Чија е Родина!

Ние сме единствената партија произлезена од македонскиот народ и неговиот револт против безсрамното крадење на неговото минато, сегашност и иднина од страна на нелегитимни домашни и странски центри. Родина е изворна и неинсталириана однадвор партија која го представува пулсот на народот, во моментов обесправен и непредставен од корумпираните политички елити. Родина како таква секогаш ќе биде само про-Македонска партија. Ние во таа борба против корумпираните елити секако не сме и нема да бидеме сами и соработуваме со сите слободолјубиви народи кои се борат против заедничкиот непријател, корумпираните глобалофашистички елити. И во таа борба секако наши сојузници има многу, и италијанците кои се будат со Салвини, и французите кои се креваат против своите продадени елити преку револтот на жолтите елеци, германците кои преку АФД се обидуваат да ја одбранат…

ПрочитајЧија е Родина!

Соопштение на иницијативниот одбор на Родина по повод потпишување на Протоколот за пристапување на „антиуставна“ Република Северна Македонија во НАТО

Се обраќаме до позицијата и опозицијата во урнатиот политички и општествен систем на Република Македонија од страна на „дивата“ нелигитимна Република Северна Македонија, менаџирана од странски служби.Ве потсетуваме на Референдумот од 30 септември 2018 година по прашањето за членство во НАТО со прифаќање на антиуставниот договор од Преспа.Референдумот беше неуспешен и покрај полнењето на кутии, купување на гласови и разните методи на притисоци и уцени што нелегитимната власт ги користеше. Прашањето гласеше:„Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот за името меѓу Македонија и Грција?" Резултатите од Референдумот: 609.813 За односно 30% од вкупниот број избирачи, 37.000 против и 19.221 неважечки. Официјалната изјава на Државната изборна комисија: „Според потврдениот резултат од гласањето на Референдумот 2018, одлуката не е прифатена, бидејќи не гласале повеќе од…

ПрочитајСоопштение на иницијативниот одбор на Родина по повод потпишување на Протоколот за пристапување на „антиуставна“ Република Северна Македонија во НАТО

БОЈКОТИРАМ ФАЛСИФИКАТ, ЕТНОЦИД И ШИРЕЊЕ НА ЗАРАЗАТА!

Почитувани Македонци (по род, државјанство и самоопределба),Слободно бојкотирајте го фалсификатот!Приклучете се кон општата и сѐ македонска иницијатива #НеОтварамВрата.Иницијативата е за ваше добро, за доброто на вашето семејство и општото добро на Македонија.Кажете и направете нешто добро за Македонија.Помогнете ѝ на #РодинаМакедонијаНајнапред да ја одбрани, а потоа и да ја врати Македонија на Македонците.Одберете си и слободно споделете ги постерите на Родина Македонија или некој неутрален постер кој ќе ви се допадне. Споделете на вашиот ѕид, приказна, со пријателите или групи во кои членувате. Сега и во иднина.Помогнете на ширењето на вистината и правдата во Македонија.Македонија на Македонците!

ПрочитајБОЈКОТИРАМ ФАЛСИФИКАТ, ЕТНОЦИД И ШИРЕЊЕ НА ЗАРАЗАТА!