ПОСЕТА ВО ВИСТИНСКО ВРЕМЕ!

Родина Македонија ја поздравува посетата на делегацијата на Руската православна црква предводена од Претседателот на Одделот за надворешни црковни односи на Московската патријаршија митрополитот Волоколамски Антониј. Посебно нѐ радува вистинската братска соработка со нашата древна црква, како Македонска православна црква - Охридска архепископија. Духовното единство на црквите на двата братски славјански православни народи е повеќе од потребно, поготово во услови кога традицијата, моралот и верата сѐ поотворено се разнебитуваат од страна на моќни глобални центри. Бидете дел од Родина Македонија, дел од новиот #постзападен, #мултиполарен свет! https://rodina.org.mk/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bf%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0/embed/#?secret=XqWp8yBlYF#?secret=C7o7xcVFKi

ПрочитајПОСЕТА ВО ВИСТИНСКО ВРЕМЕ!

СИТЕ АЛБАНЦИ ОД „НАШАТА ЗЕМЈА“ КАЈ ЕДИ РАМА ВО ТИРАНА, ВО НИВНАТА ЗЕМЈА!

Интересно е што на овие средби нема претставници на политички партии од други етноси, нема ниту од граѓанските СДС и ДПМНЕ, а ги нема ниту коментарите од медиумските и невладини прозападни душегрижници за етнички баланс, полова застапеност и останати прозападни прикаски за мулти-култи, платени од големиот финансиски колач за медиумско заглупување на народите. За западните амбасади повеќе не говориме, тие се учители на двојните стандарди. Кој не ја гледа идејата за голема Албанија, без разлика дали ќе ја наречат таа идеја Западен или Отворен Балкан, ќе се разбуди во една историски ненаучена лекција од минатото, во крв, солзи и прогони. Не е тајна дека албанската емиграција купува куќи, имот сѐ подлабоко на територијата на Македонија за да го реализира веќе зацртаниот проект, карта, кој нема никаква врска ниту…

ПрочитајСИТЕ АЛБАНЦИ ОД „НАШАТА ЗЕМЈА“ КАЈ ЕДИ РАМА ВО ТИРАНА, ВО НИВНАТА ЗЕМЈА!

ДАЛИ НЕ ПОСТОИ АЛТЕРНАТИВА ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ!?

„Не постои алтернатива за уставните измени“, изјави германската амбасадорка Анке Холштајн, која заминува од Македонија. Во исто време се јави и американската амбасадорка Анџела Агелер, „Уставните промени да се случат час поскоро“. Родина Македонија укажува на недипломатското однесување на европските и американски претставници во Република Македонија, кои веќе подолг период грубо се мешаат во внатрешните работи на Република Македонија, кршејќи ги меѓународните конвенции за дипломатски претставништва. Ги потсетуваме дека уставниот поредок на Република Македонија е грижа исклучиво на македонската нација и е внатрешно прашање. Македонија имаше два референдума на кои македонската нација јасно и недвосмислено се изјани по прашања од внатрешното уредување и нејзината позиција во однос на НАТО и ЕУ, како и Договорот од Преспа. Доколку навистина се загрижени за правото и Уставот, западните амбасадори треба да…

ПрочитајДАЛИ НЕ ПОСТОИ АЛТЕРНАТИВА ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ!?

КОГА РОДИТЕЛИТЕ ЌЕ ГО ПОДИГНАТ ГЛАСОТ ДИРЕКТОРОТ СЕ ПОВЛЕКУВА

Жестока реакција на родителите на учениците од ООУ „Љубен Лапе“ во Скопје, да го запрат обидот на директорката за протнување на трансродови еднодневни активности во училиштето. Во услови на хаос во образовниот систем во Македонија, кога учениците поради наводно поставени бомби во училиштата изгубија голем број наставни часови, одекна уште една бомба, овој пат од ОУ „Љубен Лапе“ во населбата Аеродром во Скопје, во која со одобрение на директорката, учениците од VI до IX одделение, по теркот на западните трансродови општества цела недела ќе реализираат предновогодишни активности надвор од наставната програма зачинети со трансродови содржини. Оваа вест одекна како еден вид освестување на родителите кои како формални членови на Советите на родители во училиштата беа заобиколени и вчудоневидени од идејата, нивните деца во училиштето да практикуваат програма со…

