однадвор наметнатата нелегитимна Хунта преку нелегален пуч, не беше за никакви членства некаде и некогаш ниту пак за подобрување на благосостојбата на македонскиот народ. Целта е уништување на македонскиот идентитет и со тоа уништување на државата Република Македонија чиј носител е тој, за да може безидентичната и безимена територија да биде лесно распарчена меѓу соседите. И сето ова не е само "академско" прашање за занимавање на масите со теледебати на платенички квазиинтелектуалци туку ќе има и вистински консеквенци кога не си стопан на својот имот. Ќе бидеш вечно роб или ќе бидеш исчистен засекогаш од прадедовските огништа ако не е согласуваш со ропството. Вчерашното одбивање на ЕУ за почеток на разговори (не членство, туку некој…

ПрочитајНема ЕУ нема НАТО. Време е за други, вистински опции за Македонија