ПрочитајКОГА РОДИТЕЛИТЕ ЌЕ ГО ПОДИГНАТ ГЛАСОТ ДИРЕКТОРОТ СЕ ПОВЛЕКУВА

АПАРТХЕЈДОТ „СЕВЕРНА“ ИЗБРА УШТЕ ЕДЕН ПРИПАДНИК НА ДУИ НА ВИСОКА ДРЖАВНА ФУНКЦИЈА!

„Северна“, апартхејд на УЧК, НАТО и ЕУ и СДС$ДПНЕ како декор, со нивните елегантни полтронски лидерчиња, кои заедно тапшаат со рачињата во Вашингтон и Брисел и боцкаат мачмелоу, го копа дното, гробот на Македонецот. Ислам Абази, припадник на ДУИ, „случајно“ по потекло од с. Зајас, соселанец на Али Ахмети, без програма, без визија, само со членска на ДУИ, стана Основен јавен обвинител на Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција. Родина Македонија ја прашува Амбасадата на САД, за ова ли ги трошите парите на американските даночници за реформа на обвинителството и судството во вашата креација, апартхејдот „Северна“? Овој систем е умрен! Живеење во овој систем станува се поапсурден, помизерн, криминален, отпаднички, одроднички. Евроатланскиот правец, не само во нашата земја, туку насекаде по светот носи терористи,…

ПрочитајАПАРТХЕЈДОТ „СЕВЕРНА“ ИЗБРА УШТЕ ЕДЕН ПРИПАДНИК НА ДУИ НА ВИСОКА ДРЖАВНА ФУНКЦИЈА!

ФЛАШКА ИЛИ ЗАПЛАШКА

РЕАКЦИЈА по повод укинувањето и експресното судско затворање на македонскиот клуб "Никола Вапцаров" во Благоевград РОДИНА МАКЕДОНИЈА јавно предупреди дека драмолетката „Спротиставување на бугарскиот фашизам" е всушност фрлање на прашина во очите на просечниот Македонец за да не ги согледа флагрантните и галопирачки чекори од доктрината за етноцид на Македонците и уништување на македонската држава, култура и постоење! Посочуваме, не е прв пат бугарската држава под покровителство на возвишената „европска демократија" да укинува, забранува и казнува постоење на културен клуб, литературно друштво па дури и играорни секции, а пак за општествена организација или политичка партија на Македонците не смее да стане ниту збор. Бугарската држава се соочи со казнени одредби од европскиот суд за човекови права, шест пресуди од меѓународниот суд во Стразбур и повеќе од 200 приватни…

ПрочитајФЛАШКА ИЛИ ЗАПЛАШКА

Возобновител на ОРГАНИЗАЦИЈАТА или контроверзен „Бугараш“???

(Реакција по повод безочната кражба на македонска историја, личности и процеси) „Последниот македонски бранител и хранител, Тодор Александров, беше душата на македонската револуционерна борба. Тој земаше од богатите, посебно од најбогатите за да даде на сиромашните. Заштитник на сираци и вдовици, се бореше истовремено против три држави, кои ја поделија неговата земја, но и против самоволието на „големите сили“. Тој беше последниот Робин Худ, без да ја знае приказната за Худ. Александров припаѓаше кон оние ретки, но целосно исполнети мажи со сопствена мисија, кој не живееше свој живот, а го живееше животот на својот поробен народ. Непретенциозен, скромен, но притоа со нескршлива енергија и разум, секогаш имајќи ја пред очите големата цел - Независна Слободна Македонија. Сеуште го гледам тој редок човек, макар што поминаа 10 години откако…

ПрочитајВозобновител на ОРГАНИЗАЦИЈАТА или контроверзен „Бугараш“???

ОТВОРЕНА ВОЈНА НА ДРЖАВАТА И ЗАПАДНИОТ НЕВЛАДИН ЛГТБ, СЕКСУАЛЕН СЕКТОР ПРОТИВ АКТИВИСТИ КОИ ГИ ЗАСТАПУВААТ ТРАДИЦИOНАЛНИТЕ ВРЕДНОСТИ НА МАКЕДОНСКОТО ОПШТЕСТВО!

Во нашата држава, која во суштина не е повеќе наша, туку е одземена од нас и која носи едно карикатурно име „северна“, име на франкештајн креација на западни инжинери и агентура, се води отворена војна против луѓе, активисти, организации, коалиции кои ги застапуваат и бранат традиционалните и семејните вредности на нашето општество. Дојдовме до моментот каде Јавното обвинителство и државни органи се вклучени во хајка против активисти, организации, здруженија, движења, само затоа што организираат настани кои ги бранат традиционалните и семејните вредности, испитувајќи го финансирањето на таквите настани. Го потсетуваме Јавното обивнителство и државните органи, дека има невладини организации кои беа предводници на државен удар при кој се промени името на државата Република Македонија, се урна уставниот поредок и волјата на нацијата, беа нападнати државните институции на Република…

ПрочитајОТВОРЕНА ВОЈНА НА ДРЖАВАТА И ЗАПАДНИОТ НЕВЛАДИН ЛГТБ, СЕКСУАЛЕН СЕКТОР ПРОТИВ АКТИВИСТИ КОИ ГИ ЗАСТАПУВААТ ТРАДИЦИOНАЛНИТЕ ВРЕДНОСТИ НА МАКЕДОНСКОТО ОПШТЕСТВО!

ФРАНКЕШТАЈН КРЕАЦИЈАТА „СЕВЕРНА“, КОПИЛЕ НА ЗАПАДНИТЕ СИЛИ, ПУКА ПО СИТЕ ШАВОВИ!

Пеналите за неизградениот клинички центар кои ќе ги плати македонскиот народ изнесуваат 8,5 милиони евра, во услови кога Владата промовира некакво штедење.Одговорност за овој непромислен трошок секако дека нема да има, затоа што во темниот вилает „Северна“ политичарот се штити во Курто & Мурто системот. Директорка на државна клиника за време на дежурства зема поголеми примања од повеќето директори на клиника како редовна плата, само затоа што е пулен и миленик на власта и на УЧК. Американската амбасада, односно колонијалната управа на „Северна“, ни соопштува дека Македонија, се извинуваме, Нашата земја, односно Северна, е втора по корупција во Европа. После сите социјални инженеринзи, шарени револуции на западните агентури, коi го качија ѓубрето високо во власта со цел остварување на сопствен геополитички интерес, истите говорат за корупција на тоа…

ПрочитајФРАНКЕШТАЈН КРЕАЦИЈАТА „СЕВЕРНА“, КОПИЛЕ НА ЗАПАДНИТЕ СИЛИ, ПУКА ПО СИТЕ ШАВОВИ!

ШТО ПРЕТСТАВУВААТ БЕЛИТЕ ТРАГИ НА НАШЕТО НЕБО!?

Родина Македонија ги повикува државните институции, надлежните инспекторати, министерството за животна средина и останати релевантни институции да објаснат на што се должи запрашувањето на небото од авиони кои оставаат бели траги, а кои подоцна преминуваат во бела прекривка која го прикрива целиот простор над Република Македонија, особено застапено над поголемите градови во Република Македонија! Берово, 06.10.2022 Кавадарци, 06.10.2022 Скопје, 06.10.2022 Бидејќи нашето небо е преземено од НАТО (САД), ја прашуваме и амбасадата на САД дали можеби се работи за некаков експеримент, ако да - за каков и кои се можните штетни последици по луѓето и живиот свет во Република Македонија? Сигурни сме дека САД се посебно „загрижени“, како лидери и учители по „демократија“ и „грижа“ за народите, па во таа насока ќе дадат и соодветен (не)одговор. Нашето искуство…

ПрочитајШТО ПРЕТСТАВУВААТ БЕЛИТЕ ТРАГИ НА НАШЕТО НЕБО!?